|
Нинџа филозофија |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Ноември.2013 во 00:44 |
|
Не велам "повели и друг пат", бидејќи не ти посакувам нешто такво. Туку сега помогни му ти на ближниот свој... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sve e kazano samo treba da se primenuva vo praksa ... fala messenger koj vo momentite na emocionalna kriza mi dade patokaz da ne zastranam na patot bidejki me prepozna ...fala uste ednas
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako sto e vo mikrosvetot, taka e i vo makrosvetot. Kako sto e vo atomot, taka e i vo Univerzumot. Kako sto e vo chovekot, taka e i vo prirodata. Kako sto e vo Kreatorot, taka e i vo Kreacijata. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ВисокНапон
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 25.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
que pasa cabron?
|
||
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj koa ke imas procitaj se od pocetok
|
||
mornar
Група Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
филозофија на нинџутсу?мислиш
е тоа друже е многу длабока тема за која моментално немам време |
||
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aND NOW SOMETHING COMPLETLY DIFERENT
|
||
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
yea-whatever
kako so bi rekol Johny Bravo
|
||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lao Tse rules
|
||
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Odlichno opishan optmistichki karakter vo dramata! Moi chestitiki za toa. Interesno e da vidime kako akterot gleda na istite rabotiti. Ako nie ne sme vo svetot, tuku svetot e vo nas, togas dokolku ne ni se dopagja svetov mozheme da go smenime menuvajki se sebe si. Ne si ja slushnal nikogas ovaa misla? Ako se uste dobro me sluzhi memorijata, taa poteknuva od Lao Tse: Ako sakas da go smenis svetot, smeni se sebe si. Iako vo startot nie sme determinirani so svojot karakter vo dramata, toa ne znachi deka mora da ostaneme vo nea samo so taa uloga dokolku taa ne ni se dopagja. Scenarioto e promptno, sto znachi dokolku staneme svesni deka istoto aktivno go pishuvame i nie i deka kako akteri mozheme da go promenime svojot karater vo taa drama, togas nishto ne ne sprechuva toa da go storime . I toa e eden od paradigmite na nasheto postoenje koe e potencirano uste vo Stariot Zavet i postojano povtoruvano od prosvetlenite akteri vo nashata istorija, a sekogas mnogu vnimatelno i najstojchivo zapretuvano od onie koi nikogas ne dozvoluvale svetlinata da prodre vo nashata svest: chovekot e sozdaden so slobodna volja i so toa nishto ne go sprechuva da go modeficira ili promeni karaterot vo dramata, a so toa i razvojot na taa ista drama kako i onaa na Kreacijata vo domenot na svoeto vlijanie! Lugjeto ne se bezsilni karakteri manipulirani od dramata na zhivotot, tuku se del od samata Kreacijata, a so toa i od Kreatorot lichno. Dali sme svesni kolkav e potencijalot na nashata sila? Ili mozhebi voopshto ne sme sveni za site ovie raboti bidejki nekomu poveke mu odgovara da vegetirame vo ignoratnost i slepo da ja prifatime iluzijata na postoenjeto kako nekakva nepromenliva sudbinata, kako edinstvena relanost na nasheto postoenje, kako nekoj mornichav son. Pa, znaes sto? Nekoi lugje pochnaa da se probuduvaat od toj son i se obiduvaat da gi razbudat i ostanatite. Nekoi od niv sigurno ke gi otvorat ochite. Изменето од Messenger - 10.Јуни.2007 во 05:44 |
||
|
||
Goddes of Chaos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
priznavam u pravo si messenger
no ako karakterot ne gi dozivuva nastanite so tolkav intenzitet na dramaticnost kako bi ocekuvale toj da se bori za da dobie podobra uloga vo celokupnoto scenario, akterot znae deka ne se vazni nadvoresnite ulogi i maskite i kostumite koi sto ucesnicite gi nosat na scena pa zatoa znae deka sto i da napravi toj ne moze da si ja promeni ulogata koja mu bila predodredena uste na pocetokot i koja sto ja imalo zapisano kako takva vo samoto scenario pa so toa toj ednostavno si ja ublazuva bolkata i tagata vo slucaj taa uloga da ne e ,,sjajna i mnogu bleskavo slavna" pa taka toj odlucuva da se pomiri so toa i ednostavno da ceka da zavrsi dramata,
za razlika od nego karakterot ne moze da se pomiri so toa.
Toj se bori so okolnostite i onaa visa sila koja mu ja opredelila ulogata vo dramata. Da!! Toj strada. Ne velam deka ne! Zabelezitelen e negoviot iscrpuvacki pogled i negovite oci niz cij sto prodoren pogled se gleda zamagleniot sjaj koj porano bleskal, no sega e zamaglen od strashnite udari na zivotot koi go iscrpuvaat no ne go iznemostuvaat do kraj, bidejki toj e neunistliv! i lesno ne potpaga pod jakite zivotni lastegarki koi mu go kamsikuvaat grbot oslabuvajki mu ja snagata........no toj taa sila ja crpi od svojata vnatresnost , i prodolzuva da se bori, za da se izbori za svojot i opstanokot na svoite deca za da im gi pruzi site plodonosni drvja so celokupniot nivni rod za koj toj sonuval vo svojata mladost no ne gi vkusil nitu ednas,tuku samo negovoto srce ja pocuvstvuvalo taa prekrasna aroma koja mu gi nadraznuvala nozdrvite od daleku i toj neodoliv vkus na tie plodovi koj toj preku svojata dalekusezna vizija gi zdogledal vo ustata na svojot potomok koj lici na nego i toa mu dalo sila da prodolzi da se bori za posjajna idnina ,,,,,,,,,,,,,,i uspeal. Изменето од Goddes of Chaos - 09.Јуни.2007 во 01:53 |
||
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Super
he is alive , alive |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Goddes of Chaos,
Chinam deka upotrebuvame ista terminologija, no razlichno ja razbirame. Akterot e eden, ednoznachen i edinsteven i toj mozhe da igra razlichni karakteri vo dramite. Karakterite se samo uchesnici vo dramata i nim ne im e poznato scenarioto. Zatoa nivnata rolja e isponleta so histerija, nedorazbiranja, patenje, taga, talkanje po neizvesnosta i t.n. Akterot, znaejki deka seto toa e scenario, ja odigruva roljata bez da bide histerichno afektiran od sinopsisot. Karakterot sto tokmu vo ovoj mig go imame vo dramata na ovoj zhivotot e determiniran za sekoj od nas posebno so unikatnite karakteristiki na sredinata vo koja sme se rodile, so nasheto zhivotno iskustvo sto sme go steknale so godinive, uchenjeto, tradiciite, obichaite, religijata i opshtestvenite normi. Spored toa, site karakteri se ramnopravni i nikoj ne e vo posebno povlastena polozhba. Veruvanjeto deka toa ne e taka i deka nekoi karakteri se protezhirani kako "podobri", "poispravni", "potochni" ili "pokorektni" poradi toa sto se rodile i se naogjale vo nekakva druga sredina i pod nekoi drugi uslovi e samo edna samoinfliktirana iluzija, koja vsushnost mnogu dobro se vklupuva vo ramkite na dramata, pa zatoa izgleda navidum logichna i ispravna. Scenarioto na zhivotot e promptno i ignorantnosta na faktot deka dramata e samo edna mozhnost od bezgranichniot potencijal na kreacii, gi pravi site karakteri da ja razberat svojata rolja kako dramatichnost od najvisoko nivo koja tokmu poradi toa najchesto zavrshuva kako neazadovolstvo, histerija ili tragedija. Momentot koga akterot ke razbere deka vo sushtina toj ne e karaterot vo dramata, tuku e nesto mnogu poveke, podlaboko, poopfatno i deka e neddeliv element od sevkupnata Kreacijata koja ja realizira samo ednata mozhnost od bezbrojnite svoi potencijali, e pochetokot na osoznavanjeto na Svetot. Dodeka karakterot se gleda sebe si vo svetot, akterot go gleda Svetot vo sebe si. Ovaa fundamentalna perceptualna presvrtnica misticite i produhovenite lugje od minatoto ja narekuvale pochetok na prosvetluvanjeto. Изменето од Messenger - 07.Јуни.2007 во 05:23 |
||
|
||
Goddes of Chaos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro de site sme toa sto sme toa e taka site sme karakteri no prasanjeto e kako voopste ocekuvas nekoj da igra vo dramata na zivotot ako BAREM ZA NAJKRATOK moment ne stane akter???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/
KAKO ke znae sto e toa zivot???
kako ke si obezbedi ucestvo vo dramata neznaejki go scenarioto??? nepodgotven, neuk pretstavuvajki samo eden obicno mizeren karakter bez nikakvi sposobnosti za gluma, bez volja da bide akter vo dramata na zivotot a volno ocekuvajki gi sladostrasnite plodovi od toj zivot za koj nema nitu moznost nitu znaenje da si go ovozmozi za sebe da go zivee, da uziva vo nego, kopneejki sekojdnevno i mectaejki za taa drama, sonuvajki deka barem eden den ke moze da odigra mal beznacaen no sepak DEL OD TAA ZIVOTNA DRAMA........
kako se cuvstvuva toj karakter vo momentot koga ke doznae deka
NEMAL, NEMA NITU KE IMA MOZNOST I SANSA VO ZIVOTOT SVOJ NEKOGAS ...............................................
.......................BAREM ZA MOMENT, ZA KRATOK MIG DA STANE AKTER I DA OSIGRA EDEN LIK VO DRAMATA NA ZIVOTOT....TOLKU SLADOK.
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |