|
Најубавите Духовни мисли околу Совршената Вистина |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Јануари.2013 во 20:03 |
|
Водата го мие телото, но единствено Милоста БОЖЈА е во состојба вистински да ја измие душата и телото. „На избањаниот треба само стапалата да му се измијат, зашто целиот е чист. Вие сте чисти, но не сите.” Ев. Јован 13:10 Изменето од spiros - 01.Јануари.2013 во 20:05 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
“Само вистинската Љубов ја раѓа вистинската Слобода, во која нема грев!“ „Ако вие останете во Моето слово, навистина ќе бидете Мои ученици; и ќе ја запознаете вистината, и вистината ќе ве ослободи!” Ев.Јован 8:31+32 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
“Кој ќе порасне и престане да биде дете, тој престанува да биде човек.“ (Ерих Кестнер) "Wer erwachsen wird und aufhört Kind zu sein, hört auf Mensch zu sein." (Erich Kästner) Изменето од spiros - 03.Ноември.2012 во 15:36 |
||
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Надувените книжнички души - колку и да се разумни и мудри - неможат никогаш да го дознаат тоа нешто што Милоста БОЖЈА им го дарува на детските срца! |
||
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se znae deka site apostoli ne bile pismeni, kako shto voopshto ne se znae koi se avtorite na evangelijata. Avtorskite iminja na pisanijata se staveni mnogu podocna za da ne stojat taka bezimeni i odlucheno e tie da bidat onie od apostolite bidejkji tie im se najbliski na vernicite. Toa ne e tajna i se uchi vo visokite shkoli za religija. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Освен ако сметаш дека некој во тоа време не живеел двеста-триста години, па можел да пишува во третиот век за нешта кои се случиле во првиот век. Јас не верувам дека некој тогаш можел да живее толку. А дел од тие евангелија се напишани тогаш. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Неслучајно се баш тие 4 Евангелиски извештаји на почетокот од Новозаветните Списи, исто како што неслучајно е баш ГОСПОДОВОТО Откровение до Св.Ап. Јован последната книга на истите! Но, нити другите 22 списи кои се помеѓу 4те Евангелиски извештаји и Откровението, не се случајни! Кога човекот ќе се разбуди, тогаш ќе увиди дека и најмалечката Новозаветна строфа е прекрасен сведок кој упатува кон ЕДИНСТВЕНИОТ Спасител, од најголемата човекова катастрофа! Тоа е СОВРШЕНИОТ БОГ во Името и Срцето Исусово! Вечно да е Фален и Славен за се', но посебно за тоа што Тој во Исус стори, за сите нас! ХалелуЈАХ! Изменето од spiros - 25.Мај.2011 во 20:09 |
||
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako se soglasime deka site apostoli bile pismeni, togash verodostojnosta na drugite evangelija ne treba da se stava pod znak prashalnik.
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo pravo sum za toa pogore sto go kazav. A ova za veruvanjeto, sakas da kazes deka ti ne veruvas vo nisto? |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали човекот може нешто добро да верува и да даде, а што не му било како такво дадено? Совршениот БОГ - во Христа Господа - е надприродна и неспоредлива Љубов! Чиста суетност и самоуништување е човечкото противење кон Евангелието БОЖЈЕ! Изменето од spiros - 10.Април.2011 во 16:21 |
||
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Davaj ljubov bez nikakov ultimatum - duri togash kje ja osoznaesh Ljubovta. Nie (nasheto Bitie) sme LJUBOV! Taa(Toa) ne znae za odvoenost! |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
? Ne si vo pravo, no toa ne e nitu tolku vazhno. Vazhno e vo shto veruvash. Veruvanjeto e vistinata za vernikot. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХалелуЈАХ!
Брате KingDavide, напиши го бројот 22 со многу големи бројки и првата 2 (двојка) завртија за 180° степени, така да таа “гледа“ кон втората 2 (двојка)! Ете тоа го чувствувам за тебе и за сите (дури и најмалечките, најнедостојните) коишто веруваат на сведоштвата и се надеваат само на Евангелието за Милоста БОЖЈА! п.с. KingDavide, твојата реплика на оваа тема (мислам на постот број 22) е потполно точна, но знај дека мнозинството на неверните, високошколуваните и гордите книжници коишто денес ја газат земјата и го јадат лебот, ќе реагираат исто (или слично) неверно како оние високошколувани книжници во времето кога Спасителното Евангелие БОЖЈЕ, БОГ Го отелотвори во Исус! Ако Мене Ме гонеа, и вас ќе ве гонат; ако Моите зборови ги запазија, и вашите ќе ги запазат! (Ев. Јован 15:20) Изменето од spiros - 09.Април.2011 во 09:49 |
||
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mora da te demantiram za izjavata deka Apostolite bile nepismeni. Tie ne ucele na visoki skoli kako kniznicite i fariseite vo toa vreme, no bile pismeni . Zosto go velam ova? Zatoa sto kaj Izraelcite site bile pismeni, i mazite i zenite i decata. Zaradi ova mnogu narodi gi prezirale Izraelcite vo toa vreme bidejki gi ucele zenite i decata da pisuvaat. Kaj okolnite narodi na Izrael vo toa vreme samo svestenicite i carevite i velikodostojnicite bile pismeni, za razlika od Evreite. Proveri go ovoj fakt i kje vidis deka sum vo pravo za toa . Kako vtoro, toa e samo tvrdenje na Kriticizmot deka ne se znae koj gi napisal cetirite Evangelija od Noviot Zavet. Ima dovolno podatoci i predanija za toa koj gi napisal Evangelijata a toa se Matej, Marko, Luka i Jovan. Matej i Jovan se dvajca od 12 -te Apostoli na ISUS. Изменето од KINGDAVID - 08.Април.2011 во 23:42 |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |