|
Храна и пијалоци за во лето |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Август.2010 во 05:15 |
Сорбет од боровинки
Потребно: 150 г шеќер 250 мл вода 200 г боровинки 2 белки Приготвување: водата и шеќерот варете ги додека не добиете сируп. Боровинките испасирајте ги и измешајте ги со изладениот шеќерен сируп. Смесата ставете ја во замрзнувач на 2-3 часа. Потоа извадете ја од замрзнувачот, добро измешајте ја и во неа додадете го снегот од белките. Смесата повторно ставете ја во замрзнувач на уште 2 часа. Пред ја го послужите, сорбетот добро измешајте го и сипајте го во чаши. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Коктели за летните горештини – Red DevilRed Devil
Алкохолот се меша во шејкер полн со ситен мраз. Потоа се додава џусот и црвениот сируп. Се служи во високи чаши. Наздравје. |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сок од моркови и портокалПотребни состојки:
Краток текст:Сок од моркови и портокал Подготвување: |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јадам,лубеница,сливи,грозје,диња,праски,јаболка и салати зеленчук
Пијам ладно млеко и јогурт зависи од појадокот и ако има лесен ручек јадам без леб тоа темпо ми е летово |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Издржете ја жегата! Додека владеат огромните горештини, нутриционистите, со своите совети, можат да ви помогнат да го надоместите губењето на течностите и да го избегнете топлотниот удар. Се разбира, најважно е да пиете Мошне важно е да внесувате многу течности. Обично се препорачува да пиете по еден и половина литар вода на ден. На високи температури, пијте и повеќе за да го надоместите губењето на течности поради потењето. Не чекајте да ожедните, па да пиете. Општо, на возрасните им се советува да го избегнуваат изложувањето на сонце, преголеми количества храна, алкохол, како и преголеми телесни напори. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ароматична диња Потребно: |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ладен чај од нане
На високите температури освежувајте се со ладен чај од нанае. Нането не е само зачин. Потребно ви е две лажички суво или свежоп нане, литар вода и мед по вкус. Листовите од нанае варете ги во вода, а потоа покријте го садот за чај и нека отстои 15 минути. Процедете го и се додека убаво не се разлади нека ви седи во ладилник. Кога го послужувате, во чашате ставете неколку кришки лимон, и мед по желба |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ете што препорачуваат
Храна за топлите летни денови
Во
топлите летни денови исхраната треба да му даде енергија на
организамот, но и доволно количина на вода. Затоа наоружајте се со
овошје и зеленчук, како и јогурти и сладоледи и уживајте во летото без
проблеми. |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..Ја знам ..жетварската салата .... и сум ја пробала...
..но не со рендана краставица...туку со ситно сецкана....
и без масло ........ многу е освежителна.....
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да 2 литра вода и едно кило краставици
тоа е ваша оригинална рецепта
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2000 милилитри Вода
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве и една многу популарна рецепта баш за овој периодЖетварка салатаПотребни состојки:
Подготвување:Краставиците се рендаат на ренде, па се ставаат во поголем овален сад. Потоа се става водата, маслото, оцетот и по зависност на вкусот може да се додаде магдонос и ситно сецкан лук. |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene ladniot chaj ich ne mi e ubav..se trudev da go naviknam, ama ne mi go saka organizmov.
A topol caj pijam i na ovie vrukjini...denes bash chitav deka chaj od zalfija, topol ili laden, pomaga vo sprechuvanje na potenjeto. VODA, vo neogranicheni kolichini.... I iako vrukjinive ni go namaluvaat apetitot, MNOGU E VAZHNO da ne zaboravame da jademe!! Moja letna shema: Ovoshje, zelenchuk, i proteini: sirenje, patlidzanche, piperche i solca mi se najomileno letno jadenje:)) Mnogu jogurt....kornfleks za pojadok... mevce za ruchek.....mnogu svezh zelenchuk i salati... I, lubenica, dinja, ili grozje, vo kombinacija so sekoja mandza!! Od vreme na vreme, i po nekoe kompirche vo rerna!! Изменето од Kali - 16.Јуни.2010 во 20:21 |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |