|
Бранко се повлече? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |||||||
Audiofil
Сениор Регистриран: 23.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 374 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Мај.2011 во 21:14 |
||||||
Ke pocekame po izborite dali Latas navistina ima madinja da mu se sprotivstavi na Branko pod uslov da se kandidira za pretsedatel na SDSM i clenstvoto da go izbere nego. |
|||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Бранко не се повлече туки ИЗБЕГА од одговорнот. Ја прати Шекеринска да изгуби , која не е ништо друго туку гласноговорник на Бранко. Не ме изненади потегот ама воопшто. ниту пак ме изненадува тактиката на Бране да ги влече конците од позадина и да жртвува политички кариери без око да му трепне. Единствено се надевам дека некогаш и негде ќе се наде МАЖ во СДС кој навистина ќе може да му се спротистави на ЕЛ БРАНКО...
|
|||||||
RedEyeDragon
Нов член Регистриран: 04.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Истото повлекување го видовме и на претходните избори... жалосно за Шеќеринска се наоѓа пред нов пораз.
|
|||||||
robert 22
Група Регистриран: 28.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
а мислиш народот сега во памет му е дека Бранко е пензионер, и дека шекеринска е "новата" личност која ја води партијата, со нови луѓе и со нови идеи? Од километар се гледа структурата на сдсм, лидер бранко, кукла со врвци шекеринска, и околу неа верните луѓе на бране кои тој си ги постави. Очигледно беше дека бране неможе да поднесе пораз, ја бутна шекерка да гори наместо него и сега ќе го убедуваат народот, ние се реформиравме. Шекерка е пратеник на сдсм исто колку што и ѕинго е дел од парламентот, фаците кои ги претстави сдсм се истите, луѓето од доверба на бране+синови и ќерки на поранешни олигарси на бране, а згора на се ден денеска немаат никаква програма со која би излегле на избори, а и ги крадат идеите на вмро. Смешно е да се рече дека се реформирале кога и малите деца веќе напамет им ги знаат сите луѓе. Бранко нема потреба да се враќа, тој си е тука и си ја команда партијата како што му сака, тоа го знаат сите. |
|||||||
Klucarot
Група Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Мислам дека Бранко овој пат рече дека нема да биде кандидат за наредните избори, дека нема лични амбиции повеке и дека не претендира за ништо, тоа и се случи !!! На ВМРО сега му преостана да ја почне кампањата " ВРАТИ СЕ БРАНКО" бидејки изгледа дека сега немаат за кого да ги праваат оние нивни добропознати црни кампањи ...
Изменето од Klucarot - 07.Мај.2011 во 19:24 |
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Lugje, koga mazhite vo politika kje vidat deka im se gotvi gubitok od nesogledlivi proporcii i so trajni posledici po nivnata kariera, togash mnogu disciplinirano i revno se krijat zad suknjite na svoite koleshki, koi odusheveni od shansata koja so shiroko otvoreni race im ja nudat nivnite kolegi, presrekjni slepo se nafakjaat za gubitnichkata uloga ... za potoa vechno da ischeznat od politichkoto nebo. Ja zhalam Shekjerinska shto ima dolga kosa, a kus... vid.
Ama naskoro kje providi.
I kje nauchi neshto na sopstvena kozha.
I onaka, za uchenje nikogash ne e docna.
Samo sledete shto kje se sluchuva... potoa kje rekapitulirame.
A Branko ne se povlekuva od nishto i od nikade, a tokmu toa e katastrofalnoto po SDSM. Toa kje napravi, za zhal, VMRO-DPMNE da dobie nov chetirigodishen mandat i SDSM da ja isprati vo podalechnata istorija.
|
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Тоа зборуваме- се повлекол Бранко, не се повлекол, изборите се математика. Евала Бранко да е маката, лесно ќе го решиме. Ние имаме друга мака- ПОЛИТИКАТА ДОХОДОВЕН БИЗНИС-затоа нема стабилно членство-секој гледа да лапне мест- без да се секира го бидува/не го бидува. Еве еден убав коментар во контекст на ова што го зборевме. Бонева ќе ги одмерува силите со Бошкоски?
|
|||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Ехеее далеку сме ние од она како во канада. Шекеринска е премногу интелегентна и образована жена за да дозволи да биде жртва. Таа е на политичката сцена, таа е мажена за богат човек, што значи е богата. Политички е поткована, и кај интелектуалата има симпатии. Остра е на јазик. И реално кога таа ја водеше евроинтеграции котиравме добро и токаш нели и добивме некое си пристапно писмо за почеток на преговори. Дека изборот е добар покажува и нервозата во спротивниот табор. Инаку не верувам дека Црвенковски трајно се повлече и дека ќе остави СДСМ други да го раководат. Може да не се кандидира за премиер, ама дека нема да помага, не верувам. |
|||||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Не би рекол дека е глупава... па не знае во каква авантура влегува... и што за неа ќе значи поразот... а што уствари ќе изгуби...? мора да има добра причина за тоа што го прави... да речеме дека поразот нема да се случи... победа е мотивација за неа... колку и да изгледа невозможно... во Macedonia се е можно, а богами и не зависи само од гласачите... замисли колку само Шекеринче би добила со евентуална победа... инаку Меси, Шекеринска ама ич не би ја жалел, поточно и веројатно мислиш сожалувал... неа не и беше жал за народот кога беа на власт... а и не е сиромаштија, значи си има доволно евриња... за и повеќе од добар живот... и зошто тогаш некој би ја сожалувал... Изменето од којсумјас - 29.Април.2011 во 22:14 |
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Бранко се повлече?
Ova e istata rabota kako shto napravija konzervativcite vo Kanada so Kim Campbell.
Zhal mi e za Shekerinska.
|
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Мамамд ќе морам да се дообјаснам иако сме офтопик. Воопшто не е поинаку ''на теренот“ од она што јас го напишав. Точно е и твоето, само што јас и Кали зборевме за нешто друго: за оние што гласаат, не за оние што не гласаат или на различни избори гласаат за различни партии. Факт е дека сите не гласаат од корист. Еден дел од гласачкото тело гласа на сите избори за идеологија (или она што тие го замислуваат дека партиите го нудат како идеологија), од “љубов“ или симпатии кон лидерот/партијата или онака чисто од некој инает или лично убедување (пример: “јас сум вмровец и никогаш нема да гласам за “комуњарите“... или: “јас сум социјалдемократ и никогаш нема да гласам за “квазипатриотите“..) Тоа е еден дел од електоратот кој гласа за “својата партија“ дури и кога резултатите од владеењето им се катастрофални. Тоа е на пример оној дел кој '98-ма и покрај поразителните резултати, пак гласаше за Бранко и СДСМ. Тоа е оној дел кој на следните изборите пак гласаше за ВМРО, и покрај катастрофите на Љубчо. Тоа се тие гласачи кои можат во некој политички жаргон да се дефинираат како постојани гласачи на СДСМ или гласачи на ВМРО-ДПМНЕ. Сите партии си имаат еден таков речиси фиксен дел од електоратот кој безусловно ги поддржува. Затоа реков ќе гласаат дури и за магаре, само да не гласаат за “непријателската“ партија и кандидат. Сите други кои се на било која основа разочарани како и неопределените, нормално и пожелно е гласовите да им флуктуираат кај различни партии на секои избори. Затоа и постојат избори. Разочарувањето од утнати проекти и сомневања за криминал е големо, тоа ќе се види и на изборите, ама не им е место на темава. Ниту на палмите. Темата беше: Бранко се повлече... навистина се повлече (?!) Не ми е јасно само на што мислеше Слободен мкд, а го нема да дообјасни: од што се повлекол Бранко? Од политиката воопшто, од лидерското место во партијата, од кандидат за премиер, од кандидат за пратеник...? Изменето од Анастеа - 28.Април.2011 во 17:23 |
|||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Малку е поинаку тука на теренот. Оние кои не добиле она што очекувале во матичната партија птеминуваат во другава демек разочарани кодошат за неарнотиите што ги правеле и обратно. Така да и немаат ни едните ни другите свое ептен стабилно членство. Слушајки ги обичните луге колку се издишани од плажите, палмите и што ли не “иновации“ и “економски просперитет“ не може да се биде начисто што ќе биде. и оваа опсесивност со Бранко кај лугето направи аверзија и почнаа да гледаат на нашава ситуација ко на кавги на јатрви на селска чешма или за браздата вода Најмалку видовме политичка зрелост. |
|||||||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Фала ти ...
|
|||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Далеку ми е моменталното расположение од растревоженост. Бараше дискусија, ја доби. Наместо одговор, ти ми враќаш лично... ах бре Кали. |
|||||||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |