IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Pomos za objektiv
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Pomos za objektiv

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака Обратен редослед
LaBo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Мај.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Pomos za objektiv
    Испратена: 01.Јуни.2011 во 22:29

Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:17
Кон врв
procokal Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2011
Поени: 91
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 18:23
Nema univerzalno "podobra" varijanta. Zemash, probuvash i ja zadrzhuvash ili barash drugo ako ne ti odgovara na stilot na fotografiranje. Isto kako pochetnici koga baraat sovet koj e "najdobar" aparat. Nema takvo neshto. Ima samo "MENE mi e OK" i "MENE ne mi e ok" :)
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 16:40
Zdravo,

Testovite koi sto gi navede LaBo gi citav vo spisanieto Popular Photography i toa vo ovie dva broja:

1.Popular Photography - February 2009: Test Tamron SP 10-24 f3.5-f4.5 Di II LD AF;

2.Popular Photography - December 2009: Test Nikon 10-24 vs Sigma 10-20 f3.5;

Isto taka ti preporacuvam da gi poglednes i testovite na

www.photozone.de

(dokolku seuste ne si go napravil toa).

Ako ne mozes da najdes pristap do ovie spisanija, pisi mi tvoj mail na LP i kje ti gi pratam stranicite so testovite.

Pozdrav!
Кон врв
love nikon Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2010
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2011 во 14:50
Drzi voda se sto kaza.Nemam sto da dodadam osven da te prasam kako ti se dopaga eve posto navede ti deka go imas Nikon 10-24mm, a i imas slikano so 12-24mm.Koj ti e po tebe podobar?   
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2011 во 13:45

Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:18
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2011 во 12:36
Zdravo.znaci da se razbereme jas ne go sporam toa deka tokinata ne e dobra i deka e sosema 3 brend na pazarot i deka se raboti se za natpis kako sto veli (procokal),mozebi e podobra vo ovoj slucaj od nikonot,nitu pak go sporam toa sto go veli eden Ken Rockwell.E sega tuka se postavuva prasanjeto sto toj e profesionalec a jas sum amater .Tuka e taa razlika sto jas kako amater mislam deka nema da mozam da se snajdam tolku dobro so tokinata zatoa i izborot mi e na nikonot koj sto ima svoj avto-fokus.A labo da 10-24mm ne moze da bide kako 12-24/4 i deka za razlikata vo cena moze da se kupi fiksna 35/1.8-veke ja imam nejze i sum zadovole od nejze mi vrsi mnogu rabota.Tokmu i zatoa sakam posto ja imam nejze sakam da zemam nesto posiroko i tuka sega ne mozam da se odlucam neli pomegu Tokina 11-16 mm i Nikon 10-24 mm.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2011 во 20:20

Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:18
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2011 во 17:08
Ken Rockwell dosta ja fali Tokinata kako podobra i od Nikonot. E sega ako ti e pobiten natpisot od rezultatite to e veche druga rabota.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2011 во 12:13
Pa posle se ova izgleda ke se odlucam za nejze AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED. A za Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X sto nekoi vikat da preminam preku predrasudite kon treti proizvoditeli i da brkam rabota i deka tokinata ja falat malku e
Кон врв
mik1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Мај.2009
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mik1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2011 во 21:09
Originally posted by love nikon love nikon напиша:

FFFFFF...? Malku ke se pomacam okolu AF-S DX 12-24mm f/4G IF-ED i pomegu AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED mada 10-24mm nekako za cenata mi e po prifatlif ama za drugoto ke vidam.A Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X sto ne fokusira avtomatski toa za mene bi mi pretpostavuvalo golem problem.

10-24mm nikonot ti e pobodar od 12-24, cisto poradi tie 2mm,
moze vaka ne izgledaat mnogu, no ako gi sporedis ke ja vidis razlikata :)

ne se misli, zimaj go 10-24 :)
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 14:11
Tokinata dosta ja falat. Premini preku predrasudite kon treti proizvoditeli i brkaj rabota. :)

Изменето од fichot - 27.Мај.2011 во 14:12
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 11:03
Originally posted by love nikon love nikon напиша:

Pa da enterier e slikanjeto poveketo,ama sto znam nekako me plasi MF... a i plus deka e Tokina brend malku? zatoa baram sovet da ne gio ima nekoj koristeno za pod takvi uslovi   Night Low light photography.

Eve ti lista na grupi za toj objektiv na Flickr. Tamu mozes da najdes razni diskusii i fotografii na slabo svetlo so ovoj objektiv vo kombinacija so razlicni fotoaparati.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2011 во 06:50
A mozhi da prasham sho tochno fotografirash?
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2011 во 11:58
Pa da enterier e slikanjeto poveketo,ama sto znam nekako me plasi MF... a i plus deka e Tokina brend malku? zatoa baram sovet da ne gio ima nekoj koristeno za pod takvi uslovi   Night Low light photography.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.