![]() |
|
Достоинството на Македонецот... |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 15.Јули.2012 во 00:08 |
|||||||||||||||||||||||||||||
..jas pa glupchoto, ![]() ![]() makedonec i dostoinstvo?! ...kako ...''baba so ...muda''''!
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
![]() |
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ова може да се крсти "ДОСТОИНСТВОТО НА МИРКА" ...
![]() Мојата Мики (новинарката Мирка) прочитав дека предлага Македонија да ја викаме Бранкостан наместо моето Сашедонија. Секој има право на предлог, тоа го почитувам. Ама некако ми се меша во главата - пишува Бранко бил пијаница и шмркал Љубчо, се соблекувал и кршел, само Никола бил прав државник. Да ви кажам право, ако е и од неа е многу. Јас Мики те паметам како кога дојдов на начелен договор во кабинетот на Бранко на Бихаќка, негде пред изборите во 2002-та покрај опозиционерот Бранко на мое изненадување беше седната и ти. Ти наместо Бранко ме праша што ќе го прашувам во интервјуто и ми ги бараше прашањата. Се сеќавам ти одговорив дека тоа е во живо во вестите и немам прашања. Ти стана, направи два три чекори и се врати накај Бранко, а мене ми дофрли - Да си го поздравам детето и го бакна во чело. На Бранко чинам му беше непријатно, а јас се изнасмеав и знам дека дофрлив – леле ќе му кажам на Фрчко. Сега кога читам дека тврдиш дека пиел и шмркал си мислам - каква мајка беше ти за да имаш таква љубов кон дете со толку пороци. Мики, затоа подобро е да не се натегаме вака како што е во државава повеќе одговара Сашедонија отколку Бранкостан. Барем тебе ништо не ти фали. Ѓаволица си ти, се снаоѓаш, единствено мразиш опозиција оти многу сакаш власт.
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
![]() |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Достоинство
![]() Живо ме интересира што ќе следува како одговор на послениот пасус “бацуање во чело“ Портокалово роуд шоу на Водно! |
![]() |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
...sakav poslednovo da go ''obnovam'' ama , gledam deka vekje odamna e ...zaboraveno
...kako i da e, ne maanjkaat sega bezbroj drugi stvari koishto pokazuvaat i dokazuvaat deka makedonecite kako narod voopshto, ...nemaat nikakov ...obraz , a ne pak,...dostoinstvo ! ...das ne nabrojuvam! makedonec i dostoinstvo?!.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
makedonecot nema nikakvo dostoinstvo,....ili lice,...ili neshto slichno,....nekoj shto dozvolil nasred gradskiot park,.......... nekoj gomnar ds mu izgradi stanbena zgrada,...takvi lugje ne zasluzuvaat nikakva pochit,....samo,....ismevanje,...
![]() |
![]() |
![]() |
Gorg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Pa togas ke si odime na odmor, na primer vo Albanija ili i toa za nekogo e nepatriotsko. Za Grcija, definitivno i konecno, nema odenje do daljeg...barem za mene. p.s. ja citiram aminta samo kako nadovrzuvanje na delot od temata - odmor vo Grcija |
Sakaj go svojot sosed, no pazi se da ne te fatat
|
![]() |
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Кралот...
да бе титулата на Мир Газанфар АлиХАН е очигледно е Хан ![]() исто како и на дедовците му
Изменето од да бе - 09.Јули.2008 во 17:27 |
![]() |
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
од Афганистан
![]() да бе од Пакистан са Хунзите |
![]() |
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Во петок доаѓа кралот на Хунзите ... тие се наши сонародници ... од времето на Александар Македонски ... имаше емисија за Калашите и Хунзите ... во Авганистан ... кои останаа изолирани од светот ... но се гледа нашата традиција ... во нивниот начин на живеење .... само слушам пак грците лукави се ... изградител културен дом тамо ... да ги пречекаме кралот Мир и кралицата на Хунзите ... тоа е за нас една можност ... да го подигнеме достоинството ... затоа што ние сме создале цивилизација ... и пак можеме да создадеме ... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Горделивост е игра на егото кое вели: јас сум центарот и затоа ништо не е поважно од мене! Таа ни го поматува односот кон реалноста и се што под тоа се подразбира (недоразбирања, кавги, агресии итн).
Достоинството е почит кон себе си, сопствениот интегритет, постоење...
Ние сме најчесто горделиви меѓу себе македонците, а кон странците немаме никакво достоинство. Па ни горделивост.
И крајно време е тоа да се смени. А се се може ако се сака. За конкретново барем пари не требаат. Изменето од chuchuliga - 08.Јули.2008 во 11:58 |
![]() |
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Добро е што стигнавме до оваа лекција ... нас ни треба тоа достоинство ... не горделивост ... и доста се осеќаме инфериорни во однос на другите ... Премиерот ... е вистинска иницијална каписла ... за нас македонците ... треба почесто да го користиме побарај = ќе добиеш !!! ![]() |
![]() |
![]() |
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Taka e.
|
![]() |
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
М;А не треба воопшто да се оди во грција. Бидете еднаш први македонци- доследни сами на себе.
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
![]() |
Aminta2 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Ако веќе се оди во Грција, треба да се оди во егејска Македонија и исклучиво кај Македонци.
За разлика од некои од вас погоре, мислам дека има еден дел млади Македонци кои неаат достининство, но грото имаме! Уште малку и целосно ќе се разбудиме како народ. |
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |