![]() |
|
Кој наш медиум најмалку објавува коментари? |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 16.Февруари.2011 во 19:34 |
Секој медиум има обврска да објави и спротивставени мислења. Доколку не ги објавуваат убаво е да напишат -покрај тоа што им е ставено како предупредување односно информирање за вулгарностите и националната омраза па ќе си знаеме и нема да губиме време, односно нема да си тупиме прсти (и нокти) да пишуваме.
Искрено мене ми е смешно кога ќе прочитам дека само на еден медиум демек не се објавува, а на друг се објавува, не за друго , знам дека не се зборува вистината. Сите, ама и врапчињата на гранките надвор знаат дека чим се пишувааат хфалопејки и подршка за политиката на медиумот се објавуваат, чим се напаѓа противникот исто се објавуваат. Затоа да се потрудиме (барем самите пред себе да сме си искрени), а тука можеме да пишуваме фрази. Секој си одговара пред самиот себе и пред својата совест. ![]() Лично, никогаш нема да пишувам невистина, секогаш ќе го пишувам својот став, своето убедување, нема да се конфронтирам со другите за нивните ставови нити ќе ги сметам за противници или опонененти. Секој одлучува за себе. Секој сам себе се гледа во огледало. Секогаш ги респектирам лугето со свои ставови-колку и да не ми конвенираат. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
зошто воопшто ја отвори темава мамамд, сигурно не за плукање на еден, а фалење на друг медиум, па затоа, поарно исфилтрирајте си ги коментарите за сител и А1 пред да коментирате, не ја користете темава за револт и политика кон некој со кој не се согласувате
мамамд убаво си кажа дека исти критики давала на сите медиуми посебно кои имаат спротивставени ставови, па и на двете страни не им било објавено нормално дека јас ако го испофалам Латас или Велија дека ќе ми ги остави коментарите, ако искоментирам како цивилизиран човек, а не се совпаѓа со нивните тврдења, ќе ме избришат не е точно дека само на А1 се пишуваат гадости, гадости сум видел на сите интернет медиуми, каде повеќе, каде помалку и тие ги оставаат баш бидејќи немаат никаква смисла, нити пак претставуваат културно искажување на мислење на кое некој би поверувал, нив секој нормален човек ги смета за дивјаштво и не го интересираат, но тоа што навистина на сите им боде очи е цивилизирано, издржанои и културно мислење кое ги побива нивните ставови и затоа ги бришат нив, а гадостите остануваат |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
deka ne si gi pofalil.....inaku prv ke bides objaven.... ![]() |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Коментирам на сите Веб изданија на печатените медиуми и телевизиите и секаде ми објавиле кометари освем на А1.
На А1 имам напишано можеби 30 коментари на статии и ни еден не ми е објавен ![]() |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Форум... 365 .... Вечер... и уште два други...
редовно ми објавуваат коментари, за разлика од А1...
Денес неколку пати пишував како не сум видела ....поочаен ....
....уредник и новинар ...од Младен Чадиковски.....
но не објавија ниту еден мој коментар ......
![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Да, да но тоа е посебна проблематика воопшто за интернетот. Ги спомнав А1 и Вечер затоа што само таму сум пробала да напишам коментар. И тоа чисто за проба, да видам дали се во право другите кога велат дека не ги објавуваат. А искрено на друг национален медиум немам видено толку одвратни коментари како на А1. Можеби некои не ги читам па затоа сум пропуштила. ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Ова ко кампањава на А1. „И јас сум А1“, значи сите мора да бидеме А1. Кој не е А1 (со коментарот) нема објавување, нека оди таму кај Латас, на Сител... А немаше ништо навредливо, напишав само - јас не сум А1. Ама не можело. ![]() Кај Латас пак, напишав еднаш коментар-реакција на една негова простачка колумна, и таму не ми го објавија. ![]() Значи кај него ако не го пцуеш Бранко, нема место, бегај кај А1. Шпиц, Утрински... И толку од моето коментирачко искуство. Напишав 3-4 коментари, никој не ми ги објави ![]() За А1 инаку имам голема забелешка: ако веќе модерираат коментари, кои задолжително поминуваат низ цензура од администаратор, да престанат со објавување коментари кои шират говор на омраза, етничка нетрпеливост, навреди за државата и народот... такво нешто изобилува во коментарите на нивните написи. Ако веќе обвинуваат други за говор на омраза, да почнат прво да го чистат од нивниот сајт. |
|
![]() |
|
K1nm23 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Вицотека.мк
|
|
![]() |
|
тука всушност и мислам дека не се работи толку за политика, од колку за тоа како медиумите си ги бранат своите лаги, јас верувам дека ако убаво и отворено си го отерала Латас или Велија во три лепе, ќе ти го објавеле коментарот, бидејќи и вака и така никој нема да му обрне внимание кога е само обична пцовка на ваков начин си ја штитат сопствената политика (не онаа на партиите) и сопствените лаги и далавери ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
хаха..баш вчера искоментирав на колумната на Латас...во врска со „пингвин телевизијата“
мојот коментар беше без вулгарности и говор на омраза ама со мое видување на настанот,а контра на видувањето на Латас или вечер воопшто... погодивте? коментарот не ми беше објавен иако останатите коментари содржеа сочни пцовки мајче веројатно ние не знаеме да се изразуваме „стилски“ ![]() и да не испаднам пристрасна ниту сајтот на А1 не ми објави коментар кој беше критика кон нивниот начин на работа значи слободата на изразување кај нас е „на нивоу“ ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Заради опструкцијата на гласот на народот во јавните гласила,јас одамна престанав да си играм како би рекла Мамамд мижи татара со веб мајсторите
![]() ![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
[QUOTE=zabegan]на кои медиуми поточно мислиш, за да знам за што поточно да пишувам
[/QUOTE На сите. Јас сум забележала дека ако искоментирам нешто на пр. во Вечер и во својот коментар имам критичка нота кон власта коментарот ми го нема или обратно во Утрински ако ја фалам власта го нема коментарот. Истото се случува и со коментари на порталите на телевиизиите, на А1 не ми објавиле кога ги осудував новинарките кога беше онаа смејурината со полицијата и да не набројувам. И нешто што пријатно ме изненади-Дневник, таму не само што го објавуваат туку по некое време ќе забележиш (можеби е коинциденција ) да се зафатат да пишуваат за одреден проблем кој читателите го искажале во својот коментар. Поентата ми е дека , стои дека нема да се објавуваат коментарите со навредлива содржина а не е така. ![]() |
|
![]() |
|
на кои медиуми поточно мислиш, за да знам за што поточно да пишувам
|
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |