|
Ти што мислиш? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Декември.2008 во 18:46 |
|
aj more kontrirajte mi,
mi se prai muabet,
so ste takviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....................
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci ti veruvas vo E.T. deka e Bog i Svoritel ! |
||
laki svedska
Група Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa 100% nekoj E.T. dosol i ne stvoril i sega od tamo nekade gore si prai seir so nas !!! |
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Братче, еве тргни од таа перспектива, и одмотувај го клопчето. Кажи ми што ќе пронајдеш.
|
||
laki svedska
Група Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja ne mislam nego znam,deka nema gospod !! |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Овие зборови толку ме обврзуваат што на другите од Љубов кон Совршениот, ќе ги оставам без јавна реплика! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ти меѓутоа веруваш поинаку тоа си е твое право. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мајкл, можно е да аргументираш и застапуваш учење кое не е совршено и (без да знае за тоа) му се противи на совршеното? |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве го целиот линк http://www.univerzalni-zivot.hr/Knjige/ovo_je_moja_rijec.pdf кон книгата „Ова е Мојата Реч Алфа и Омега„ која е градена врз стиховите од апокрифното Евангелие Исусово(всушност го напишал некој од неговите апостоли или ученици). Текстот од евангелието е печатено со к*рзивно писмо(косо односно италик) Види ги стиховите во 28 и 29 поглавије на пример. Во 29 поглавије воедно се објасните и стиховите од Евангелието Исусово за умножувањето на рибите. Исто така ѕирни го и поглавието 33 каде се објаснува зошто Мојсеј дал извесни отстапки во врска со јадењето месо кон народот израелски. Или 46:12 кај 12-те заповеди Исусови: „Не треба да јадете месо ниту да ја пиете крвта на убиените створови, ниту нешто друго што му штети на вашето здравје и вашата свест„ и тн... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozhesh da go navedesh toj citat. Veruvam deka gi imam prochitano skoro site apokrifni pisnija, no ne se sekjavam na neshto takvo. P.S. Da te potsetam deka Isus jadel riba i daval i na drugite da ja jadat. Ribata e meso. Изменето од Messenger - 21.Октомври.2008 во 22:09 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно е тоа дека не не` валка тоа што влегува во нашата уста туку оноа кое од неа излегува. По смисла треба да се сфати дека џабе е некој вегетаријанец ако со зборови ги „ждере„ своите со-луѓе околу себе и им мисли неправда. И Хитлер бил вегетаријанец па што... Некорекнто е да се осудуваат оние кои јадат месо, но во ред е да се каже информацијата доколку се побара, имајќи во предвид дека има начин и начин нешто да се соопшти(информативно и љубезно без наметнување или преку навреди). Но во еден момент на својот духовен развој човекот спонтано доаѓа до спознание дека како што е ненормално човечко бебе да се заколе, испече со вегета и потоа да се севира со јаболко во уста повод некој вампирски празник, така дека и колењето животни е ужасно, бидејќи и тие се живи створови кои чувствуваат болка и тага. Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 21:50 |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме интересира колку искрени се поединците на оваа заедница. Јас познавам (или сум познавал) такви членови кои се екстремно против јадење на месо. Ги ценам луѓето кои отворено кажуваат и доаѓаат со учењето кое “заповедува“ да не се јаде месо. Ти си ми мој Мајкл поважен од таквите заповеди и од јадење месо! Како што ветив – поради Името Исусово – ако ми бидеш гостин и јас покрај тебе нема да јадам месо. Но – би ти кажал и тогаш дека - од јадењата, од стомакот итн. не доаѓа спасението ! |
||
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е забрането туку заповедано. А секој јаде што сака, но со следењето на Христа преку исполнувањето на неговата Беседа на Гората, немоновно е на човека да му се прошири духовната свест и во еден момент спонтано да го одмине желбата за тнр. мртва храна: месо и риба.
Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 21:36 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Majkl, dali za vas e zabraneto jadenje meso ili ne?
Ake e zabraneto jadenje meso i ubivanje zhivotni za hrana, od koj citat na Isus go vlechete toa soznanie? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |