![]() |
|
БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 78910> |
Автор | |
GUOL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne znam vo koj kontekst ti e ova prasanje, no toa go primetiv stalno koga prasuvas>da dobivas "izbegnuvanje" na raboti sto ne se ednostavni i postavuvat mesto za spekulacija togas aj hipoteticko prasanje....... ako postojat bozja cuda....zs ne sprecuva ...???? |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() Изменето од begu - 09.Февруари.2007 во 09:14 |
|
![]() |
|
DARKDOG ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
CUDO MILOSTI BOZJE UKAZANE NA DAN RODJENJA PRESVETE BOGORODICE 2002. god u MANASTIRU LEPAVINI
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Па јас не верувам исто така кога некој друг ќе ми каже ова или она, освен ако стварно човекот не е од доверба. Но ваљда си веруваш на себеси???
|
|
![]() |
|
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Cuda se natrirodni i natcovecki akti koi gi pravele edinstveno Bozjite pratenici. Sepak cestopati se moleme na Boga za nesto preterano a toj ni ja uslusuva molbata pa smetame deka e nekakvo cudo,ili ne spasuva od beznadezna ili bezizlezna situacija i pak smetame deka e cudo. Jas sepak smetam deka cuda se samo tie na bozjite pratenici: Kako na primer: Mojsej koga go udril moreto so stapot i se rasecepelo Ili kako sto ISUS prozivuval mrtvi,ili kako sto Muhammed ja rascepel mesecinata na 2 dela itn..Dodeka za se ona sto nie go gledame denes so nasi oci kolku i da
izgleda kako cudo toa zamene e samo Ajet (znak).
|
|
![]() |
|
GUOL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
znaes toa za mene se nekakvi raboti, sto tesko moze da gi intepretiram....deka e tesko da poveram vo toa sto ne sum go videl a baska ljugeto mnogu zborat, premnogu za mojot vkus.... |
|
![]() |
|
За мене чудо е знак. Знак дека ангел Господов некако интервенирал за да нешто се случи...
Имам такви знаци доживеано во мојот живот. Лични работи, но секако доволни за да ти ја зацврстат верата.... Затоа верувам во чуда, а не затоа што некој пред 2000 години рекол дека ги има... |
|
![]() |
|
bas sum interesiran STO e cudo za vas, mn zborite uups pisuete ali nikoj nisto ne konkretizira...........postojat i tocka. tolku???ili postojat samo vo vaseto "veruvanje"...fakticno hipoteticni i cuda od nekoj izfilisofirani misli??ili cuda bazirani na stara kniga 2000 godina stara sto nikogas ne e najdena???
bas me interesira...... |
|
![]() |
|
strurcence ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Cudata postojat
|
|
![]() |
|
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
![]() |
|
![]() |
|
kako si cul......da ne imas 2000 godini.....ala da ti e, toa bas e cudo sea samo uste da te vidam!! ![]() |
|
![]() |
|
чаир ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Светогорските Отци велат не е чудо да има чуда туку чудо е да нема чуда зошто по творенијата ќе го познаеме творецот Бог ни ги праќа чудата за да ни ја зацврсти нашата вера во Него да ни ги отвори оците. Ние луѓето го бараме Бога и го молиме само гога ни е тешко а кога ни е добро зошто тогаш не му благодариме за нашате благосостојба
|
|
![]() |
|
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
neznae toj sto ne cul.......
|
|
![]() |
|
more so kazal nikoj ne znae..........
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |