|
МАКЕДОНСКА МОЛИТВА - Факт или политика |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Февруари.2009 во 22:37 |
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АХ!
-БАРЕМ ДА БЕВМЕ НОРМАЛНА ДРЖАВА!!! |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До кај ќе одат со употребата на овие квалификации. За се нешто...предавник... шпиоон... странски платеник... Човек не смее да каже нешто против.
Оние кои зборувале лошо за македонската молитва - заговорници и платеници на странските разузнавачи |
||
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A be i mene mi zvichi premnogu naduvano i pomalku kako "perenje na mozok", megutoa sega neshto tuka najdov.....nekoe nauchno istrazhuvanje na potekloto na gluvcite (domashni) koi gi klasificiraat vo 3 vrsti a imenuvaat: edniot e macedonicus, drugiot e spicilegus i tretiot cypriacus, koi kako pojdovno poteklo bile najdeni na Balkanot i na Bliskiot istok samo. A ako znaeme deka site experimenti prvin gi pravat na gluvcite pa posle na chovekot.....?????
Bilo kako, prochitajte ja i vie statijava, pa sudete sami;
"This work presents a study of the distribution and pattern of variation throughout the ranges of three free-living mouse species of the genus Mus-M. macedonicus, M. spicilegus, and a M. cypriacus - based on sequencing of two segments of the mitochondrial DNA (mtDNA) control region. The study shows a similar level of variability in the three species and suggests their recent population expansion. The highest proportion of variation is found within populations indicating low genetic structuring. Phylogenetic analysis confirms the significant divergence of a mitochondrial lineage of M. macedonicus from Israel, recently described as a new subspecies, M. macedonicus spretoides. Conversely, no genetic hiatus is revealed between European and Asian populations of M. macedonicus macedonicus. Although phylogenetic relationships among M. spicilegus populations could not be unravelled precisely, the results suggest a recent westward expansion of the species. The mtDNA divergence between M. macedonicus and M. spicilegus is 7.3%, suggesting their split between c. 700,000 and 1 million years ago. These dates correspond with a coalescent estimate about 720,000 years ago. On the other hand, M. cypriacus appeared almost twice as divergent from the former species (4.5%) as from the latter (8.8%) suggesting a divergence of c. 430,000-610,000 years ago (coalescent approximately 490,000 years ago) and 830,000-1.2 million years ago (coalescent approximately 780,000 years ago), respectively. Approximate times of population expansion have also been estimated for all taxa and groups of populations. Existence of several glacial refuges and various colonization scenarios are discussed; since all estimated divergence times fall within interglacial periods it seems that climatic oscillations did not play a crucial role in the evolution of the three species."
Za doobjasnuvanje na osnovnata terminologija, se potrudiv da najdam neshto, shto mene mi pomogna...a se nadevam i na vas ke vi bide od raka.
GENUS MUS (noun)
Meaning: Type genus of the Muridae: common house mice; the tips of the upper incisors have a square notch • FAMILY MURIDAE (noun) The noun FAMILY MURIDAE has 1 sense: 1. originally Old World rats now distributed worldwide; distinguished from the Cricetidae by typically lacking cheek pouches (Isto i za Cypriacus (neli e toa Kipar)?
Vechnite borbi se vodele i seushte se vodat vo OVIE i za OVIE delovi. Makedonija, Bliskiot Istok i Kipar. Dali e ova samo sluchajnost??? )
PA SE PRASHUVAM SEGA.....ZOSHTO BASH TOA IME GO IZBRALE ZA ODREDUVANJE NA OVOJ GEN....shto vsushnost poistovetuva so "Star svet"???? |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да Трнар, и јас синоќа прочитав во некој од весниците дека одговорните за ова се разрешени, и добро е што е така.
Тоа беше за срамота! Изменето од anastea - 19.Февруари.2009 во 17:14 |
||
trnar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме збунивте прво сме ние,амебите или србите.Што ако се најдиме со србите пред Токио,кој ли ќе војува пак сега со србите пред портите на Токио,за Токио. |
||
trnar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОК Знаев дека постои само не можев да ја најдам, бидејки брзав сакав да го поставам линкот за видеото кога го пронајдов. Инаку за информација,веќе е разрешен директорот на сателитската програма и уредникот |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
trnar, ја споив твојата тема со веќе постоечката, нема потреба од отварање повеќе теми за исти настани.
Поздрав. |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova veke pominuva vo nesto banalno ... zo sila nisto ne ide ... ova so gosdpod e edna glupost na nasata vlada ... mnogu smesna reklama ...
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е што е многу, многу е! Значи колку знае да претера Груки, ни сам не е свесен...
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро бе кој беше идиотот кој го правеше видеово, односно молитвата
сега заради тоа фашистите не нарекуваат фашисти |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
trnar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=9ITEdiSBl3Y
Знам дека ја дискутиравте веќе и дека сигурно на сите вие позната содржината.Дури денес успеав да најдам време по подолг период да се вратам на овие теми. Искрено--не знам точно што да мислам.Ама во една мала рака и МИ СЕ ДОПАДНА!Нека не е се вистина и историски факт но добро е ако на народот во мали дози му се инјектира и национализам и гордост и себепочит,така ке не почитуваат и другите повеќе. Изменето од trnar - 17.Февруари.2009 во 21:06 |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znam,ama me ponese nervozata..prvo mislev da napisam oti e tragedija ova so spotot, ama ima i komedija i izleze ima sr..e...
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Траги Комика, друже............. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |