|
Како е на Небесата (во Рајот)? |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |||
alexa_1
Сениор Регистриран: 07.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 1378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Април.2012 во 21:12 |
||
ne pustaj sekoj, da ne ti gi zemam klucevite |
|||
Човек гледа добро само со срцето, најсуштественото е невидливо за очите.
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
koj znajt dali ja ke doznaam nekad voopsto
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чекај,сега стапот ќе го земам!
|
|||
alexa_1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nesto guzva na nebesata
|
|||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas kje ve zemam site dole...
|
|||
Incredible Blue
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знам, доаѓам од таму.
<----------------- Изменето од Messenger - 08.Април.2012 во 18:41 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Tetro
Нов член Регистриран: 29.Февруари.2012 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прекрасно е. Треба да дојде секој да види.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Екстра е.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
alexa_1
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Koj znae dali toj sto e zitel na dvata sveta ima potreba da diskutira na vakva tema.
|
|||
Човек гледа добро само со срцето, најсуштественото е невидливо за очите.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пријателе, токму примерот за кој говориш само потврдува дека при вакви нешта нема философија. Човек во такви нешта треба да биде воден од љубовта и здравиот разум. Ако човек се води од љубовта кон оперираниот, неговите постапки ќе ги насочи кон она што е добро за болниот. Во тој случај нема да доминира желбата на здравиот да го види болниот и со тоа да дознае каква е неговата состојба, туку ќе доминира желбата да се преземат чекори во насока на оздравување на болниот. Од истата причина го поставив и примерот во весникот. Затоа и кажав дека не треба човек да се оддалечи од земското секојдневие за да донесе решение за помош. Доволно е да бидат отворени очите, срцето и разумот. П.С. Познати ми е ситуациите за кои говориш. Бидејќи во моментов сум во слична ситуација, знам што говориш и знам зошто го кажав погоре. П.П.С. Што мислиш, зошто лекарите не веруваат во разно-разни философии и кога ќе слушнат нешто такво, само одмавнуваат со раката?
Изменето од Македон - 12.Февруари.2012 во 21:29 |
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа токму така,затоа Светиот Апостол Павле кажува бидете расудливи во секоја постапка.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Но постојат и тнр. мечкини услуги. Има ситуации каде што во име на добрината се наметнува некаква квази -помош која доведува до страдање. На пр. болен после операција се опоравува во кревет, а пријателите и роднините да ја искажат својата „љубов„ кон него, ќе додјдат во посета - иако тој/таа не ја барале, и ќе се напикаат во болничката соба и со милион небитни прашања му го реметат мирот потребен за да закрепне. Ова го кажувам како сведок на конкретни случки, не го зборам од напамет, болните одвај собирале сила да кажат некаква пцост за да им стават до знаење на „добронамерните„ посетители да не му доаѓаат. |
|||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Напротив токму дека се битни прво малите работи за поука за нас кои учиме.Можеби звучи чудно но ако се сконцетриравме на чашата,рибата и топлиот збор и научевме како правилно се постапува тогаш нема да грешиме и на големите нешта.Но ние постојано грешејки за големите нешта стануваме и сами чудни колку грешиме кога истата постапка ја правиме и за најмалите и едноставни нешта.Па после доаѓа ситуација да си кажеме дека и децата би постапиле поразумно од филозофијата во која ја гледаме на онаа на Messenger. А пак за помаганјето макар и погрешка да сме дале на измамник кој и немал баш потреба од помош,нетреба да не загрижува и нетреба да е пречка да застанеме за добрите дела.А пак претрпената штета сметај ја како одплата за грев.Како и секоја штета и мака што би му доаѓала на еден христијанин за отплата на грвовите во која треба простуванје и трпение и лјубов. http://preminportal.com.mk/content/view/650/68/ |
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Navistina, ima vistina vo zborovite - Sekoj zbor ne e za sechii ushi...
Pa, ispagja "chitanje" na zborovite koi i ne se napishani... ama nie taka si gi tolkuvame i komentirame kako tochno da znaeme shto sme prochitale i shto sakal nekoj da kazhe... Pa na kraj, sekako deka kje ispadne filozofija za edna chasha voda... No ovde voopshto ne stanuva zbor za chashata ili ribata ili topliot zbor ama... koj kako miluva taka i si tolkuva... Kolkupati Vi se ima slucheno, da mislite deka pomagate nekomu a podocna ste doshle do soznanie deka ste zgreshile? Kolkupati pak ne sme primetile?... Ljubovta dava... ne misli, ne filozofira!. Koj ima "ushi" kje razbere... Изменето од viktorija123 - 11.Февруари.2012 во 12:11 |
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |