![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9394959697 138> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Слепец тврдоглав
сум си бил ја у свој свет замислен засекогаш загубен за реален свет параноичен, секаде рогови гледам и очници искезени што се стремат кон врат мој откриен. Сите лоши се сал ја најарен сум од мене поарен нема и не ќе има, а само безвеза зборат дека сум од старците еден на балконот зајадливо што седат и на жабецот што се поти му се смеат. Ми викаат слеп сум еднаш, па уште еднаш па уште два пати јеби га што знаат они најарен сум ја. Изменето од zbunet - 06.Декември.2008 во 13:29 |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ни денес нема да биде
онака како што беше некое вчера не си сам а некогаш е подобро да си од поплава исфрлен од ајкули нагризан додека си се борел со она што видливо е со она што предвидливо е иако парче од рака те чеша што веќе го немаш, унаказен и за очи непријатен лицемерие познато секојдневно од исти профил на лица пријатели ги нарекуваш. Изменето од zbunet - 04.Декември.2008 во 22:43 |
|
![]() |
|
Бакнеж до бакнеж
никогаш не е доста милиони допири се помалку се еден во друг неможност еден без друг часовникот на парчиња лежи некаде доле некаде на патот забрзани го газат. Некаде сме горе на висина со вечноста сами сме засекогаш никаде ништо не постои сем тоа што сме ние наместо тоа што бевме се подалеку сме од она што беше. |
|
![]() |
|
Желба наизменична
низ гради ми мине здив ми сопира, сакам да допрам сакам да продрам сила ми снемува. Неважен блиц пред очи ми светнува како слепец се тетревам, потсмев од некаде ечи во некој ќош глушец умира, ме гледа со последен поглед што замира, со порака некоја навидум неразбирлива гради ми раскинува. |
|
![]() |
|
Не можам
никако не можам колку и да сакам колку и да копнеам, нешто во мене наредби издава, а јас сум само војник за ноќни стражи што само знае за ветер, студ и самотија. Нема начин ниеден преку себе да прејдам бар малку да се предадам да заборавам зошто до сега преживеав, толку е силно толку е моќно играчка сум негова. |
|
![]() |
|
Дак ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Д О П И Р
Допир...Тој допир. Колку ли ќе останам зарбена во овој затворен круг на емоции, кои без чувствително ме приковаа за да ја почувствуваат мојата болка? Да,ја посакуваат мојата солена солза која веќе одамна е засушена,затаена во оваа грло,вресок од душа што и волците од најтемната шума би се уплашиле. Посакувам да го допрам недопирливото...твојот допир. Те допирам само во сон,јавето за мене не постои,како да живеам во туѓо тело непочувствувајќи го твојот допир кој некако е астрален,неможам да те допрам освен кога ги затворам очите...Ти,дали постоиш?Каде си ти? Ноќта се приближува,желно чекајќи го сонот да ми падне на очите. Ноќен јавачу на моите сништа доприме!Допри го мојот сон за да живеам во твјот сон,недопирливото ќе биде допрено,невозможното ќе биде возможно. Само уште еден чекор до бесконечноста и тука си,тука сум со твојот допир. Пронајди ме,побарај ги трагите од мојата засушена солза,допри ја,ќе ја почувствуваш мојата тага,таа ќе те одведе до мојата душа,до темното небо без ѕвезди.Но,само една ѕвезда сеуште сјае,трепери со сиот нејзин сјај,патоказ до ѕвездата Даница...Ти само допри ме,ќе ти го покажам патот до нејзиниот сјај,а тогаш сите ѕвезди ќе затреперат...прекрасен космос во моите очи. Допри го мојот сон...Ти,само допри ме. Даница ПЕТРОВСКА„О8„ |
|
Љубов и само љубов
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
.....Иако знаеш да бидеш бескруполозен,груб...сепак си прекрасен...
Дури и во тие моменти го сакам секој твој збор кој како нож боде по душава и ги буди заспаните чувства. Дури и тогаш си најпрекрасната личност,со која би сакала да сум, без разлика колку тоа боли. Оти болката значи дека сум жива...чувствувам...знам. Сигурен во себе,елегантен,инспиративен,спонтан... Многу се зборовите со кои би можела на некој начин да те опишам.Во мене предизвикуваш бура од мисли....вулкан од чувства...букет од желби... Посакав да те допрам,да те видам,да те почувствувам. Посакав...и...желбата ми се исполни... Те запознав и те сочував тука....во градиве, каде што е најтопло ама и најразиграно,весело,треперливо...... Нема да исчезнеш од таму никогаш... Нема да си повреден таму никогаш.... Нема да те боли мило таму додека спиеш, оти јас ќе те чувам....ТЕ САКАМ Изменето од butterflyM55 - 29.Ноември.2008 во 11:24 |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
бастунот добро ти прилега,но тоа нема да биде забележливо за оние кои допрва ке тргнуваат или се тргнати кон херојски дела... оние кои можеби нема да излезат на суво...
сепак убавината е во тој пат.... Изменето од ZeZnAtA - 29.Ноември.2008 во 11:12 |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
Со борбен урлик
кон херојски дела тргнав, старото, на бастунче се подсмевна, не знае кој сум и кој ќе бидам, не го забележувам достоен не е. Низ мориња од докажувања препливав ајкули со смешка клоцав љубови многу заљубив никој како мене не беше. Излегов на суво уморен и тажен зар само тоа било ? Бастунот крај гробот негов стоеше, го зедов, се подсмевнав. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
стари прашања
Огледало. огледалце, кој сум јас? Од каде бе ќе знаеш ти, кој сум јас, кога не си мое огледало? Од никаде! Зашто сум јас тој испред тебе, да имам толку прашања? мрш! Изменето од anakin - 28.Ноември.2008 во 18:16 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Раце мои плускавични
со лузни од лисици како во талог од кафе ликови гледам судбина со длабоки брчки прошарана одалеку видлива секому позната толку секојдневна. Во мисли мои посрамени лузни на гради женски гледам од прсти мои огрубени, времето за разговор помина кафето толку трае локум никој веќе не дава сељачко било. Не сум само за денес а не сум ни за утре некако ми се гледа дека нема што да се види сем оглав што ме чека во бразда резервирана каде веќе и пушење забранија. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Хаику - емотивно врзано патика стара
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Парче некое од нешто
низ тело се стркала за ветер да го одвее за набргу далечини да го одземат парче невидено, непрепознатливо, кое се враќа за да застане пред височините да ги освои долго како ѕвезда да стои иако на ѕвезда личи, а никогаш не било како такво препознаено. Секоја шега, секој потсмев замолкнуваат тогаш и само тогаш кога разбирање ќе бликне кога препознаено ќе биде дека тоа парче е од душа нечија. Изменето од zbunet - 26.Ноември.2008 во 21:49 |
|
![]() |
|
Одбери звезда
одбери миг да ја дадам цела онаа страст цел нов живот, заборави на денес утре да има нема онакво за какво знаеш. Одалечено од толпа на звезда далечна гнездо ново чека крилја да се рашират мои што беа твои каде има нови со сите бои содржани заради мои додадени. Маска да симнам време е да видиш во што ме претвори она од тебе што дојде очи веќе не барај таму само звезди има. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9394959697 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |