|
ПОЧИТУВАЊЕ НА СВЕТИТЕ ИКОНИ |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Мај.2008 во 00:43 |
Sekoja cest, ubav odgovor! |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ikonite treba da se pocitujat so duzna pocit na niv sa naslikani svetci koi posradale za Hrista Gospo nas trebit da se zapaza svetitelite
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, Омер можат... И за ова сум пишувал јас лично илјада пати. Прочитај.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moderna koreografija
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто Православието е испреплетено со икони,зошто секое семејство си има свој светец и икона од него ,каде му се моли,демек бил заштитник на семејството итн.Зарем на Бога му требаат посредници за да добре нашата молба до него?
Зарем употребата на икони не е еден вид на современо идолопоклонство? Дали Библијата говори за иконите и за тоа,да се прави лик на Отецот(во Јован Бигорски на куполата е нацртан старец со бела брада и триаголник околу главата,а кога прашав кој е тој ми рекоа дек бил Господ),од друга страна не постои црква без ликот на исуса,и уште еден куп други икони со ликови од апостолите,таканаречените светци,и што уште не. Дали здравиот разум и исправната вера во Бога можат да ги прифатат и поимаат овие икони? Молам за одговор. |
|
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па се си знаете. Браво. Што може повеќе од ова да ви се каже?
|
|
Без коментар
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А и во Стар Завет пишува Излез: 34-17 „Не прави си леани богови!” И во ОТКРОВЕНИЕ 9-20 А другите луѓе, кои не загинаа од овие зла, не се покајаа за делата на своите раце, да не им се поклонуваат на бесовите и на златните, сребрените, бронзените, камените и дрвените идоли, кои не можат ниту да гледаат, ниту да слушаат, ниту да одат.. |
|
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Wow se prasuvam dali ima nesto popust za onie vistinskite venici,ili pak za onie so poslaba finanskiska sostojba!!!Koj ne saka da ima zlatana ikona doma!!!
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОД ОФИЦИЈАЛНАТА СТРАНА НА МПЦ
Иконите се со двојна позлата, најчесто од 24-каратно злато. Големините на иконите (со еден или два лика) што може да се нарачаат може да бидат следните: 1. А4 формат (20x30 cm; 22x29 cm) - 350 евра 2. А3 формат (30x40 cm; 32x40 cm) - 700 евра 3. А2 формат (40x60 cm; 44x60 cm) - 1200 евра Поштарината не е вклучена во цената. За икони кои изобразуваат сцени со повеќе ликови (пр. Рождество Христово, Воведение на Пресвета Богородица, сцени од животот на некој светител и други) цената се зголемува за 100 евра по икона. |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ма све некои изуми за кои никој не чул... исламоинкубатор, иконоплов... чуда невидени...
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аџија, толку ли несфакаш... Лука ја имал онаа колата (time machine) од филмот "Враќање во иднината" и со неа отишол во 8ми век, ја нацртал сликата и се вратил во 1ви век. Толку е просто, не знам зошто не разбираш? |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako sakas
tvoj izbor |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti pak ne sfakjas...
a so ke ti objasnuvam ustvari... veruvaj si po svoe... |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe ti nerazbiras
ako denes nekoj ja nacrta ova slika i luka kje bide vo modernisticki stil i isus vo istiot stil abe ova ne e dokumentarna fotografija nego slika ti izgleda slabo stois so umetnicki stilovi? |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |