![]() |
|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 54> |
Автор | |||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
||
od vek i dovek
|
|||
![]() |
|||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
||
ЛЕЛЕ ЛУЃЕ, НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ШТО СЕ НЕ ПРОЧИВАВ!ВИЕ СЕРИОЗНО МИСЛИТЕ ДЕКА ИМА БОГ,ИЛИ СЕ ШАЛИТЕ!!!ДАЈ БИДЕТЕ СЕРИОЗНИ БЕ,КОЈ ВЕК Е ОВА?,ЕЕЕЕЈЈЈЈЈЈЈ....!!!!! |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Одвај чекам да видам како би го објасниле тоа дека нема Бог
![]() |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
||
Објасни им го тоа на...вернициве
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
bog be,....nema!!
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
||
ШТО БЕ НЕМА
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
nema be,...do koga ke vi se kazuva!!
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ако одговорам на ова прашање до крај ке стигнам до првиот настанат жив организам на планетава од кои сме еволуирале
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Миралем верна сенко моја
![]() Јас во мојот пост, ако воопшто го прочита пред да реплицираш, никаде не велам дека науката ме потсетила на некој дел од евангелието, така што банално е да давам пример за нешто што не сум рекол.
Јас реков дека науката дојдов до спознание за Бог, за Бог како Создател и Дизајнер на Универзумот и Животот, За Бог како Законодавец и како Животодавец. Но науката беше ограничена и немоќна да ми даде одговор на прашањата каков е Бог по карактер, по природа? Дали Тој е заинтересиран за нас луѓето? Што планира Тој со мене? Дали има некакви очекувања од мене? За каква цел ме создал итн. Овие одговори ми ги даде Библијата.
п.с. Миралем, те молам не се оддалечувај од топиков на темава "Дали постои Бог".
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
Kazi ni eden primer samo od naukata sto te potseti na bilo sto od evangelieto
![]() Ubistvoto na Galileo od strana na crkvata ili na Kopernik ili Bruno,ili na uste mnogu naucnici,spaleni od crkvata.... ili palenjeto na site onie koi bile protiv laznoto evangelie od strana na rimo-katolickata crkva ?
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Carnation, верувал ти или не, јас токму преку науката (физика, астрономија) дојдов до сознанието за Бог. Години потоа христијанството ми ги даде потребните детали за мојот "непознат Бог".
Во мојот случај се случи обратното, науката беше корисна за мене
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
||
to so site tie raboti se tolku prekrasni i so ne mojs da otkries koj gi
sozdal voopsto ne znacit deka gi sozdal gospod.namesto da vervis vo
to,sedni i napraj nesto,nabljuduvaj,nosi zakljucoci i slicno i pomogni
i ti vo odgatnuvanjeto na to koj go sozdal nestoto,bidi korisen za naukata
![]() Изменето од Carnation - 09.Октомври.2007 во 00:51 |
|||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |