|
Грижа на родителите |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Април.2017 во 19:06 |
grizhata na roditelite nasproti decata,,,,mozhebi bez potreba ,,no celosno do krajot na zhivotot,,,,
Изменето од pajser - 13.Април.2017 во 21:47 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamo! - polozhiv!
|
|
едно е - не се две
|
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamo, mamo! - kachiv duri na sheest,ka..
Изменето од outlook123 - 18.Февруари.2016 во 10:11 |
|
едно е - не се две
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
deteto na prvo mesto
|
|
г.Министерка
Нов член Регистриран: 21.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хм ....колку и да сакам не можам да ги сменам мојте родители , само учам и си клавам на мојо список од нив , шо нема да прам ко че бидам родител , а најмногу од мајка ми .
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-e, povekje nema da smeat vo ovaa zemja dobrovolno ako go nabavile,... ni kuche ni mache,... da go zapostavuvaat, a kamoli pa da go napushtat !
...a za decata neznam . |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
ChildStory
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 19.Април.2013 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најголемата одговорност на родителите се нивните деца. Нема никакво оправдување за тоа да ги занемарите децата. Одлуката да се има дете е доброволна и не превземање на одговорноста за последиците од одлуката е срамна.Да се биде свесен за сопствените одлуки е највисокото ниво на рзвој на секое човечко суштество.
воспитување |
|
laze
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па треба секој родител да се грижи за своето дете
|
|
CUVAJ MOJE SLIKE,SRCE TE MOLE,JER KOPIJA TE GLEDA,A OGIGINAL VOLE!!!!!!!!
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas bi rekol griza za decata ... roditel sum na dve deca ... vozrasni... cesto pati se desava vo 22 ili 23 casot da saka nekade da odi... i dokolku toa go pobara od mene.... odma stanuvam ... go nosam... kade saka... i toa voopsto ne go kometiram... go rabotam so 100 % zadovolstvo.... no so roditelite e druga rabota... sto se podrazbira za griza za roditelot... koga ke dojde moment... odma odime vo bolnica... cekam tamo vo hodnici... gi nosam doma... ama zborot griza... da im dadam voda ili slichno ... ne... imam za kogo da se grizam!!!! od nivna strana da se na noze... i da ne mi odmagaat ... ako nemoze da pomagnat... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најреално и најточно кажано Бутел... Гледајки ја општата ситуација трчајки за парче леб излегувајки од дома во 7.30 до 18.00 тешко се раководи со нив... Плус ако нема совест и близина..Ништо од тоа.. Најлошото е што сум присуствувала на многу НЕРВОЗНИ разговори.. Доага родител дома со милион проблеми и грижи во глава и истурајки ја нервозата на сопственото дете не гледајки дека не е за ништо криво... И после??? Детето ќе ги реши или пак ке си тера живот видно покажувајки ја омразата и непослушноста према родителот.. Проблемите се решаваат детето кога ке заспие, а не оно да ги реши мислејки дека мама и тато немаат разбирање.. И оддтука доага мама и тато не ме сакаат нити пак им е гајле за мене.. |
|
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можни се, според мене, два случаја: 1. или се децата испуштени од раце многу одамна, па родителот се откажал од секаква забелешка (што површно може да се гледа како негрижа) 2. или родителот навистина нема родителско чувство (познавам мајки кои немаат ни грам мајчинско чувство) Во вториот случај не може да се стори ништо...Господ таков ги дал и тоа е... Во првиот случај потребен е разговор на рамна нога... Како тоа да се изведе е вистинска уметност, зашто децата не прифаќаат солење памет ниту пак евоцирање спомени, а уште помалку споредба со некои си "примерни" деца... Тука се потребни рибарски вештини (сте држеле ли риба в рака без да ви се слизне на земја? Е, па, ова е токму тоа) Според мене, детето уште од мало треба да се учи да биде одговорно за своите постапки, почнувајќи од тоа зошто не смее да ги фаќа ринглите на шпоретот или да брца желевца во штекерите, па се' до изборот на другарите, местата што ги посетува и времетраењето на излезот... |
|
|
|
bela
Група Регистриран: 02.Јуни.2006 Локација: Saint Lucia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoja negriza za rodot nosi pomala ili pogolema duševna poremetenost porano, podocna ili koga e navistina veke docna. Tuka nema vinovnici. Koga se kine vrvkata e starsno za site.
|
|
luj6
Група Регистриран: 10.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka najgolemiot problem sto roditelite go imaat e negiranje. Ne, moeto dete ne moze da bide so drogi i sl zasto toa im se slucuva na drugi ama ne i na moeto dete. Tocno kako sto kazavte porano, nema priracnik za roditeli, sepak mislam deka najmnogu treba da se bide strpliv i non stop da im se zboruva na decata, da im se stanuva duri i dosaden sto e dobro a sto loso za niv. Sekoja situacija da im se bide objasneta i ne samo da im se kaze ne toa ne moze taka , tuku i da se objasni zosto toa ne moze taka i koi posledici bi se dobile od taa nesakana situacija. Uste edna vazna rabota kako roditel e da se bide dosleden. Koga ke kazete ne, ne otstapuvate od toa pa makar da padnal svetot. E sega ne da se inaetite, nego da bidete razumni za problemot. Na primer ako ste rekle ne moze deneska da se izleguva, na prasanjeto zosto, ne da se odgovara zasto jas sum umoren i ne mozam da te cekam, nego zasto deneska e nasiot den za film ili vecera ili nesto sl. Uste eden problem e sto decata otprilika znaat sto sleduva ako ne pocituvaat pravile, deka ke bidat kazneti i sl, pa i ne se osekaat slobodni da zboruvaat za nekoj biten problem, kako droga, tepacka, ostanuvanje trudna i sl. Treba da mu se stavi na znaenje na deteto deka sto problem da ima moze da se resi samo ako go kaze problemot i deka posledicite ke se pogolemi ako ne kaze ili laze od samiot problem. Znam, ne e lesno ama toa e
|
|
I am nobody; nobody is perfect, therefore I'm perfect
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nepostoi roditel koj ne se grizi za svoeto dete....samo sto nekoi roiteli na cuden nacin ja iskazuvaat taa svoja griza sprema decata
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |