![]() |
|
Етичко-моралните норми и хомосексуалноста |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Автор | ||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 30.Јули.2009 во 01:40 |
|||
Kade zhivee homoseksualecot ne e relevantno za kreacijata na prirodata. Prirodata ne sozdava nishto specijalno samo za da gi zadovoli posebnite moralni normi na opshtestvata.
Moralnite normi se relevantni samo za opshtestvoto. Zatoa na pochetokot na temata rekov deka:
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
![]() |
||||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Ако е моралот општествена категорија а создаденото не зависи од оп. санкционирање, тогаш каде живее хомосексуалецот?
Со ретки исклучоци, живее во општеството. Според тоа, подложен е на морално санкционирање. Од себе-сопствената совест можеби и од околината... |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
![]() |
||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|||
Moralot ne e prirodna kategorija, tuku opshtestvena.
Onoa sto e sozdadeno od prirodata ne zavisi od opshtestvenoto sankcioniranje. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
![]() |
||||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|||
Затоа што не ми се допаѓа етикетата. Не сакам да ги дефинирам личностите по сексуалната ориентација, па повеќе пишувам хомосекс. ориентирани, а не геј. Ни сакам да ме нарекуваат стрејт. |
||||
![]() |
||||
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
|||
...Rebel deckic..ne vredi da debatiras so luge koi imaat seuste srednovekovni svakanja..ne razbiraat deka vremeto na palenje vestici vo Salem e dalecno minato
|
||||
![]() |
||||
RebeL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
|||
Зошто мора да го ставаш тој збор во наводници? Знам, можи се фаќам за сламка, знам, ситничар сум, ама сепак кога се пишува некој збор во наводници, тоа се прави со цел да се исмее зборот во наводници или оној кој го кажува зборот или нешто во кое ние не веруваме. Како што често тоа го прават на пример грците кога не цитираат нас и ќе речат ---оние од нивната (или т.н.) „Република Македонија“--- <- нели ви е навредливо тоа? Можеби не ти било тоа целта.. ама јас да си кажам.... ![]() Изменето од RebeL - 10.Јануари.2008 во 16:08 |
||||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||||
![]() |
||||
RebeL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
|||
Епа брате бунар ![]() |
||||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||||
![]() |
||||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|||
...epa brate buntovnik, ako e taka i koa sme vishe kaj namentuvanjeto so sila na nekoj nachin, odgovori mi na prashanjevo zasto ima tolku otvoreno temi za homoseksualnosta na ovoj forum, dali toa nekoj se obidue da reklamira neshto, nametne ili propoveda ili sto e rabotata...ednostavno ima premnogu vnimanie i temi za da bide se toa taka naivno kao sto probuete da go predstavite...moe mislenje sekako...:) |
||||
![]() |
||||
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
|||
(Хинт: Препрочитај ги хинтовите)
![]()
![]()
~Кои се тие маргинални групи, закои ти зборуваш? ~Која е таа маргинална група што сака да биде маргинализирана? ~Доколку користиш повиско ниво на изрзување, осигурај се тоа што го кажуваш да има смисла. ![]() |
||||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||||
![]() |
||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||
Како може педофилијата да е определба. Таа е злоупотреба на деца за задоволување на изопачени страсти. Значи, ако некој сака за злоупотреби дете, тоа е негова лична определба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
![]() |
||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|||
GOLEMA!
PEDOFILIJA E ZLOUPOTREBA NA DECA
HOMOSEXSUALNOST E DOBROVOLNA OPREDELBA NA DVAJCA VOZRASNI
|
||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||||
![]() |
||||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|||
koja e razlikata pomegju pedofilija i homoseksualnost? I dvete se seksualna opredelba. Samo vtoroto e opravdano od dnevno-politicki pricini.
|
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
![]() |
||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|||
NE POCITUVAM LUGJE KOI NA BILO KOJ NACIN POVREDUVAAT DRUGI LUGJE.
A HOMOSEXSUALCITE NE MOZAT DA TE POVREDAT, OSVEN AKO NE DAJ BOZE MNOGU SE ZANESITE VO LJUBOVNIOT ZAR
![]() A SE` DODEKA NE NE` POVREDUVAAT, NE SE ZAKANA ZA OPSTESTVOTO I MOZAT DA SI NOSAT CIPKANI GAKJICKI VO KOJA BOJA SAKAAT
![]() |
||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||||
![]() |
||||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|||
Hah, prasanje na vreme e koga i tie raboti nema da gi vbrojuvas... Relativizam i se e mozno. |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |