IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Кавијар
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кавијар

 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака Обратен редослед
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Кавијар
    Испратена: 13.Септември.2010 во 13:11
River Beluga кавијар

Уште во 2005-та година Службата за рибен и животински свет на САД и повеќе европски земји донесоа одредба со која се забранува увозот на “Beluga” кавијар кој потекнува од басените на Каспиското и Црното Море.

Од тогаш претприемачите не престануваа во обидите да пронајдат алтернатива која ќе ги долови карактеристиките на најекслузивните кавијари.

По неколку години работа, “Caviar Merchant Company” скоро ја објави првата понуда на “River Beluga Caviar”, вкусна замена којашто ја доловува суштината на оригиналот и слободно може да се каже дека е најдобрата алтернатива и со највисок квалитет.

Направен е од Huso Daricus есетра, чиешто природно живеалиште е реката Амур на границата помеѓу Русија и Кина, а се произведува двапати годишно.

Цената е околу 700 долари за 100 грама, а крајниот производ е богат, кремаст и ужасно вкусен. Како додаток со него се препорачува вотка или француски шампањ.

riverbeluga




Кавијар: Yves Saint Laurent Love 2010


caviar-prunier-yves-saint-laurent-2010

Француската Куќа на кавијарот “Prunier“ го најави дизајнот на новата лименка “Love 2010“. Тоа е оригинален цртеж од 1970 година на една од модните легенди Yves Saint Laurent.


Кавијарот е одлежан 45 дена според стар персиски рецепт во оригинална саламура. Темата “LOVE“, според нив, е инспирирана од перфектниот сооднос и хармонија меѓу солта и икрата.



Ќе го има во продажба од октомври оваа година, со цена од околу 450 евра за една лименка од 125 грама.


Karat Caviar, неверојатeн вкус од Израел


Кристално бистрата изворска вода од планината Хермон и најдобрата селекција на чиста руска есетра се користат за подготовката на “Karat Caviar“, неодамна промовиран од Израел.

Му требаат 16 години да се развие и да стане исклучително вкусен. За овој кавијар се користи исклучително ретката дива руска есетра од Каспиското Море, одгледувана во природни и чисти услови. Поради тоа, кавијарот е со врвен квалитет.

“Karat Caviar“ го произведува “Karat Galilee“, еден од најстарите рибници во Израел (постои од 1939 година), а руска есетра се одгледува од 1992, кога првите оплодени јајца се увезени од Русија.

karatcav

Рибникот се наоѓа блиску до главниот извор на реката Јордан. Природниот тек на водата што тече низ рибникот овозможува рибите да се размножуваат во чиста вода богата со кислород.

Овој кавијар се произведува од десетгодишни или од единаесетгодишни риби. Кавијарот се прави од секоја риба посебно, а потоа посебно се пакува. На тој начин се добива чист производ, без мешање на кавијари од различни риби.

Затоа, “Karat Caviar“ е свеж, одржлив и висококвалитетен кавијар со фин вкус и осет, многу често ставајќи ги во сенка другите кавијари.


Мене лично..не ми се допаѓаболен
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2010 во 18:52
Обожавам
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2010 во 18:45
Kavijar.....mmmmmm nesto sto odsekogas sum sakala...na malo parce lepce so puterce...
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2010 во 05:45
Кавијар од печурки
 
< method=post name=isprati =isprati.php>
Потребни состојки
• малку Сол
• 100 грама Путер
• 30 грама Ореви
• малку Магдонос
• 2 чешниња Лук
• малку лажица/ци Лимонов сок
• 3 Кромид/а
• 50 грама Блага павлака
• 20 милилитри Суво бело вино
• малку Црн пипер
• 500 грама Шампињони
Начин на подготовка
Истопете го путерот па динстајте ги печурките и ситно исечканиот кромид. Намалете ја температурата на ринглата и пржете додека не испари течноста.

Додајте го виното, зачинете со сол и црн пипер. Оревите пропржете ги на суво тавче. Оставете да се изладат па додајте во оладените печурки. Сега во печурките вмешајте сок од лимон, ореви, павлака и сечкан магдонос.

Оставете убаво да се олади па послужете.
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 00:28
Не сум имала прилика да пробам...
Ама...
Според тоа што сум видела како се прави...Ноу тенкју!
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:55
Икра,
не сум љубител, ама знам да лапнам ако е на изволте на послужавник.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 10:58
Сум пробал три пати, три различни врсти....сите ми се видоа исти, блуткави. Незнам дали оној што го гледаме по филмовите има поинаков вкус, ама не верувам....болен
 
 
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 10:57
Originally posted by емил емил напиша:

Има и тарама хаjвер.Он се прави од пасирање на маслини ,бел лук,маjонез и малце се тура љут црвен бибер.И мора да биде густо и тако се jаде.Како мезе.
 
emil, temata ne e AJVAR tuku KAVIJARтага
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 10:56
Има и тарама хаjвер.Он се прави од пасирање на маслини ,бел лук,маjонез и малце се тура љут црвен бибер.И мора да биде густо и тако се jаде.Како мезе.
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 10:55
Originally posted by brza brza напиша:

kavijarot ne e neshto shto tek taka moze da ti se dopadne,...za nego treba ushte kako mal da go "osetish" , pa,...i ponataka da ti bide ...vkusen.
 
brza... jas go imam probano uste kako mala.. i togas nemozev da go podnesam тага
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 10:51
na ....riba!намигнување....kakov sakash.збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:16
Немам пробано, каков вкус има збунетост
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 20:17
Цел ден се чудам што значи кавиjар и накраj разбрав.
 
Па е вкусен и баш ми се допаѓа.Апсолутно се сложувам со мислењето на Брза.
 
Меѓу другото има многу добри кавиjaри и никогаш нема да разбереш што jадеш ако е ставен во некоj ордjoвер или плод.


Изменето од емил - 04.Февруари.2010 во 20:18
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 20:13
bljak-tolku samo ke kazam
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.