|
Дали амбициозноста и среќата одат заедно ??? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Февруари.2010 во 00:38 |
cesto razmisluvam, no moj licen zaklucok e deka NE.... najvrovatno se gusat edna so druga .........
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e. Ako bi moral da biram, bi go izbral vtoroto. P.S Dali zatoa sto si zamislena,takvi ubavi odgovori davas? |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога би можел човек да бира, помеѓу големо богатство и престижна положба од една страна, и задоволна и среќна (насмеана) душа од друга страна, дали би го избрал ова второто ? Или ? .... Што му вредат парите на намуртениот и намрштениот, и што има од својата положба потиштениот во душа и во себе затворениот?
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AKo si ambiciozen ke steknes mnogu pari i mnogu zeni i so samoto toa i mnogu sreka, a toa so vikaat deka " Srekata so pari ne se kupuva " e bla, bla, gi tesat siromavite oti se nesrekni
Изменето од zbunet - 24.Февруари.2010 во 13:07 |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu ubav post Bounty
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека на старт треба да разјасниме дека амбицијата не треба да се меша со алчност. Амбицијата е желба за успех, напредок. Затоа амбицијата ќе биде позитивен дел од нашиот живот, се додека целта ги оправдува средствата.
До кога амбициозноста и среќата би оделе заедно? Па, се додека можеме да се носиме со таа високо поставена цел и истата ја извршуваме. Секако, амбициозноста не гарантира и успешност. Успешена и амбициозна личност, е онаа која може реално да ги процени своите можности и граници. Ако само слепо си задаваме претешки задачи, кои не можеме да ги исполниме, тогаш ќе станиме амбициозно неуспешни и несреќни луѓе. Не се слагам со оние кои правеа компарации дека со секоја амбиција сме се повисоко и дека кога тогаш ќе паднеме на дното. Не би рекол така. Во она што имаш успеано, никој не може да ти го одземе и сл. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако таа има досадна работа и мала плата тогаш тоа е „ искористување“.
Ако ти имаш досадна работа и мала плата тогаш „ Треба да го мрднеш
газот и да најдеш подобра работа“.
Ако добиеш унапредување пред неа тогаш тоа е “ фаворизирање на машките “. Ако таа добие унапредување пред тебе тогаш „ и двајцата сте имале подеднакви шанси“. Ако нешто одлучиш без неа, тогаш си „ шовинист“. Ако таа одлучи без тебе тогаш таа е „ слободна жена “. Ако си горд на тоа што си го постигнал, тогаш си „ нарцисоиден“. Ако не си, тогаш си „ неамбициозен“. |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаењето има граници, но незнаењето нема!!
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите добри работи одат рака под рака, па така и среќата и амбицијата.
Некои луѓе амбицијата ги чини неизмерно среќни.
Нема лимит.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има такви кои знаат да заработат пари, и такви кои знаат да живеат, но многу се ретки тие што знаат и едното и другото..
|
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne treba da rusish se pred sebe i gazish zaradi ,,ambicii,,
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uf koga stanuva zbor za ambiciite nemozam da se odredam tocno za edna teza.Vo odredeni slucai gi opravduvam vo drugi slucai pak ne gi opravduvam ambicioznite luge, mislam onie premnogu ambicioznite.
Uspesen i kompleten covek e koga ima se, i uspeh vo kariera, srekna familija, ljubov i zdravje..Nekoi luge so svoite bolni ambicii odat do onoj stepen vo koj ostanuvaat sami vo zivotot, i naj strasno e sto bas toa gi ispolnuva.Sebicni luge koi si gledaat samo za sebe stvorile premnogu a nemaat so kogo da uzivaat vo toa stvorenoto.. Abmiciite se slozuvam deka odat zaedno so srekata, zosto za da se stremi covek kon nesto, toa nesto treba da go pravi sreken. Megutoa za sekoj uspeh treba da imas nekoj pokraj tebe so koj ke go spodelis istiot.Jas se smetam za uspesna licnost, imam premnogu dobra rabota koja me ispolnuva i sekoja den me potiknuva da odam napred, toa i go pravam, Imam ambicii no sepak mislam deka tie ne se presudni za sreka vo zivotot, i obratno.. |
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам со Фикс....
Многу е добро..и сосема нормално ..човек да е амбициозен...
...Млад ..амбициозен..сигурен во себе.... И јас сум амбициозна.....
и се стремам кон погорното скалило.................
но не ги заборавам и другите вредности во животот........
Мислата ми беше...... Дали Вреди..???... за некоја постојана, ај да речам и нереална амбиција.... дали вреди заради тоа да се ,,прокоцка,, животот....и како што спомна некој погоре...да се заборават сите други убавини што ни ги носи животот....???
Времето одминува многу побрзо од што приметуваме.... и еден ден
се свртуваш наназад..... имаш ...се.... всушност..немаш ништо....
.... си останал сам со својата ....амбиција.......
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми текна на една моjа колешка...бивша...толку амбициjа...а сите и "новаторски" идеи беа плагиат.
смешна амбициjа. |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |