|
Pomos okolu Premiere |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Ноември.2011 во 10:35 |
Pa, dava, vika deka vo proektot so sakam da go otvoram nemalo sekvenca... MME
|
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
ang3l4o
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne moze da se otvori vo novata verzija? Treba da migrira bez problem, osven ako ne se koristeni nekoi dopolnitelni filtri ili efekti, koi ne se del od noviot CS5. Toa se najcesto 32bit plugini, koi nema da rabotat so CS5. Za downgrade na proekt ne sum siguren, ama mislam deka i toa bi trebalo da pomine. Ti dava li nekoja greska pri otvaranje?
|
|
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo,
montirav edno video so premiere cs4, i posle toa, instalirav cs 5.5... i sea, ne mozam da go otvoram proektot vo cs5. ima nekoja finta da se "migrira" proektot? |
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
within
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Направив рендер со 30fps и сега сликата не мрда.
Ангелчо, Фала ти многу за сите совети. |
|
ang3l4o
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Togas stavi 30fps, i vkluci deinterlace na slikata.
|
|
within
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пробав со WMV, на 25fps, и ми стигна до кај 100мб, квалитетот на сликата е ОК но самата слика премногу трепери, посебно во долниот дел. Дали е тоа поради намалените фрејмови (од оригинални 30 на 25)?
Истово го забележав кога пробав рендер со Quicktime само таму беше помалку изразито. |
|
ang3l4o
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozes, vo wmv, flv, DivX, XviD, RM itn... WMV so 640x480 i soodveten bitrate moze da odi na net.
I Adobe ima online calculator za bitrate za FLV Calculator |
|
within
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак јас во врска со видеото,
Го средив, направив квалитетен рендер, 10 минути видео дојде со околу 2гб големина. Но, ми треба уште еден фајл но со многу помала големина бидејки треба да го испратам по интернет, најверојатно по rapidshare и сл., па дали може 10мин видео да се смали на под 100мб, ако треба и да се намали резолуцијата, али да има колку толку ОК квалитет и звук? |
|
within
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од Auidio effects одбрав Bass и го намалив до кај -13 и добив задоволителен резулутат.
Фала за советот, ќе понатака, поздрав. |
|
ang3l4o
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo Premiere imas DeNoiser, samo moja preporaka e da go montiras videoto sega, a audio naknadno, posle export ili vo Soundbooth, a se pristapuva so desen klik na audio, pa Edit in Soundbooth. Samo sepak, najdobro e prvo da napravis export na audio, pa da go koregiras vo nekoj podobar softver za audio obrabotka i dobri VST plugin-i
|
|
within
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја инсталирав Premiere CS5, работи одлично, зголемив да користи меморија до 3gb.
Имам уште едно прашање во врска со Premiere. Дури снимав, не заприметив дека опцијата за намалување на ветерот при снимање на звук ми беше исклучена, а времето беше баш облачно и ветровито, па сега ветерот е многу изразит во видето, а се работи за интервју па би сакал да го корегирам тоа. Дали некој знае како би можело ова да се корегира во Premiere? Ги разгледав опциите во Audio effects но на наидов баш на нешто што би ми помогнало. фала однпред. |
|
ang3l4o
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Posle koja akcija pocnal da pravi problem? Vo koj kodek se kodirani fajlovite sto gi montiras. Ne bi trebalo da imas problem so RAM, zatoa sto Premiere pri instalacija rezervira dovolno vo zavisnost od raspolozivost na memorija. Probaj napravi nov proekt i importiraj DV fajlovi (istite prekodirani) i vidi kako ke raboti togas. Probaj pred da go startuvas Premiere da vklucis Task Manager i negoviot Resouce Monitor i vidi kako odi iskoristuvanjeto na RAM, protokot na HDD i iskoristenosta na procesorot. Mozno e nekoj virus da ima vlezeno vo nekoj procis i da cica resursi. Pa kazi sto kako se menuva i kazi koj kodek se fajlovite. |
|
within
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во кој смисол проблем со самите фајлови?
Програмата убаво си работеше на почетокот.. но сега само што ќе ја стартувам, после 2 минути, ако сакам да ипортирам фајл, иконите стануваат бели, ако кликнам импорт на некјо фајл ми излегува порака дека неможе да се импортира, ниту со влечење од фолдер.. не ги стартува клиповите, лентата станува црна.. и на крај се блокира. Денес дознав опција да може да се подеси Premiere да користи повеќе рам меморија, па ќе видам дали ќе го имам истиот проблем. |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imas problem so samite fajlovi. Treba da gi prekonvertiras vo format koj Premierot kje moze nativno da go raboti. Sega site laptop masini vrtat Preiere bez problem. Ti treba samo 2GB ram. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |