|
дали сегашните религии ќе се изгубат во времето |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Ноември.2009 во 21:20 |
||
|
|||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па кога-тогаш, вистината ќе исплива на површината. При второто Христово доаѓање (се надевам дека и пред тоа, за нивно добро), луѓето ќе увидат во што(не)верувале и каде им била грешката. |
|||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
во право си мило... но да не го радикализираме проблемот... треба љубов да има... |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Ane09
Сениор Регистриран: 18.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pravoslavnata VISTINA e APSOLUTNA za site vekovi.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да се разбереме
само 1.4% во кина се верници па ти изброј |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно е дека има над милијарда кинези, но не се сите атеисти, тоа сакв да кажам. Инаку според хинхдуизмот еден ден на земјата ќе останат само милијарди и милијарди атеисти(според нив за дури неколку десетици илјади години) и потоа ќе се појавел Калки... и... летнаа главите |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Majki ovoj podatok ne go istresov od rakav od samite Kinezi mi e povekje od milijarda ateisti da znaete na planetata ima povekje ateisti nego vernici pa vie verujte ili ne Изменето од anakin - 06.Октомври.2008 во 21:23 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама Бруно не се откажа. Еве и јас немам страв од смртта, па не сум Божји пратеник. Уште сега ако треба да си одам ке си одам. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па не се баш милијарда. Има доста конфучионисти и лаоисти како и други вери, но Кина си има свој политички систем кој е атеистички, и од одредена точка на гледиште можеби и подобар доколку религијата се сфати икористи само како опијум за народ(што многу често било и е случај). |
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не. Патем Галилео јавно и се откажа од својата идеја, а тоа не е карактеристично за божјите пратеници, бидејќи ја гледаат врвната реалност и немаат страв пред смртта која за нив е само премин во друга димензија, а воедно мораат да го изговорат и исполнат налогот кој Бог им го дал. |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во кина една милијарда и кусур се атеисти
нивното време ја изгубило нивната религија Будизам која успешно ја донесоа во Јапонија и Шогун ја прифати |
|||
|
|||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
p.s.Za filmot mislev ne te razbrav, ne za drugoto
|
|||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |