IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Ти што мислиш?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ти што мислиш?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака Обратен редослед
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Ти што мислиш?
    Испратена: 11.Декември.2008 во 18:46
aj more kontrirajte mi,
mi se prai muabet,
so ste takviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....................
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2008 во 02:31
Originally posted by laki svedska laki svedska напиша:

Pa 100% nekoj E.T. dosol i ne stvoril i sega od tamo nekade gore si prai seir so nas !!!

Znaci ti veruvas vo E.T. deka e Bog i Svoritel !

Кон врв
laki svedska Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 18.Февруари.2008
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki svedska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 21:10

Pa 100% nekoj E.T. dosol i ne stvoril i sega od tamo nekade gore si prai seir so nas !!!
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 17:44
Братче, еве тргни од таа перспектива, и одмотувај го клопчето. Кажи ми што ќе пронајдеш.
Кон врв
laki svedska Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 18.Февруари.2008
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki svedska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 17:36

ja ne mislam nego znam,deka nema gospod !!
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:58
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Животот и учењето на Христос биле и се совршени. ...

Овие зборови толку ме обврзуваат што на другите од Љубов кон Совршениот, ќе ги оставам без јавна реплика!       
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:43
Originally posted by spiros spiros напиша:

Мајкл, можно е да аргументираш и застапуваш учење кое не е совршено и (без да знае за тоа) му се противи на совршеното?       
Животот и учењето на Христос биле и се совршени. Учењето кое го претставувам е објавено директно од Христа.

Ако ти меѓутоа веруваш поинаку тоа си е твое право.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:36

Како што има муслимани и муслимани, православни и православни, спироси и спироси, мајкловци и мајкловци така и следбеници може да има секакви. Не значи дека секој кој се декларира како следбеник на учењето на Универзален живот е навистина автоматски тоа.

Точно е тоа дека не не` валка тоа што влегува во нашата уста туку оноа кое од неа излегува. По смисла треба да се сфати дека џабе е некој вегетаријанец ако со зборови ги „ждере„ своите со-луѓе околу себе и им мисли неправда. И Хитлер бил вегетаријанец па што...

Некорекнто е да се осудуваат оние кои јадат месо,
но во ред е да се каже информацијата доколку се побара, имајќи во предвид дека има начин и начин нешто да се соопшти(информативно и љубезно без наметнување или преку навреди).

Но во еден момент на својот духовен развој човекот спонтано доаѓа до спознание дека како што е ненормално човечко бебе да се заколе, испече со вегета и потоа да се севира со јаболко во уста повод некој вампирски празник, така дека и колењето животни е ужасно, бидејќи и тие се живи створови кои чувствуваат болка и тага.

Мајкл, можно е да аргументираш и застапуваш учење кое не е совршено и (без да знае за тоа) му се противи на совршеното?       
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:27
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Mozhesh da go navedesh toj citat.

Veruvam deka gi imam prochitano skoro site apokrifni pisnija, no ne se sekjavam na neshto takvo.

P.S. Da te potsetam deka Isus jadel riba i daval i na drugite da ja jadat. Ribata e meso.

Еве го целиот линк http://www.univerzalni-zivot.hr/Knjige/ovo_je_moja_rijec.pdf кон книгата „Ова е Мојата Реч Алфа и Омега„ која е градена врз стиховите од апокрифното Евангелие Исусово(всушност го напишал некој од неговите апостоли или ученици). Текстот од евангелието е печатено со к*рзивно писмо(косо односно италик) Види ги стиховите во 28 и 29 поглавије на пример. Во 29 поглавије воедно се објасните и стиховите од Евангелието Исусово за умножувањето на рибите.

Исто така ѕирни го и поглавието 33 каде се објаснува зошто Мојсеј дал извесни отстапки во врска со јадењето месо кон народот израелски.

Или 46:12 кај 12-те заповеди Исусови: „Не треба да јадете месо ниту да ја пиете крвта на убиените створови, ниту нешто друго што му штети на вашето здравје и вашата свест„ и тн...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:07

od koj citat na Isus go vlechete toa soznanie?
На пр. од апокрифното Евангелието Исусово.

Mozhesh da go navedesh toj citat.

Veruvam deka gi imam prochitano skoro site apokrifni pisnija, no ne se sekjavam na neshto takvo.

P.S. Da te potsetam deka Isus jadel riba i daval i na drugite da ja jadat. Ribata e meso.

Изменето од Messenger - 21.Октомври.2008 во 22:09
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:49
Originally posted by spiros spiros напиша:

Ме интересира колку искрени се поединците на оваа заедница. Јас познавам (или сум познавал) такви членови кои се екстремно против јадење на месо.

Ги ценам луѓето кои отворено кажуваат и доаѓаат со учењето кое “заповедува“ да не се јаде месо.

Ти си ми мој Мајкл поважен од таквите заповеди и од јадење месо!

Како што ветив – поради Името Исусово – ако ми бидеш гостин и јас покрај тебе нема да јадам месо.
Но – би ти кажал и тогаш дека - од јадењата, од стомакот итн. не доаѓа спасението !     

Како што има муслимани и муслимани, православни и православни, спироси и спироси, мајкловци и мајкловци така и следбеници може да има секакви. Не значи дека секој кој се декларира како следбеник на учењето на Универзален живот е навистина автоматски тоа.

Точно е тоа дека не не` валка тоа што влегува во нашата уста туку оноа кое од неа излегува. По смисла треба да се сфати дека џабе е некој вегетаријанец ако со зборови ги „ждере„ своите со-луѓе околу себе и им мисли неправда. И Хитлер бил вегетаријанец па што...

Некорекнто е да се осудуваат оние кои јадат месо,
но во ред е да се каже информацијата доколку се побара, имајќи во предвид дека има начин и начин нешто да се соопшти(информативно и љубезно без наметнување или преку навреди).

Но во еден момент на својот духовен развој човекот спонтано доаѓа до спознание дека како што е ненормално човечко бебе да се заколе, испече со вегета и потоа да се севира со јаболко во уста повод некој вампирски празник, така дека и колењето животни е ужасно, бидејќи и тие се живи створови кои чувствуваат болка и тага.

Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 21:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:38

...
Без навреда, но... Ако си веќе запознаен со ставовите на Универзален живот во врска со јадењето месо тогаш зошто прашуваш? Инаку незнам што ти рекле тие членови(посоодветен би бил терминот следбеници) на Универзален живот?

Ме интересира колку искрени се поединците на оваа заедница. Јас познавам (или сум познавал) такви членови кои се екстремно против јадење на месо.

Ги ценам луѓето кои отворено кажуваат и доаѓаат со учењето кое “заповедува“ да не се јаде месо.

Ти си ми мој Мајкл поважен од таквите заповеди и од јадење месо!

Како што ветив – поради Името Исусово – ако ми бидеш гостин и јас покрај тебе нема да јадам месо.
Но – би ти кажал и тогаш дека - од јадењата, од стомакот итн. не доаѓа спасението !     

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:27

Majkl, dali za vas e zabraneto jadenje meso ili ne?

Не е забрането туку заповедано. А секој јаде што сака, но со следењето на Христа преку исполнувањето на неговата Беседа на Гората, немоновно е на човека да му се прошири духовната свест и во еден момент спонтано да го одмине желбата за тнр. мртва храна: месо и риба.

od koj citat na Isus go vlechete toa soznanie?
На пр. од апокрифното Евангелието Исусово.

Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 21:36
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:19
Majkl, dali za vas e zabraneto jadenje meso ili ne?

Ake e zabraneto jadenje meso i ubivanje zhivotni za hrana, od koj citat na Isus go vlechete toa soznanie?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.