MAX-TV na T-home
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Технологија
Име на форумот: Технологија
Опис на форумот: Мобилни тел., DVD плеери, телевизори, mp3 плеери...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18963
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 21:06 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: MAX-TV na T-home
Постирано од: fenomenmk
Наслов: MAX-TV na T-home
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 01:43
Ima li nekoj iskustvo os ovoj vid na televizija, posebno so noviot paket max-tv start (1499 den+18%) 40 tv kanali koi po spisok se sosema dovolni, onie koi i onaka samo gi gledam na kablovska, edino brzinata na interentot e deklarirana kako 6mb?? dali e toa malce za ovakov vid na TV ili nema toa vrska. Mislam da se prikljucham, pa me interesiraat vashi mislenja. Momentalno sum na telekabel, so tv-to gi sledam i nivnite digitalni kanali, koi patem receno se zanikade, edinstveno neshto shto navistina ima podobra slika se supersport dva sportski kanali, od koj edniot e anglisko prvenstvo vo 16:9 so prekrasna slika, i dva fiilmski od istiot provajder (arapski) ama se na nagliski i istot taka odat vo 16:9 so odlichen kvalitet. do pred mesec dena imashe i dva HD kanala (melodyZen i LuxuryTV) sega gi iskljuchija i ima samo AnixeHD germanski kanal koj ne nudi nishto dobro za gledanje iako e HD. MAX-TV dali vredi?
|
Коментари:
Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 18.Мај.2009 во 12:54
мислам дека 6MB не е брзина за трансфер на ТВ каналите, туку само за интернет download, при тоа, има некаде околу 700KB upload. телевизијата се префрлува со најголема можна брзина.
Интернет |
ADSL сообраќај |
10 GB http://www.t-home.mk/mk/?z=1183#4 - (5) |
25 GB http://www.t-home.mk/mk/?z=1183#4 - (6) |
Неограничено http://www.t-home.mk/mk/?z=1183#5 - (7) |
Брзина на пристап (download/upload) |
до 6 Mbps/768 Kbps |
до 8 Mbps/768 Kbps |
до 10 Mbps/768 Kbps |
последните две колони се за други пакети, MaxTV Comfort и MaxTV Comfort+
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Постирано од: Flix
Датум на внесување: 24.Мај.2009 во 12:53
И јас сега ќе земам max 3 пакет , па баш ќе видам што е и како е , знам има многу што се фалат и се презадоволни.
------------- http://flixter.deviantart.com/">
|
Постирано од: Bronhi
Датум на внесување: 17.Јуни.2009 во 12:29
Имам 3Мах Комфорт+ и само пофалби. Слика на која сите останати кабловски и сл. фирми може ода да и носат. Рисиверот подржува HDMI (види си на Википедија што е). Интернетот ми се случило 2-3 пати да зезне (да падне околу 15-20) мин. но не и да го снема - кога падне мислам на брзината од 8.5 даунлоад на 1-6. Најголема брзина што ја постигнал на даунлоад е со мторент 11Мбпс. Гарантирана е до 10, но во пракса освен на торен на др. нешто тешко да ја добиеш. Но, ова зависи од страните и серверите. Телефонот си е телефон, бесплатно кон сите што имаат интернет од Телеком, 20 или 25% попуст на меѓународен муабет и си плаќаш за муабет со оние што се на друга мрежа.
Бев на ОнНет претходно и споредено со интернетот што го имам сега и подршката која навистина Е 24 часа и ако ти речат ќе ти се јават навистина ќе ти се јават, сега не сум од магаре на коњ туку од магаре во Боинг.
Вреди за парите. Ова е мое мислење, инаку 3мах Комфорт+ имам од декември.
------------- Земете БРОНХИ полесно се дише
|
Датум на внесување: 18.Јуни.2009 во 13:29
Ќе ставам и јас сигурно од него штом си одам македонија, ми изгледа како најдобра понуда моментално.
|
Постирано од: Schumacher
Датум на внесување: 18.Јуни.2009 во 17:51
Jas веке имам 3Мах и сум супер задоволен, освен што некогаш знае (ретко кога) да сецка сликата.
|
Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 23.Јули.2009 во 12:53
да, сецка, плус едно време, на некои од програмите ми се смени резолуцијата од 4:3, на 16:9. само од себе. ама софтвер си е софтвер. багови нон стоп ќе има, битно е како ќе се реагира на нив.
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Постирано од: tomislav96
Датум на внесување: 15.Август.2009 во 22:44
Zakon neso ama samo za eden TV e :(
-------------
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 15.Август.2009 во 23:41
a, shto e teshko na dva da go imash?da ne si "grbav"...pa ne mozesh sam da gi spoish?
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Evenstar
Датум на внесување: 26.Август.2009 во 21:16
brza напиша:
a, shto e teshko na dva da go imash?da ne si "grbav"...pa ne mozesh sam da gi spoish?
|
е па не се спојува... за секој телевизор мора посебен рисивер колку што знам...
инаку, и сум презадоволна, посебно од интернетот, а за телефон да не зборам... телевизија и онака слабо гледам, ама кога гледам сликата е супер, а не како на кабелската тв... во секој случај, помалку плаќам... три во едно!
------------- It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
Постирано од: abnormalen
Датум на внесување: 26.Август.2009 во 21:43
-тешко дека помалку плаќаш, аи квалитетот не е баш завиден , ако е како во салоните. иначе, и ја не знам зошто да не можеш два (па и повеќе! тв-а да врзаш? едино ти треба дупли( или повеќе конектор).а, ако стварно е така , да не можеш да споиш повеќе истовремено, тек тогаш не ти е поефтино, туку многу поскапо од кабелските.кај нив барем и напишале дека претплатата важи за три- четири телевизори.
------------- Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
Постирано од: Evenstar
Датум на внесување: 12.Септември.2009 во 08:52
е како не плаќам помалку... до скоро само за телефон плаќав најмалку 3000-4000, а сега за телефон, интернет и тв плаќам 1800...
а што се однесува до поврзувањето на телевизорите, не знам дали може да се поврзат преку дупли конектор или како и да било; ама имам и MaxTv и кабелска, и тука споредувам - ако зборуваме за квалитетот, многу е подобар MaxTV! Кабелските знаат и да забушаваат, те има, те нема програма (барем овде во Охрид), а ни сликата не е нешто особено квалитетна... за разлика од нив, MaxTV немаат проблем со програмата, а сликата е одлична!
За интернетот и да не зборувам...
------------- It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
Постирано од: fenomenmk
Датум на внесување: 21.Септември.2009 во 11:26
плаќањето е тука некаде, ни лук јал ни лук мирисал, си се пресметале они, што се однесува до квалитетот на сликата, да поквалитетен е доколкусе гледа на ЦРТ телевизор (класичен со катодна цефка), кај мене е поврзан на ЛЦД Сони од 46 инчи и сликата не е ништо посебно (лоша дигитализација), на повеќето канали е коцкаста, и уште еден проблем, не се искористени можностиете на ресиверот кој што жог даваат, неможност да се постави сликата на 720р, или недај боже на 1080р, 16:9 zaboravete :(, при нагли движења нема оштри ивици (контури) но во секој случај е подобро од кабловската (аналогна), имам моментално и дигитална кабловска од Телекабел, освен едниот канал ХД (ANIXE HD) koj што ги прикажува сите придобивки на модерната телевизија, се друго е мнооооогу лошо. Заклучок: ќе помине доста време додека ние овде во Македонија ќе може да уживаме во квалитетен ТВ сигнал. Во секој случај од лошите ова е помалку лошо :)
|
Постирано од: Iron Man
Датум на внесување: 22.Септември.2009 во 02:23
e bas da vidime dali ke bidat tolku losi koga ke pocni Telekom Slovenija i toa bezicna digitalna koja ke im bidi jaka konk*rencija
-------------
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 21.Октомври.2009 во 18:39
воопшто..ништо посебно...jас си гледам само четири канала...е и Дискавари...друго и баш не ме занима...така да го откажав договорот на вториот месец. Скапо...а без везе.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 21.Октомври.2009 во 20:02
blago tebi ...shto si mozela!....tuka.....koga ke te zaglavi...T-kopile-to....ne mozesh da se odglavish barem ,..edna godina...
ama, da vidish,..za "divno" chudo...odusheven e narodot od nea....i si plakja ...li, plakja.,...20 % mesechno...od edna prosechna plata...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 23.Октомври.2009 во 22:55
Јас сега се префрлив на мах тв, а досега бев корисник само на адсл многу години и презадоволен сум. Квалитетот на сликата е многу многу подобар од кабловските има огромна разлика, и интернетот е супер за наши услови. нема што да се пожалам.
|
Постирано од: TopGunner
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:03
Имам едно прашање за дигиталната телевизија.Јас имам телевизор Samsung од најновите и како што кажавте со HDMI приклучок што подржуе ресиверот ќе има ли подобра слика на lcd-Телевизор.Позз
|
Постирано од: Bronhi
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 22:14
Рисиверот е ХДМИ, но сигналот што стига до него нема ни Х од ХДМИ. Сите МК канали се аналогни и да сака некој не може да ти ги донесе дома како ХДМИ. Македонија ќе има навистина дигитална телевизија со ХД квалитет кога Телевизиите ќе имаат ХД технологија. Дури и во светски рамки бројката на ваквите телевизии е незабележлива. Инаку од вчера има пуштено и НВО два канала со македонски превод бесплатни до март, ако до тогаш не ги откажеш ќе сметаат дека ги сакаж и за нив сметката рипнува со 300 денари +ДДВ. Да не речете никој не ми кажа Инаку претходно некој праша за нетот и телевизијата. Гарантирана брзина е 10/756 + 3 МБ оди за телевизијата, значи за ТВ испорачуваат +3 Мб од оние за нет.
П.С. Ако ви дадат ПИРЕЛИ само културно насмејте им се во фаца и барајте Томпсон, па макар и стариот модел. Пирелито е жива смешка
------------- Земете БРОНХИ полесно се дише
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 03:23
Bronhi напиша:
Рисиверот е ХДМИ, но сигналот што стига до него нема ни Х од ХДМИ. Сите МК канали се аналогни и да сака некој не може да ти ги донесе дома како ХДМИ. Македонија ќе има навистина дигитална телевизија со ХД квалитет кога Телевизиите ќе имаат ХД технологија. Дури и во светски рамки бројката на ваквите телевизии е незабележлива. Инаку од вчера има пуштено и НВО два канала со македонски превод бесплатни до март, ако до тогаш не ги откажеш ќе сметаат дека ги сакаж и за нив сметката рипнува со 300 денари +ДДВ. Да не речете никој не ми кажа Инаку претходно некој праша за нетот и телевизијата. Гарантирана брзина е 10/756 + 3 МБ оди за телевизијата, значи за ТВ испорачуваат +3 Мб од оние за нет.П.С. Ако ви дадат ПИРЕЛИ само културно насмејте им се во фаца и барајте Томпсон, па макар и стариот модел. Пирелито е жива смешка |
Се согласувам потполно со тебе, ама сепак квалитетот на сликата е далеку подобар од кабловската. А за HD можат да пуштат барем еден два канали, некој подобри па нека се доплаќа за нив.
|
|