![]() |
|
Просјаци |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Автор | |
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
давам секаде кај ке ги сретнам... Малку ме иритира и ме караат, зашто од страна им стојат родителите и им ги зимаат парите за да се најадат, но жал ми е за тие дечиња..
Некаде и по форумов напишав дека пред неколку годибни си земав едно дома, го наручав избањав и облеков во облека и го вратив на местото на настанот..Сонце какво беше прљавко ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Давам не ми е проблем и гардероба и јадење и се што ми се наога во моментот... |
|
![]() |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Уствари, другаров не беше толку себичен, после тоа го однесе у сендвичара циганчето. Според другар ми тоа било тест!?
Иначе во право си, треба да се дава во „натура“, иако имало и такви ситуации кога сум пробувал да им понудам да им купам храна или нешто, и јок, само пари... Понекад имаат родители алкохоличари или слично, што им ги земаат парите. Ама сепак, наше е даваме а не да судиме, дали ги злоупотребуваат после тоа тие пари... |
|
![]() |
|
ivana ![]() Сениор ![]() ![]() Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
важно имало и дало, поделило
![]() јас порано давав, ама сега не давам затоа што тие боси голи мрсулави деца ниту се најадуваат ниту се стоплуваат со тие пари... сега во ташна носам овошје, бомбони или грисинки и им давам... и облека износена знам да им дадам |
|
Motivation is game in my hands
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
На раскрсници давам. На овие со хартии, не, затоа што немаат доблест да просат, туку мора да те лажат со некакви перипетии...
Еднаш ми се случи нешто чудно, кога застанавме на раскрсница, другаров до мене во кола, уште пред да стигне циганчето до нас, му вика од кола „Дај 5 денари“. Циганчево се збуни и му дава пет денари... ![]() |
|
![]() |
|
ivana ![]() Сениор ![]() ![]() Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
им давате ли пари на просјаците, циганчињата на раскрница, или оние кои
ви ѕвонат на врата со пусулче хартија-дијагноза или само ги одминувате, им затворате врата? Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 20:14 |
|
Motivation is game in my hands
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |