|
Кој ќе оди во рајот? |
Внеси реплика | страница 123 13> |
Автор | ||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Март.2008 во 04:55 |
|||
ShumadinChe, Dali ke odi vo Rajot onoj koj ne veruva vo Boga i gi pravi site raboti kako sto treba i ne pie, ne se kocka, ne odi so tugji zheni, ne krade, ne lazhe, pomaga na site na koi im treba pomosh i t.n., no ni do krajot na zhivotot ne stanuva vernik, ne se kae za nishto zatoa sto nikogash ne napravil nikakva losha rabota i nikogash ne otishol vo dzhamija ? Dali ovoj chovek ke odi vo Rajot ili vo pekolot? |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vo Jahve Veruvaat : Evreite. Vo Hristos Veruvaat : Hristijanite. Ti Veruvahs Vo Jahve Ili Hristos ? |
||||
Nothing Remains !!
|
||||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Me Klade Vo Misla Iskreno. Mislam Deka Onaj Koj Cvrsto Veruva Vo Bog. Ke si Bide Smesten Vo Rajot. A Za Drugite Koi Pomalku Se Molea na Bog, Mislam Deka Ednash Kazuvavme Za Stepeni Vo Rajot. I Mene Toa Ne Mi Beshe Jasno No Mi Se Razjasni. Kaj Nas Muslimanite, Treba da Se Pokaesh na Vreme, Ta Allah.D.S Da Ti Go Prosti Grevot. Ako Eden Takov Ateist (Koj Ne Kocka, I Slichno.) Se Pokae I Reche "Veruvam Vo Allah.D.S Nema Drug Bog Osven Nego." I Normalno Ostanatoto Od Zhivotta Ako Ateistot Ima Zhivot Posle Tie Zborovi Mora Da Odi Vo Dzamija Da Se Moli Na Allah.D.S Da Mu Bide Prosten Grevot, I Drugi Raboti. Togash Jas Mislam Deka Toj Chovek (Prethodno Ateist) Koj Primil Islam Ke Ima Raj Za Nego. Изменето од ShumadinChe - 23.Март.2008 во 01:00 |
||||
Nothing Remains !!
|
||||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Spored razlicnite sveti knigi, ralicni se uslovite za odenje vo rajot.Jas veruvam deka samo vernicite vo Hristos ke odat tamu, nekoj drug ne veruva taka. Znaci i vo ovaa tema ke ima kolku religii-tolku odgovori
|
||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ShumadinChe, jas znam ateisti koi, kako sto velish ti Ne Kockaat, Ne Kradat, Ne Ubivaat, Ne Lazhat, I Red Drugi Raboti. Nivniot edinstven "grev" e sto ne veruvaat vo Boga onaka kako sto veruvash ti. Dali i tie ke odat vo Rajot? Изменето од Messenger - 22.Март.2008 во 21:29 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mislam Deka Za "Ateistite" Ne postoi Zadgroben Zhivot. Rajot E Samo Za Onie Vernici Koi Go Sledat Vistinskiot Pat Primer: Ne Kockaat, Ne Kradat, Ne Ubivaat, Ne Lazhat, I Red Drugi Raboti. Pekolot e Za Tie Shto Bash Reagiraat Sprotivno Od Nivniot Bog. Pozdrav. |
||||
Nothing Remains !!
|
||||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ok, ke se popravam. |
||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во ред.Но,на сериозни прашања ќе те молам за сериозни одговори.Шегата остави ја настрана.
|
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Efendija konecniot sud ke go donese Isus. Po pogornite postovi se seguvav |
||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Knap sum so vreme ama naogam vreme za pukanje seir |
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Аха,и значи според вас во тој Земен Рај ќе бидете само вие,додека ние останатите ќе бидеме outside? |
||||
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти ова...серизно? Не верувам дека некој кој вистински верува во Бог, било на која вероисповед да припаѓа, би размислувал вака. Признај дека се зафркаваш, мислам, вишок време и сл. |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jehovini Svedoci veruvaat deka rajot ke bide vopostaven na zemjata so pomosh na Carstvoto na Isus Hristos. |
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зарем муе дозволено на оној кој проповеда мир и љубов да користи иконче од Сотоната? И,сега според тебе каде ќе бидеме уништени ние,кога вие не верувате ниту во Рај ниту во Пекол на Другиот Свет? |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница 123 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |