IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - На кого му платил ИСУС ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На кого му платил ИСУС ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака Обратен редослед
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: На кого му платил ИСУС ?
    Испратена: 09.Февруари.2008 во 22:34
Ok. Gi prifakam tvoite pravila samo kazimi kade da procitam.
POzdrav
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 20:06
EvAngelos ќе ги посочи стиховите ако сака да ги посочи, но сигурно нема да ги посочи на тема несоодветна за тоа. На муслиманов misterX веќе му објаснив погоре како се коментира на форумов, доколку не сака да ги прифати правилата нека не смета на мене како соиграч.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 17:23
Ok ajde ke cekam. bas sakam da vidam sto pisuva
Pozdrav
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 13:36
Ima mnogu mesta i vo star i no nov zavet koi kazuvaat deka Isus e Vistinski BOG

Stihovite ke ti gi posoci Evangelos
Deckoto gi znae na pamet
Ja ne gi ucam na pamet, samo gi citam

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 11:28
OK tebe mozebi se ti e jasno no veruvaj mene ova voopsto ne mi e jasno. Ova poveke mi izgleda na prikazna otkolku na vistina. Te molam koga veke tolku znaes kazimi vo koj del od Biblijata pisuva deka isus e bogocovek, kade vo stariot zavet pisuva deka "ke dojde uste eden i toj ke bide bog" ili pak kje dojde bogocovekot. Jas kolku sto znam tamu jasno e najaveno doaganjeto na bozjiot pratenik a ne na boga. Jas sto pati sum gi gledal filmovite za isus(iako ne sum hristijanin) i imam citano ilustrirana biblija a i nekoi drugi raboti od internet. Nikade do sega ne sum proictal deka isus samiot sebe se narekuval bog ili bogo covek i nesto slicno. Toj samiot sebe se narekuval sin bozji isto kako sto sinovi bozji gi narekuval site onie koi ke gi sretnel. Raspnat e poradi greskata na covekot koja jasno ja znael. A platil za site zatoa sto toa bila negovata zadaca- da uspee da go pobedi grevot koj vladeel na zemjata. Toa sto nekoi go pravat ramen na boga i go narekuvaat bogocovek, vo 100% ja menuva negovata misija na zemjata. Jas znam deka vie sekogas ke si veruvate taka kako sto sakate no smetam deka treba malku poinaku da gi razgledate nestata i sto pobrzo na religijata da poglednete kako na vistina a ne kako prikazna.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 10:28
Jas ne gledam nisto nejasno
Isus e podednakvo Bog kako Sozdadel na Zemjata
I podednakvo covek, kako roden od Marija
Zatoa se vika Bogocovek
Kako i da go nareces nema da zgresis
On e i prorok,bidejki prorokuval za krajot na zemjata
On e i Angel, bidejki Angelos znaci Pratenik Bozji
Praten e da ne spasi od grevot i smrtta so svoeto ucenje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 00:16
Epa dobro de. jas citav sto se vie pisuvate i vie me zbunivte. E sega kako da mi odgovori moderatorot koga top ne me zbuni tuku ti mi bese nejasen najmnogu. Ajde kazi kade da ti gi postavam prasanjava i ke gi postavam.
Za da znam na kogo i zosto mu platil Isus ke moras da mi objasnis nekoi raboti.
Sega za sega jas mislam deka nikomu ne platil tuku se vratil kaj Gospoda posle izvrsenata misija na zemjata.
Ti odgovorimi na prethodnite prasanja za da mozam podobro da se vklucam vo temava.
Ok?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 22:56
Originally posted by misterX misterX напиша:

Relativno sum nov na forumov

Бидејќи си релативно нов на форумов, дозволи ми да ти објаснам едно од правилата тука, а за другите работи обрати му се на модераторот.
Ова е интернет форум. Тука сите дискутираме на темите. Дискусијата секогаш треба да се води во рамките на насловот на темата.
На пример, оваа тема гласи "На кого му платил Исус?" и доколку имаш свое мислење на ова прашање, слободно сподели го со другите, но гледај да биде во рамките на темата.

За неврзани прашања со темата или отвори нова тема или искористи ја веќе отворената тема "Прашања за Религиите", мјислам дека е многу посоодветна од оваа тема каде што ги поставуваш прашањата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 22:50
Ej decki jas ne gi razbiram mnogu rabotive pa ke ve prasam da mi objasnite nekolku raboti se razbira dokolku znaete. Relativno sum nov na forumov i bas se potrudiv da procitam sto sekoj od vas ima napisano i kako razmisluva. Mnogu e dobro sto vie diskutirate i sakate da pokazete koj kolku go saka Boga i kolku znae za nego.
Jas kako nedovolno zapoznat so nekoi raboti povrzani so Hristijanstvoto ke ve zamolam da mi objasnite zosto vo vasite iskazuvanja Isus sekogas go narekuvate poinaku od prethodniot pat:

Sinot bozji
Coveckiot bog- Hristos
bogocovekot isus
Bog ne osudil nikogo a najmalku Isus -svojot ednoroden sin
Bozjiot pratenik Isus
Sinot bozji -gospod- Isus Hristos
ima uste mnogu ama nemozam da gi dobrojam pa mislam deka e dovolno ova sega za sega.
E tuka pocnuva nesto da me buni.Bi sakal da mi objasni nekoj zosto ako Isus e bog ednostavno ne pocnete da go narekuvate Bog i tolku,ili pak ako e bozji pratenik togas kako moze da bide i bog. Spored ova bog imal i majka a majkamu se vikala Marija. A tatkomu se vikal Josif ama ne mu bil tatko zatoa sto tatko mu bil Bog.
Jas kolku sto znam vo site religii i sekogas site nie se narekuvame i sme bozji deca i sinovi(ako veruvame deka bog sozdava se togas avtomatski nie sme sinovi na onoj koj ne sozdal). Dali toa mozebi ni dva i pravo da si se narekuvame bogovi.
Aj sega za sega tolku ke cekam nesto da mi razjasnite pa ke ve potprasam pak uste nesto ako ne mi e jasno

Изменето од misterX - 08.Февруари.2008 во 22:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 21:54
Originally posted by Nikki Nikki напиша:

Koj e pogolem Isus ili Otecot, ili Svetiot Duh

Zatoa sto na edno mesto pisuva Otecot e pogolem od mene
A na drugo, Jas i Otecot sme Edno

Срц, а да го смениш ти насловот на оваа тема во: "Прашања и Одговори" па потоа да дискутираме, шо викаш м? Или уште подобро, отвори нова тема (а мислам и дека веќе има таква).
Ај направи нешто од овие две, па ќе ти одговорам големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 21:52
Koj e pogolem Isus ili Otecot, ili Svetiot Duh

Zatoa sto na edno mesto pisuva Otecot e pogolem od mene
A na drugo, Jas i Otecot sme Edno

Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 13:16
Sigurno na inkasatorot za struja ..onoj od EVN...lele kolku uporen tip e toj...nema sansi Isus da se izvlekol..mozebi i so kamata mu platilсреќасреќа
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 13:05
Miroslav q8 zosto moras ova da go pokazuvas vo ovoj forum pa toa ne e za vo veroispoved odi so toa vo politika ili seks .

Uzas. Tazna e postapkata na toj ocaen tip na slikata ama tvoeto ocigledno sitenje motivirano od nacionalna omraza mislam deka ja nadminuva negovata postapka. Ne veruvaf deka nekogas ke pobaram da se izbrisi nekoj post ama ova e navistina degutantno, bi molel odkako ke se izbrisi negoviot post da go izbrisat i ovoj.

Изменето од postariot brat - 08.Февруари.2008 во 13:08
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 12:57
obavezatelno da se pogleda :efendija
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.