![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 979899100101 138> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ми велиш,
ме сакаш, ти велам - Многу ти фала и господ здравје да ти даде ! А ми велиш така да се викало не се викало, а ја викам ами како требало да се викало ? И ми велиш ама слабо се слуша и да викаме мораме оти јак ветер дува и зрнца песок под заби дробиме. Нешо као за глава моја шо за шишање била само кога да сватам неќам и за ќутек сум само дур наудрен се правам, а човек свој ем жив да се тепа ич умно не е. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Шамари два
ти ми акна, оти умен не сум ич, за да ме избацуваш посилно уште со по некоја солза ситна најпосле радосна иако на трошок ќе ме стаиш дур гледам кон подот патрали искинати алишта што ми беа. Волкот ржи ти го викна за опаш да свитка кога во момент рикна за умен да биде послушен и питом со јазик испружен за полека да те вкуси. |
|
![]() |
|
Оди душиче
гушни ме ти денес, како да е само денес, како да ќе ме имаш само денес. Знаеш дека ни сенка да дозволам нема на тебе да падне, само тебе те имам и баш ништо друго. Те чекам гол и бос и со душа цела онаква каква ја бараше на тацна срце ти предавам мене без тебе не ми треба ама баш ништо од светот овој што се заеба и по грешка ми те додели мене. |
|
![]() |
|
Окована нога,
пила во рака, секунди шеесет за бомба чукајќи што преде. Он нога сече, а крв, крв и пак крв низ коска дур пила мине, а он вреска дур сече и ја неќу да гледам веќе пцуејќи Холивуд психопатски и супер сила кретенска кога мајмуни амерички не водат армија на ѓаволот верна, се надевам глава ќе искршат со браќа нивни амер- каеда, колку убаво е да ги снема, овој господ наш дали гледа ? |
|
![]() |
|
butterfly5 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
Сама сум сред огледала од срам,страст,болка,тага,измешани чувства од пеколни јадови помешани со страсни воздишки.Од камшици исшибано тело далеку во темнината на твојот пекол кој мене ме следи во ноките будни.И страдам јас тивко а болка кријам за себе да си угодам и срцето да си го убедам дека можам без допирот твој во ноќва долга и темна која само ме потсекја на тебе и твојата слакоречива душа.Сонувам усни што бакнеж скржав им подарија на јагодиве жални што чекаа да ги скинеш,но гнилежот на есента ги допре ги претвори во трулеж од желби и воздишки длабоки,отпеани во нокта под стреата твоја што нудеше жар а запали оган силен и пепел се стори се што душава мала сонуваше за тебе,за нас.Зар ѓаволот толку ти стана другар верен што заборави дека чекам...чекам...чекам...Или само помислата на тоа те тера да се влечеш ко змија на пекот за да видиш дали ке се измори душава од чекање долго,или ке се истроши уабвинава од желба пуста што копнеж беше.А надеж ти и даде за чекање само во ноките долги што векој се чинат,а тебе те нема да ми скратиш маки и да ме допреш со твојата слаткоречивост што знае да копа бездни во кои се губам во нокта мрачна и солзи кријам пред сликата твоја што како икона стои пред очите мои.Паѓам во бездните длабоки и станувам пак неуморно трагам низ пустината од душава моја да најдам бар трага од тоа што ти го нарекуваш љубов и да се убедам себе дека има за што да чекам,има кого да чекам.Ќе чекам јас мило уште долго време,нема да се уморат крилјава треперливи оти јас се раѓам повторно секој ден,а ти умираш со своите хирови тешки и жални што бргу ке те доведат на колена пред мене и ке молиш за допир од крилцата нежни.Ќе бараш да те убие нежноста моја за да запомниш барем секунда од тоа што можеше да е твое а само е мое.Оти љубов јас имам и секој со мене ја има.Но ти ја немаш во себе ,ниту до тебе,а бараш да ти ја дадат.Ќе добиеш знам но трошки од трпеза сиромашна,оти богатава ја исплука и ја фрли во заборав вечен.Очите ти се слепи пред вистината јасна,а душата ти гледа низ превезот темен што ти и го стави за да се спасиш од светот кој не знае за постоењето твое на просторов вечен....
Изменето од butterfly5 - 30.Октомври.2008 во 05:37 |
|
![]() |
|
butterfly5 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
|
|
![]() |
|
Се појави одникаде,одненадеж,нечујно како магла се спушти пред мене и ме погали со својата рака.Ја испружи и чекаше да ја добиеш мојата за возврат.Ти ја подадов без збор,без размислување,затоа што ти верував,затоа што те почитував,а ти....ти си поигра со мене,како мало дете со нова играчка во рака,за следниот момент да ме фрлиш со цела сила,за да се искршам до последното делче,до последниот атом,да не остане ништо што ке те потсетува на мене,на моите допири,на моето постоење.....
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
O boze zoshto i ti frli kamen i ne ostavi na milost i nemilost na ovie leshinari?! Ta neli sme tvoi ceda, ta neli plakjash za nash*te grevovi. A nie nemame grevovi, ti plakjash za niv, tie imaat grevovi ama imaat i polni dzebovi. Se nafrlile vrz nash*te zivoti kako leshinari kollvaat od nash*te zivoti, kinat zivo meso i predizvikuvaat bolka. Lelekot nash odi do nebo, i pogore nakade kade si se zakril ti. Eden mudar starec veli deka i ti si se moderniziral, si stavil slushalki na ush*te za da ne cuesh. Velat lut si na nas, ne kznuvash zatoa shto sme kukavici i neznajkovci. Lut si zatoa shto si ni dal razum i mokj a nie ne gi koristime. Ne luti ni se. Se budime od hipnozata i deluvame. kako? Pa onaka, bavno.
|
|
![]() |
|
Траги од солзи згаснати
на камен истопен како стакло прозирен а во него срце чука и покрај се. Ништо не е онака какво да го видиме сакаме и какво ни треба со чувства и правда задоволена, образот наш насушен како кора од даб столетен по прсти гребе. Одиме и се лизгаме по скали од солзи замрзнати не водат каде се другите сите оние сто ги знаеме, се наоѓаме а да се пронајдеме во нив никако не можеме. |
|
![]() |
|
Utro e.
Tmurno,mracno,oblacno. Kako i dusava moja denes. A koj kogo prati? Utroto moite cuvstva.. Ili jas utroto? Koj li ke znae... vazno se osekjame... Se pratime,da ne zaostane Nekoj od nas ponazad. I zosto? Zatoa sto veruvame na dve oci? Oci koi mozat da te dovedat do ludilo, Koi lazat naivno,najdobro od site A nie slepo im veruvame Pa ako....i luda i gorda sum na toa Ljubovta e vo mene, Okolu mene, Nemozes da mi ja zemes Nemozes da mi ja zabranis Moze samo TI da ostanes bez nea... Bez mene... Pa i bez samiot sebe. |
|
![]() |
|
Stravovi svoi imas
no bez strav prijatelstvo primas. Pottik mi dade svoj da se digne na piedestal talentot moj. Ti go stvori mojot tron duri imene mi se cini deka e samo son. So lesna raka stihovi se redat ostavaat tragi koi nikogas nema da izbledat. Te pocituvam prijatelu moj Dolgo ke me imas za prijatel svoj. So pocit za mojot drag prijatel....si znae on ![]() |
|
![]() |
|
Inspiracija nemam
nad parcevo hartija dremam. Vinovnikot za toa go znam vregja i napagja bez sram. Se prasuvam sega? Od sto li bega? Od ova sto go pokazuvam jas,od mene? Ili samo bega od samiot sebe? Ke svati li konecno,na kraj deka toj e vo okoto moe sjaj. Ke razbere li nekogas deka ke go sakam sekogas. Ke nauci li veke ednas toj deka ne baram da bide moj. Sakam samo malo vnimanie ne sakam vostanie. Sakam ljubov cista,pa makar i mala toe se sto odsekogas sum sakala. Изменето од butterfly5 - 27.Октомври.2008 во 01:39 |
|
![]() |
|
Baknez.
Sto e toa? Dali e toa koga ti sakas, a nesakas, da gi dopres usnive vreli, koi ti se nudat kako jagodi zreli? Dali e toa koga jas sakam, a nesakam,da gi dopram usnite tvoi koi gi kries,i begas od dopirot na usnite moi? Ne gi gledas li solzive dve? Ne ti kazuvaat li tie se? No...NE...ne dopira toa do tebe, ti si drzis samo do sebe. |
|
![]() |
|
SKRIENA STRAST POD OKLOPOT NA NAVIDUM BESCUVSTVITELNA "BITCH"..LADNA..LEDENA.TRAGAV PO TOPOL BRAN OD CUVSTVA,KOJ KE JA ISTOPI LEDENATA POKRIVKA OD MOJATA DUSA I KE JA PRETVORI VO MORE OD CUVSTVA.SEKOGAS NAIDUVAV NA POGRESNI LICNOSTI KOI USPEALE DA JA DOZAMRZNAT I POSLEDNATA KAPKA OD DUSAVA MOJA,KOJA OSTANALA KAKO ZABORAVENA KNIGA...ODAMNA PROCITANA I ZAFRLENA NA STARA POLICA,PREKRIENA SO SLOEVI PRASINA I OBVITKANA SO PAJAZINI ISPREPLETENI OD ZALUDNITE OBIDI NA PAJACITE DA DOPRAT DO VNATRESNOSTA.EDINSTVENO STO USPEALE E DA GO ZACVRSTAT VEKE POSTOECKIOT STIT I SO SVOITE PAJAZINI DA JA SOKRIJAT OD TUGITE OCI I RACE.
ODVREME-NAVREME NEKOJ KE JA PREBRISE NATALOZENATA PRASINA,NO SAMO POVRSNO.NE DEKA NEMALE MOZNOST..NO...TOLKU SUM DOZVOLUVALA DA DOPRAT,NAMERNO KRIEJKI JA SVOJATA VNATRESNA UBAVINA POD TRAGITE NA DEBELITE SLOEVI OD PRASINA I SAMOSOZALUVANJE.ZAPLETENA VO MREZITE NA PAJACITE ODNADVOR...NO ODVNATRE...ODVNATRE E TAA ISTATA,CISTA,ISKRENA,VESELA,NERASIPANA DUSA...DUSA NA DETE KOE NIKAKO NE USPEALO DA SE OTTRGNE OD TRAUMITE NA DETSTVOTO I NIKOGAS NE IM PROSTILO NA TIE KOI MU ZGRESILE.......... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 979899100101 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |