|
Спасение |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Октомври.2008 во 12:27 |
|
А зашо у анкетата сте испуштиле ЈАДЕЊЕ БУРЕК ... па нели и тоа спасува ... ако е во име на љубовта ... а може и кисело млеко... маштејнца ... таратур + грцко узо ... јогурт ...
производи од кожа и волна ... леб и маштејнца ... ме сечит испаројна - ќе те препереста ... мафлосај се ...
и да даваш пари на пасторот ...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mojot odgovor e zapishan vo knigata na otkupenite po vera od isus -spasitelot |
||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i rezultatite od anketava so kazvet, zaklucokot koj e?
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da rabani glupa e anketava, ama prasanjevo e krucijalno i za tvojot i za mojot zivot. Odgovorot na ova prasanje e najvazniot odgovor koj bi mozel da go dades vo zivotot. |
||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
poglupa anketa nema ni na forum astrologija
a nema ni na politika ami ako se pikni nekoj kaj vladikata pod mantija, dali ke bidi spasen |
||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nitu edno od gorenavedenite....
da veruvas vo eden i edinstven bog i da odvrakas od zlo i povikuvas kon dobro.... |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само затоа што некој нема познавање од верата, не значи дека православните браќа немаат. Православните браќа се занимаваат со евангелизација и со поучување на народот, но не го прават толку агресивно како некои. (Да, знам, нема да се согласиш со ова. Е и?!) Затоа - анкетава не е никаков аларм, освен за немањето почит кон соговорниците тука. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ФАЛА МНОГУ ....
АЈДЕ СЕГА НА СЕЛО КАЈ БАБИТЕ ...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zidarski анкетава е аларм до православните браќа да започнат со евангелизација и поучување на народот. Не може некој да се нарече Христијанин а да нема основни познавања од верата.
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алдра... доста бесмислена анкета... ако прашуваш некои баби на село, може и да ти е интересно вака да си играш играчки, ама вака покажуваш дека немаш никаква почит кон соговорниците тука.
Спасението е во Верата во Христа. Верата во Христа не е само во тоа да кажеш "Верувам", ниту пак само да се крстиш. Верата во Него е во делата кои ги правиме во Негова Слава, во следењето на она што Тој ни го порача. А палењето свеќи никогаш никој не го сметал за спасение. Давањето на пари во црква, истотака не е спасение - туку е помагање на црквата. Со самото тоа е добро дело, но далеку од тоа дека е само по себе спасение. Сите цркви живеат од парите кои верниците им ги даваат, тоа е нормално. А бедните - бедните добиваат од црквата - бесплатни ручеци, облека, материјали, лекови, што ли не... ова го има во речиси секоја црква во Македонија. Можам да ти гарантирам, затоа што лично сум бил ангажиран во таквите активности. Така што - ако имаш проблем со некој член тука на форумот - разбери се со него, тоа е сосема во ред. Но да префрлаш недоразбирање меѓу двајца, како проблем на цела црква е доста вулгарно пријателе. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тој одговор ќе го добиеш од оние кој „подобро го разбираат“ правиславието од самите православци.
Иначе не знам од кога е идолопоклонение да го наречиш некого господин, то е култура и доза почит МПЦ не е Г.Г.Стефан, и никој не го величи не е тој светец, туку како што република има претседател така и црквата поглавар, не за да се величи туку да ја застапува и да одговара во нејзино име, зш не знам дали знаете МПЦ во РМ е институција, и за неа некој треба да одговара моментално е Г.Г.Стефан, и ние в црква не одиме ради попот туку ради цркавата, поп може да биде било кој и да оди кај сака но верникот останува во црквата. Аман проверете пред да пролупетате нешто што кажувате, а не само да вреѓате, јас не ве навредив вас немојте ни вие мене ни мојата цркава |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме интересира кој вели дека свеќата ќе не исчисти од гревовите? Jас не сум слушнал некој до сега така да вели. Инаку за молбата, се трудиме со Божја помош. |
||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,Исус му одговори: „Јас сум Патот, Вистината и Животот. Без Мене, никој не може да дојде кај небесниот Татко.’’(Јован 16:24) |
||
black eye
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 25.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SAMO GOSPOD E SEMKEN I TOJ GO ZNAE PATOT DO NASETO SPASENIE
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |