|
Исцрпеност после вежбање |
Внеси реплика |
Автор | |
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
Испратена: 15.Мај.2012 во 18:37 |
Треба да не се префорсираш.
Претераното вежбање има контра ефект за силата и здравјето. Со претераното исцрпување се доаѓа до шок состојба,низок крвен притисок,губење на крвта и во крајни граници оштетување на витални органи од организмот поради недоволно количество крв,во кој тука спаѓа и мозокот. |
|
kingofkings
Нов член Регистриран: 10.Март.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знаев каде да ја сместам темава па решив овде... Вчера при вежбање почнав да чуствувам голема исцрпеност и пребрзо чукање на срцето (после 2-3 вежби направени)но сепак продолжив со вежбање... Ова ми е втора недела и минатите 3-4 тренинзи ова не ми се случи... Кога се вратив овој замор не престана... Си легнав и еве денес истото ми се случува... Брзо чукање на срцето и мал замор... Што да правам? Многу непријатно чуство е... Се прашувам дали сум се префорсирал...
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |