|
Кој ќе ни биде претседател? |
Внеси реплика | страница 123 12> |
Автор | |
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Април.2009 во 09:30 |
Честитки до Иванов од претседателите на Словенија и Грција...!!! Претседателите на Словенија и на Грција Данило Тирк и Каролос Папуљас упатија писма со честитки до Ѓорге Иванов, по повод неговиот избор за претседател на Република Македонија...!!! Република Словенија ќе продолжи цврсто да ги поддржува реформските напори на Република Македонија на патот кон европските и евро - атлантските структури... Претседателот на Грција Каролос Папуљас му го честита изборот за претседател на Иванов и изразува надеж за дополнително продлабочување на билатералните односи помеѓу двете земји...!!! |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Србокомунист...ете тој ќе ни е претседател.....
Изменето од anastea - 10.Април.2009 во 13:46 |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас му посакувам среќа... а и на нас со него
Офтопик - поубаво ти стои ова аватарче |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во право си, времето ќе покаже
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам и јас дека Иванов ќе дозволи да биде нечија марионета.
Од една страна, добро е што по многу прашања се на иста линија или имаат слични ставови, па веројатно нема да има јавни бламажи пред очите на целата меѓународна јавност како досега. Доброто е што сигурно ќе имаат соработка (а и не очекуваше белким некој дека Груевски ќе предложи кандидат со кого се контраат) Од друга страна, да не заборавиме сепак дека Иванов не е член на партијата (како што беше Трајковски), и доколку дојде до разидување по некое прашање, веројатно нема да му биде тешко да се спротивстави или постапи по свое. Така барем би требало да биде. Останува времето да покаже дали сме биле во право или не... |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
""Спомнав “бајаги време“, отприлика едно 18-19 години""
Ај ќе те викам дадичке . Анастеа, и сама знаеш дека не е проблемот во ингеренциите. И Борис немаше поголеми ингеренции, па успеа да го сплоти народот (за жал после неговата смрт). Проблемот кај Иванов мислам дека ќе биде тоа што Тој е под преголемото влијание на Груевски, на кого пак му требаше баш ваков Претседател, односно човек што нема да му се меша во работата и нема да ги коментира неговите одлуки. Се плашам дека совеста на Иванов, кој всушност е еден од моите омилени професори, нема долго да го издржи притисокот, и под притисок на народот и меѓународните фактори ќе мора кога-тогаш да влезе во контра политика со премиерот. Се мислам дека повторно ќе имаме ситуација на извинување како што беше случајот со Љубчо кога се извинуваше на народот за Трајковски. Сепак Иванов е интелект, и не верувам дека ќе остане во потценета положба |
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Спомнав “бајаги време“, отприлика едно 18-19 години
2002-ра е мој превид, секако мислев на претседателските исбори од 2004-та. Точно, Иванов последниот месец, откако почна кампањата, делуваше многу збунето, несмасно, несигурно, брзоплето. Јас верувам дека тоа се должи на некој психолошки момент на ставање на личноста во центар на внимание, а и камерите си го прават своето. Оптимист сум и верувам дека ќе биде добар претседател. Најважно е да се постави над сите, да одигра улога на обединувач на поделениот народ... ионака ингеренциите нема да му се којзнае какви. |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај нема да ти замерам (бидејќи спомна дека не ја пратиш многу политиката). Инаку изборите во 2002 година беа парламентарни, а во 2004 година имаше претседателски избори. Но епилогот на тие два круга беше речиси ист. А што се однесува до Иванов, Јас не го потценив човекот во ниту еден момент како интелектуалец, професор, човек и сл. Напротив сум го слушал и лично и ми се допаѓале некои ставови кои тој ги има кажано. Меѓутоа овој Иванов што го гледам во изминатиов месец, нема ни 1% заедничко, со тој Иванов што досега го познавав |
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми пречи... ќе ми набиеш комплекс на повеќекратна личност... секогаш да мислам колкумина има зад НАС
Туку ај на темата, ќе не кара модераторот Во 2002-ра година изборите беа специфични. Што поради смртта на Борис Трајковски, што поради кандидатите: Бранко наспроти анонимусот Кедев?! Па и врапчињата знаеја дека ќе победи Бране... И за Иванов многумина викаат дека е анонимус, што не е баш точно. Точно е дека нема стаж како политичар, но јас откога следам политика (бајаги време), паметам дека многупати го имам гледано Иванов на јавни дебати, трибини, на расправи со колеги-интелектуалци по разноразни прашања... Човекот не е баш паднат од небо во политика, како што некој сака да го претстави. |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПА И ДА ТЕ ПЕРСИРАМ, СИГУРНО НЕ ТИ ПРЕЧИ |
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НИЕ?
Кои сме тоа ние? (Сигурно не ми персираш?) |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ВО 2002 БЕШЕ ИСТИОТ СООДНОС АМА РАСПОРЕДОТ НА ПАРТИИТЕ БЕШЕ ОБРАТЕН, САМО ТОГАШ ВИЕ НЕМАВТЕ НИ 250000. ЗАТОА НИКОГАШ НЕМОЈ ДА ЗАБОРАВАТЕ ДЕКА ТОПКАТА СЕ ВРТИ, НЕКОГАШ И МНОГУ ПОБРЗО ОД КОЛКУ ШТО НЕКОЈ ПОСАКУВА |
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А јас кога последен пат учев математика, 250.000 беше мнооооогу помал број од 450.000
|
|
Внеси реплика | страница 123 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |