![]() |
|
Веродостојноста на Библијата |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 12> |
Автор | ||
папата ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 03.Септември.2009 во 11:42 |
|
Не е се баш исто. Прво статистиката е неумолива. Бројките се едноставно бескомпромисни кога станува збор за влијанието, опсегот и распространетоста на Библијата. Второ, во другите религии луѓето си бараат потврда на тоа што веќе го веруваат/прават во нивните свети книги. Библијата се разликува по тоа што луѓето се покоруваат и на многу нешта кои инстинктивно не им одговараат, но просветлени ја разбираат нивната вредност. |
||
Баци!!!
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Муслиманите за Quranот хиндусите за Багавад-Гита(санскр.=Божјата песна) и тн. А да не редам цитати од познати философи, книжевници, научници кои беа повоодушевени со последнава отколку со Библијата. Во Библијата има позитивни работи кои понекого ќе го наведат на добра промена, тоа е неоспорливо. Но истото го има и во другите свети книги. Библијата не е никаков ексклузивитет во тоа, ниту пак е тоа директен доказ за нејзината веродостојност. Изменето од Majkl - 03.Септември.2009 во 00:14 |
||
![]() |
||
Rita.MD ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
|
Е така е... Ама кој да го сфати тоа? => ![]() |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
![]() |
||
папата ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
|
Што би рекле:
Сите книги се за наша информација Библијата е за наша трансформација. ![]() |
||
Баци!!!
|
||
![]() |
||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
|
...Папа...знам дека е така , но мене ми е ова прва духовна книга
што сум ја допрела со рака и затоа воодушевувањево е огромно...
![]() ...и прочитав некаде....дека ...
Многу луѓе преку историјата и денес се обидуваат да ја оспорат Библијата на еден или на друг начин. Но никогаш не можат да застанат против фактот што Божјиот Збор или Библијата е единствената Книга на светот која може да менува човечки животи. Таа има моќ пропаднатите луѓе да ги подигне, крадците да ги направи чесни, пијаниците трезвени. Кој е оној кој ќе застане против еден променет живот? Таа делувала во најразлични ситуации и преку секакви начини. Истата и денес делува и продолжува да променува илјадници луѓе...
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
![]() |
||
|
Чедо, апсолутно небитно, дали страниците се позлатени. Најубавиот Библиски текст што го имам видено, беше на парче кожа, искинато од времето, ама убавината е во кажаното. Поздрав и среќно патешествие низ Божјиот Збор. |
||
Баци!!!
|
||
![]() |
||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
|
....Индијанци...коњи....
![]() ![]() Сите тајни се откриени во Библијата......
Тие се достапни за сите кои навистина сакаат да ги чујат.Значи за едни луѓе зборовите запишани во Библијата се вистини што даваат вечен живот додека за други си остануваат празни приказни без никакво значење......
Сè зависи од тоа како слушаме. Кон што ни се настроени ушите? За што копнее нашето срце? Во што го заробуваме животот ???
Исус предупредува ...„Внимавајте што слушате! Со каква мерка мерите, со таква ќе ви се мери!“.
Сите оние што се вслушуваат во Христовите зборови жнијат живот во изобилство. Словото им ги освежува душите, Духот им ги успокојува срцата. Нивното присуство зрачи со надеж, со своите зборови шират утеха. Затоа што, Словото на Бога е она што ја прави разликата меѓу животот и смртта, светлината и темнината, надежта и очајот, радоста и тагата, мирот и неспокојството, љубовта и омразата....
Тоа го убедува нашиот интелект и ги охрабрува чувствата. Носи радост во срцето и насмевка на лицето.
....Почнав да ја читам Библијата, да ви се пофалам...страниците се позлатени.... воодушевена сум.....!!!
![]()
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Prijateli, neka ne ne obzema prelest...
Samo rekov deka nekoj mozhe da ni go pokazhe izvorot na informaciite, no ne mozhe so sila da ne natera da se informirame. Toa ostanuva samo do nas. Onoj koj e gladen za znaenje kje pogleda, a onoj koj misli deka doznal s'e ili se plashi da doznae, bidejki toa kje smeni neshto vo negovite dotogashni znaenja i veruvanja , kje odmine kako toa da ne postoi... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Rita.MD ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
|
What? It was a simple question. No need to blush! ![]() |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Messi, koj e konjot a? ![]() HAUGH! ![]() P.S. Da ne bideme offtopic, da se razbereme, Biblijata e verodostojna. |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
C'mon Rita...
![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Кој е коњот во случајов? ![]() |
||
|
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Ke odime offtopic, no go znaes li originalniot izgovor na indijanskata pogovorka, sigurno mnogu jako zvuci . ![]() Hehehhe,me nasmea brate messi. Pozdrav ![]() |
||
![]() |
||
|
Kaj mene indijancite velat: Konjot mozhesh da go donesesh do vodata, no ne mozhesh da go naterash da pie. ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |