|
ДАЛИ БОГ Е СЛОН |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Август.2008 во 21:30 |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу убава сурла
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа кажи им го на социолозите кои ја користат оваа споредба. Јас во мојот воведен коментар на темава ја изложувам споредбата во името на социолозите, и ретко кој од тука примети дека јас не ја застапувам таа споредба, туку напротив ја критикувам, наведувајќи ги и притоа нејзините недостатоци и противречности.
Апел до сите: аман, прво прочитај те, па потоа коментирајте.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova razmisluvanje mi se dopagja ushte poveke.
Se dodeka se upotrebuva ogranicheniot chovekov um kako referenca za osoznavanje na bezgranichniot Kreator i Negovata Kreacija, ke talkame po bespatijata na nash*te iluzii cvrsto ubedeni deka odime po siguren pat.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ганеша - хинду божество |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ми се допадна размислувањето на EvAngelos од насловниот пост. Би сакал да дадам УШТЕ ЕДНА НАСОКА за размислување. Факт е дека (според примерот) потреба од петтиот немало да има доколку анализирањата, проучувањата, размислувањата, набљудувањата на четворицата слепи биле поинакви. Што сакам да кажам? Имено, доколку секој од нив не застанел САМО на набљудуваниот дел (сурла, опаш, нога...), туку продолжеле да го истражуваат телото на слонот и понатаму, со сигурност ќе констатирале и други аспекти на тој џин што стои пред нив. Во тој случај, со сигурност оној кој најпрвин ја допрел сурлата, во еден момент ќе дојдел и до опашката, откако претходно констатирал дека слонот и има нозе, стомак... Значи доколку луѓето не биле површни, туку продолжувале да продираат се’ подлабоко и посуштински во нештата што ги опкружуваат, многу нешта ќе дознаеле за Бога. Споредбава е опасна, бидејќи остава можност слепиве луѓе во еден момент со СОПСТВЕНИТЕ истражувања и набљудувања да МОЖАТ ВО ЦЕЛОСТ да констатираат дека се работи за слон. А дали (Неограничениот) Бог оставил можност да биде во целост откриен од ограничениот човек?! Од друга страна, слонот е движечки објект и во еден момент може да им избега на слепите луѓе и во еден момент тие да забележат дека го нема, а да не знаат во која насока да продолжат да бараат, па да останат сами и со празни раце. А Бог никогаш не ги напуштал ниту ќе ги напушти луѓето, и не си заминувал од луѓето ниту тоа ќе го направи (Господ Исус Христос ни вети: “Јас сум со вас преку сите дни до крајот на светот“), туку ни Е секогаш близу, секогаш ТУКА!! Можеби ќе беше поубаво да се земе пример со планина, наместо со слон... |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
n1k0La
Сениор Ride To Live Live To Ride Регистриран: 31.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 357 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nenzam ja sto go sporeduvate gospod so slon :S:S
|
|
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Wow sekoja replika ti e vo rima
Se vosh*tuvam |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Голем е Творецот ! Неспоредливо поголем е ОН од оној слон на слепион вавилон! |
|
La Pistolera
Нов член Регистриран: 06.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a zaso uvek mora da e slon?
Jas mislam deka e slonica! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брате јас незнам нити штозначи зборот „патетика во боја“ Но со голема сигурност знам дека во Исус ја отелотвори БОГ, Прачистата Етика Своја! |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Patetika vo boja...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slON,A?
|
|
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите вистински патишта се влеваат во СОВРШЕНИОТ ПАТ Во него секој со секого е сестра или БРАТ МУДРОСТА БОЖЈА ЧИСТА одсекогаш била, е, и ќе биде иста Од ЉУБОВ кон луѓето се отелотвори ТАА, во ИСУСА ХРИСТА! БОГ преку ГОСПОДА создал се, па дури и секој слон. Да браќа и сестри мили: ТОА Е ОН! Поздрав до сите луѓе а посебно до ЧЕДАТА на мирот БОЖЈИ! |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |