|
HACCP и температура на чување на производите |
Внеси реплика |
Автор | |
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Јануари.2016 во 10:00 |
Изправи си го линкот во последниот пост, ако не знаеш, јас ќе го сменам.
На страна Хасап системот, не верувам дека некој тука е информиран во подробности што и како за него освем дека има нешто врска со храна и толку. Што е целта на темава? Што сакаш да ни презентираш?
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
registratormk
Нов член Регистриран: 02.Јануари.2016 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Целта на чувањето на зеленчукот и овошјето е тоа да се користи или консумира во свежа состојба во што подолг временски период. Подолгото зачувување во свежа состојба на овошјето и зеленчукот овозможува поголема конК*рентност на пазарот во текот на целата година и го намалува сезонскиот карактер на производство и продажба. Затоа е многу важно да се намалат загубите уште во текот на бербата, правилно да се пакува зеленчукот и да се складира во најоптимални услови, така што во текот на чувањето промените врз самиот плод да се сведени на минимум, а со тоа ќе се остварат поголеми добивки. Повеќе тука: Чување и одржување на зеленчукот во свежа состојбаhttp://ambionsystem.com/mk/2016/01/05/%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B6%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B2/
|
|
registratormk
Нов член Регистриран: 02.Јануари.2016 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку е неопходно да се има квалитетен мониторинг на температурата на места каде се чуваат производи осетливи на промена на температура. Месни и млечни производи, овошје, зеленчук, сладолед, ....
Еве едно иновативно македонско решение ке помага со малку средства да се заштитите и себеси и потрошувачите на Вашите производи: HACCP и мерење на температуратаhttp://ambionsystem.com/mk/2016/01/01/haccp-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/ |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |