|
Има ли (некакво) ГРЕВЧЕ кај другарот Стев |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Мај.2009 во 00:45 |
|
Ова со асфалтирање на дупките ми наликува во старт на перење на пари. Дупките се потполнуваат со асфалт. А, ако се асфалтираат улиците тоа е веќе нешто повеќе.
Проштевај ако погрешно те имам разбрано. Изменето од anastea - 31.Мај.2009 во 02:32 |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
’’Другарот ’’Стевче пак полека ја зазема позицијата најдобар градоначалник, после градскиот тако Коце Трајановски. Другите трчаат по нив, а некои сеуште не мрдаат од место.
ОПШТИНАРИТЕ ОД КАРПОШ СЕ РАЗРАБОТИЈА Се поправаат светилки, клупи, улици Во општина Карпош е извршена замена на сите прегорени светилки што ги констатирале и пријавиле граѓаните кои живеат на оваа територија. Деновиве фирмата „СВЕМ-инженеринг“ ќе изврши реконструкција на постојните улични светилки кои се дотраени и на други улици во општината. Со акцијата ќе бидат променети 171 улична светилка. Властите од Карпош најавуваат дека деновиве ќе почнат со реконструкција на постојните клупи и поставување на нови онаму каде што нема. Според тендерската документација, со оваа акција ќе бидат поставени 100 нови клупи. Предвидена е и промена и реконструкција на кантите за отпадоци и монтирање нови 200 канти низ целата општина. Општинарите информираат дека е завршено асфалтирањето на еден крак во должина од 300 метри на главниот пат во Горно Нерези. Закрпени се и дупките на улицата Загрепска, а комплетно е завршена и реконструкцијата на патот кон манастирот „Пантелејмон“ во должина од седум километри, од Долно до Горно Нерези вклучувајќи ги и двата паркинг-простори во манастирскиот комплекс. Од Општината информираа дека интензивно се работи на подготовка за асфалтирање на дупките на улиците Бук*решка, Париска, Бледски договор, Прашка и Миле Поп Јорданов. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Замислиа не прифаќа да му се намали плата, се навикнал на лагоден живот. На обичната раја ако им се намали плата, ако се избркаат договорците
Бучковски призна дека се расфрлал со државни пари е ова навистина е маедонски феномен. |
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пракса ли..навика ли???
Читни и овде...
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересни податоци во Утрински весник.
За секретарката на Димиќ бруто-плата од 1.000 евра! Секретарката била ангажирана преку Агенција за привремени вработувања од Прилеп Деспина Трајковска Со илјада евра месечно, ексградоначалникот на Карпош, Сашо Димиќ, го
вреднувал трудот на својата дваесет и петгодишна лична секретарка. Таа
за февруари, најкраткиот месец во годината, добила бруто-плата од дури
64.090 денари! Односно, зела „чисти“ 42.000 денари. Во описот на
нејзината работа стои дека ги извршувала работните задачи на технички
секретар, осум часа дневно, односно 40 часа неделно.
Ексградоначалникот, кој не успеа да го победи Јакимовски во изборната
трка, ја ангажирал секретарката преку Агенцијата за привремени
вработувања „Проспект“ од Прилеп. Колку е задоволен од нејзината
работа, Димиќ дури и јавно зборуваше во една телевизиска емисија. Според градоначалникот Стевче Јакимовски, солидната сума која
ексградоначалникот и' ја исплаќал на секретарката не бил неговиот
единствен гаф поради кој Општината отишла во була. Наводно, огромни
хонорари и' биле исплаќани и на сестрата на секретарката за лекторирање
на општинскиот весник. Јакимовски, но и дел од општинската
администрација, се сомневаат дека и двете солидно платени девојки имале
соодветно образование за работата што ја извршувале. Наводно,
секретарката имала завршено средно фризерско. Инаку, во Општината
тврдат и дека поранешниот градоначалник им наредувал на финансиските
служби да измислат по која основа му се исплаќа на дел од тимот на
Димиќ. |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Партиски препукувања или вистинска рационализација на превработеноста во локалната администрација?!
Јакимовски ќе ги чисти нововработените |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A zoshto mu veruvavte? Samite ste vinovni, a ne toj. Toj star lisec samo si ja rabotel svojata rabota. I si ja srabotil. Shto vie srabotivte. |
||
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стефче јакимовски како градоначалник велат дека бил доста успешен. За мене секогаш ќе биде лош министер кој нас просветните работници не нарече ’’мечки заштитени со закон’’’ иако после тоа се вадеше дека зборовите му се извадени од контекс и дека изјавата не била баш таква.
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стевче е стар лисец и знае добро како да си ја сработи работата. Попусту му вршеја притисици и закани на него и на жителите на Општина Карпош. Стевче не се исплаши, а електоратот си остана доследен оти знае што бара.
|
||
|
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Таму се ,,интелектуалните,, староседелци...така барем прочитав некаде ...!!! .... Меѓу кои е Стевче...!!!
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хм...слична ситуација и во Велес . Никој не го сака Г.Петров и се чудиме како победи .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |