|
Творба што ве опишува |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Март.2015 во 20:36 |
......"Колку сакам да не сум
а тоа сум. Колку сакам да сменам а неможам. Колку сакам да останам а се губам. Колку сакам да те допрам а недопирлив си. Колку сакам да те бакнам а усни нема. Колку сакам да заспијам а несоница ме прати. Колку само те сакам а те немам. " |
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Ima jedan svjet-Zorica Kondza
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Could you be When the day turns into the last day of all time Could you be How can I get through days when I can't get through hours Could you be And if the stars ever fell one by one from the sky Could you be Could you be |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
https://www.youtube.com/watch?v=AkMCgibhqSU
Christina Aguilera - LotusLotus LyricsSong bird, rebirth, unearthed creature This is the beginning Song bird, rebirth, unearthed creature And now the Lotus rises Song bird, rebirth, unearthed creature This is the beginning Song bird, rebirth, unearthed creature This is the beginning To the sky, I raise I leave the past behind I sing for freedom and for love The unbreakable Lotus in me, I now set free |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
https://www.youtube.com/watch?v=06BsEz1azgc
Fighter-Christina Aguilera"Fighter"
[Spoken:] After all that you put me through, You think I'd despise you, But in the end I wanna thank you, 'Cause you've made me that much stronger Well I thought I knew you, thinkin' that you were true Guess I, I couldn't trust called your bluff time is up 'Cause I've had enough You were there by my side, always down for the ride But your joy ride just came down in flames 'cause your greed sold me out in shame After all of the stealing and cheating you probably think that I hold resentment for you But uh uh, oh no, you're wrong 'Cause if it wasn't for all that you tried to do, I wouldn't know Just how capable I am to pull through So I wanna say thank you 'Cause it [Chorus:] Makes me that much stronger Makes me work a little bit harder It makes me that much wiser So thanks for making me a fighter Made me learn a little bit faster Made my skin a little bit thicker Makes me that much smarter So thanks for making me a fighter Never saw it coming, all of your backstabbing Just so you could cash in on a good thing before I'd realize your game I heard you're going round playing the victim now But don't even begin feeling I'm the one to blame 'Cause you dug your own grave After all of the fights and the lies 'cause you're wanting to haunt me But that won't work anymore, no more, It's over 'Cause if it wasn't for all of your torture I wouldn't know how to be this way now and never back down So I wanna say thank you 'Cause it [Chorus] How could this man I thought I knew Turn out to be unjust so cruel Could only see the good in you Pretend not to see the truth You tried to hide your lies, disguise yourself Through living in denial But in the end you'll see YOU-WON'T-STOP-ME I am a fighter and I I ain't gonna stop There is no turning back I've had enough [Chorus] You thought I would forget But I remembered 'Cause I remembered I remembered You thought I would forget I remembered 'Cause I remembered I remembered |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мисли о дому
Зелену маховину имају морске стене. Црвене јагоде имају борови шумарци. Ја имам само успомене на тебе. Причај ми о томе како ти недостајем. Кажи ми да су сати дуги и полагани. О дрљачи ми причај која ти раздире срце, гвозденој дрљачи дугих дана. Познајем часове празне као лимени просјачки тањирич у кишни дан, празне као рукав војника без руке. Причај ми... (Карл Сандберг) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nestajem nema me, otišla sam, ako me tko traži neće me naći, zatvorila sam vrata bacila ključeve šapnula zbogom i odlepršala, puštam se vjetru, zraci sunca, da me nosi u neznanom pravcu, nema više ograda granica ni staza, završit ću tamo, gdje me odnesu slobodnim letom nevezana vremenom bilo kakvim sponama i jedinim ciljem, da budem slobodna Изменето од viktorija123 - 06.Декември.2012 во 18:11 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Живот.. Нешто што мора да се помине.. Болка која секој ја доживува... Рана.. Која секој човек во себе барем една има..
Љубов.. Само дел од живото на некои луѓе.. Мојот живот пред и после една вечер.. Чувствував Болка, тага, изнемоштеност, ми беше смачено од животот кој го живеев.. Мислевте имам се..? Можеби имав се .. Но дали ја имав среќата..? Дали имав искрена прегратка со зборовите Те САКАм..? Дали мојата љубов беше возвратена.. или сепак само патев по нешто невозможно..? Која бев јас Пред таа бечер..? Што имав јас пред таа вечер..? Имав Само рането срце, само разболена душа.. Бев некој а сепак никој.. Ме познаваа сите, но јас самата не се познавав.. имав желба да сторам нешто со мене.. А сепак ништо не правев.. Седев со скрстени раце и чекав Божја милост! Чекав времето раната да ми ја заздрави.. И како секогаш повторно наивно да се вљубам и во нечија прегратка солзи да леам.. Да се жалам на своето минато.. Да плачам за својата иднина.. Мислејќи дека неможе да се измени... Мислејќи дека да патам сум родена.. Но што се случи..? Одеднаш нова личност во мојот живот.. Личност која ми е толку блиска а сепак толко далечна.. Личност за која знам се а сепак ми е мистерија.. Личност која остава трајни промени во мојот живот.. Промени кои јас ги сакам.. Промени кои ќе ги зараснат старите рани.. Кои ќе ја излечат болната душа и кои срцето пак ќе го направат цело.. Но сега повторно не го давам.. Сега останува само за мене.. Сега се смејам на злото.. Можеби некогаш ќе плачев ако го изгубам ..... Сега го губам.. Но дали плачам..? Дали тагувам или се смејам на сет глас.. Велејќи дека никој не ги заслужува моите солзи.. Велејќи дека никој не ги заслужува моите непреспиени ноќи.. Која огромна промена.. Сега знам која сум јас.. Сега се познавам а никој од страна не ме познава.. Сега чувствувам дека сум моја само моја.. А не туѓа марионета.. Марионета која сите ја користеа за свои потреби.. Крај е со тоа.. Завршето е со таков живот.. Завршено со тој беден живот.. Ставам Точка и крај ..Продолжувам напред без тага, болка и срам.. продолжувам онака како што сакам и заслужувам.. За Ваков живот ти благодарамм.. |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како да насликам портрет птице
Прво треба насликати кавез с отвореним вратима насликати на то нешто умиљато нешто једноставно неку лијепу скицу нешто корисно за птицу насликати затим стабло у неком врту у некој шуми у некој врлети иза стабла се скрити без ријечи без покрета... Понекад птица одмах слети али знају и године проћи прије но што ће доћи Не треба губити наду треба чекати и годинама ако се мора да ли је птица брза или спора то нема никакве везе с вриједношћу слике Када птица стигне ако стигне треба је вребати у тишини чекати да уђе у кавез и када уђе онда истом полако затворити враташца кистом и затим обрисати решетке редом и немилице пазећи да не такнете неко перо птице Насликати затим портрет стабла изабрати најлепшу грану за птицу зелену крошњу и свежину вјетра прашни сунчани зрак зујање кукаца у врелини љета и затим чекати хоће ли запјевати Ако птица не запјева то је лош знак знак да је слика лоша но ако запјева ви ћете знати да слику смјете потписати Тада ишчупајте једно перо птице полако да је не омета и ставите своје име негде у куту портрета. Жак Превер |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понекогаш исчезнувам...само толку колку да бидам сама..навистина сама..Да се слушнам себеси,моите мисли..Не ми треба многу време..Неколку минути,колку да си кажам што сакам,што чувствувам..И потоа се враќам..Повторно ги слушам другите,нивните желби и соништа..И пак заборавам на себе..И чекам..чекам повторно момент да талкам во осаменоста...Изменето од Renatax - 07.Декември.2011 во 08:22 |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Mene je ponekad jako teško razumeti, pratiti moji misli i reci izgovorene...Mene je teško obuzdati, kad' nešto hoću, znam da to i mogu...Mene je teško razočarati, jer su razočarenja mnoga već davno proživljena...Mene je tesko voleti jer sam ponekada zatvorena u svoj svet...Lidija Videnovic SopotИзменето од renatax - 07.Октомври.2011 во 10:09 |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahaha a nikogas ne mozev da ja pretumacam za da si ja peam kako sto treba sega ke si znam....... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На добра ноч,добри џјецо....
ниску шјобе шпере вава... јестем сјоби миску шак добра њом те ушко мал. јееестем собјем мали миш,груби миш... знам шје жџетник мје оооодџиш! јееееестем собјем мали миш,смјешни миш.. знам шје жџетник мје одџиш.. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |