|
MAX-TV na T-home |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Декември.2009 во 03:23 |
Се согласувам потполно со тебе, ама сепак квалитетот на сликата е далеку подобар од кабловската. А за HD можат да пуштат барем еден два канали, некој подобри па нека се доплаќа за нив. |
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рисиверот е ХДМИ, но сигналот што стига до него нема ни Х од ХДМИ. Сите МК канали се аналогни и да сака некој не може да ти ги донесе дома како ХДМИ. Македонија ќе има навистина дигитална телевизија со ХД квалитет кога Телевизиите ќе имаат ХД технологија. Дури и во светски рамки бројката на ваквите телевизии е незабележлива. Инаку од вчера има пуштено и НВО два канала со македонски превод бесплатни до март, ако до тогаш не ги откажеш ќе сметаат дека ги сакаж и за нив сметката рипнува со 300 денари +ДДВ. Да не речете никој не ми кажа
Инаку претходно некој праша за нетот и телевизијата. Гарантирана брзина е 10/756 + 3 МБ оди за телевизијата, значи за ТВ испорачуваат +3 Мб од оние за нет. П.С. Ако ви дадат ПИРЕЛИ само културно насмејте им се во фаца и барајте Томпсон, па макар и стариот модел. Пирелито е жива смешка Изменето од Bronhi - 22.Декември.2009 во 22:16 |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
TopGunner
Нов член Регистриран: 22.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам едно прашање за дигиталната телевизија.Јас имам телевизор Samsung од најновите и како што кажавте со HDMI приклучок што подржуе ресиверот ќе има ли подобра слика на lcd-Телевизор.Позз
Изменето од TopGunner - 22.Декември.2009 во 19:04 |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сега се префрлив на мах тв, а досега бев корисник само на адсл многу години и презадоволен сум. Квалитетот на сликата е многу многу подобар од кабловските има огромна разлика, и интернетот е супер за наши услови. нема што да се пожалам.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blago tebi ...shto si mozela!....tuka.....koga ke te zaglavi...T-kopile-to....ne mozesh da se odglavish barem ,..edna godina...
ama, da vidish,..za "divno" chudo...odusheven e narodot od nea....i si plakja ...li, plakja.,...20 % mesechno...od edna prosechna plata... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
воопшто..ништо посебно...jас си гледам само четири канала...е и Дискавари...друго и баш не ме занима...така да го откажав договорот на вториот месец. Скапо...а без везе.
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e bas da vidime dali ke bidat tolku losi koga ke pocni Telekom Slovenija i toa bezicna digitalna koja ke im bidi jaka konk*rencija
|
|
|
|
fenomenmk
Нов член Регистриран: 13.Септември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
плаќањето е тука некаде, ни лук јал ни лук мирисал, си се пресметале они, што се однесува до квалитетот на сликата, да поквалитетен е доколкусе гледа на ЦРТ телевизор (класичен со катодна цефка), кај мене е поврзан на ЛЦД Сони од 46 инчи и сликата не е ништо посебно (лоша дигитализација), на повеќето канали е коцкаста, и уште еден проблем, не се искористени можностиете на ресиверот кој што жог даваат, неможност да се постави сликата на 720р, или недај боже на 1080р, 16:9 zaboravete :(, при нагли движења нема оштри ивици (контури) но во секој случај е подобро од кабловската (аналогна), имам моментално и дигитална кабловска од Телекабел, освен едниот канал ХД (ANIXE HD) koj што ги прикажува сите придобивки на модерната телевизија, се друго е мнооооогу лошо.
Заклучок: ќе помине доста време додека ние овде во Македонија ќе може да уживаме во квалитетен ТВ сигнал. Во секој случај од лошите ова е помалку лошо :) |
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е како не плаќам помалку... до скоро само за телефон плаќав најмалку 3000-4000, а сега за телефон, интернет и тв плаќам 1800...
а што се однесува до поврзувањето на телевизорите, не знам дали може да се поврзат преку дупли конектор или како и да било; ама имам и MaxTv и кабелска, и тука споредувам - ако зборуваме за квалитетот, многу е подобар MaxTV! Кабелските знаат и да забушаваат, те има, те нема програма (барем овде во Охрид), а ни сликата не е нешто особено квалитетна... за разлика од нив, MaxTV немаат проблем со програмата, а сликата е одлична! За интернетот и да не зборувам... |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-тешко дека помалку плаќаш, аи квалитетот не е баш завиден , ако е како во салоните. иначе, и ја не знам зошто да не можеш два (па и повеќе! тв-а да врзаш? едино ти треба дупли( или повеќе конектор).а, ако стварно е така , да не можеш да споиш повеќе истовремено, тек тогаш не ти е поефтино, туку многу поскапо од кабелските.кај нив барем и напишале дека претплатата важи за три- четири телевизори.
|
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е па не се спојува... за секој телевизор мора посебен рисивер колку што знам... инаку, и сум презадоволна, посебно од интернетот, а за телефон да не зборам... телевизија и онака слабо гледам, ама кога гледам сликата е супер, а не како на кабелската тв... во секој случај, помалку плаќам... три во едно! |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a, shto e teshko na dva da go imash?da ne si "grbav"...pa ne mozesh sam da gi spoish?
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
tomislav96
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 28.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 67 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zakon neso ama samo za eden TV e :(
|
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да, сецка, плус едно време, на некои од програмите ми се смени резолуцијата од 4:3, на 16:9. само од себе. ама софтвер си е софтвер. багови нон стоп ќе има, битно е како ќе се реагира на нив.
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |