|
Аикидо |
Внеси реплика | страница <1 7891011 25> |
Автор | ||
Ikom
Нов член Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pozdrav do site zagrizeni za aikido i realno aikido :)
Ljupco vozvrakjam poseben pozdrav do tebe. Fakt e deka i dvete vestini se realni. So ogled na toa sto realno aikido proizleguva od aikido, treba da se ima pocit prvo kon O Sensei, a potoa kon site ostanati majstori koi ja razvivaat vestinata. Pokana do zen master i aikido master, da dojdat na treningot vo moeto dojo i da vidat deka i ona aikido za koe se smeta deka e tradicionalno funkcionira :) Treninzi sreda, sabota i nedela od 21.00 sala Partizan vo gradski park www.aikido.org.mk p.s Vo Japonija na vremeto imalo proverka na efikasnosta na secija tehnika |
||
DamjanC
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 27.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На мене не. Ама би ми сметале последиците од тоа, оти најверојатно ќе ме затворат. Се шегувам, нормално. А ова со избегнувањето на реалноста е многу јако! :)))))))))))
Аха, само што нападнатиот во едниот од случаите може да излезе повреден. :) А лошо е тоа што повредени всушност има, и тоа точно таму каде што не треба да ги има, а тоа е на тренинг. Е тоа се случува кај сите што се „фураат“ на реалност. (и тоа не е само во „реалното аикидо“) И барем да се постигнуваше нешто коисно со тоа... А вака, само повреди... Нема поента. |
||
aikido master
Нов член Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene ne mi e jasno kako moze da se negira Realniot aikido i zasto Tadiconalistite ja izbegnuvaat realnosta ili sustinata na ovaa vestina.
Sto e tolku loso dokolku bi se vezbalo porealno ili realno. I vaka i taka napagacot izleguva nepovreden. Na kogo bi mu precelo toa sto go vezba da go primeni vo realna situacija. |
||
osavkov
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 15.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ико поздрав до тебе!
Помалку или повеќе, мислам дека сите ја разбираме општествената корисност од физичките активности и спортови при сите искушенија на денешнината! Но, да бидам искрен, никогаш не би препорачал да се вежба било што само заради физичка активност. Значи, повеќе би препорачал пливање во добар систем, со добри инструктори отколку тренинг во небулозен систем со лоши инструктори во боречки вештини. ...За zenmaster... Please slow down my friend I've been there. I've done that. Значи...немам никави предрасуди кон тоа што сега се нарекува реално аикидо. Како што можеме да кажеме дека постојат одлични а и не толку добри експоненти на карате, на џудо, на аикидо итн, итн, така истото би можело да се каже и за реалното аикидо. И таму секако има добри, но и не толку добри инструктори. За еден од врвните претставници на тој систем, г-дин Братислав Стајиќ, со кого и на чии часови сум вежбал, имам само почит. А, за некои... Но, не би бранувал повеќе... Поздрав! |
||
Ikom
Нов член Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Forumot e mesto na sprotivstavuvanje na argumentite, a sekoj ima pravo na svoe mislenje i svoja ocenka na tugjiot stav.Ne e najvazno sto i kako vezbaat decata na klipot, najvazno e sto se vo sala, sportuvaat i go jaknat duhot. Dali toa ke bide aikido, realno aikido, odbojka ili rakomet,ili nesto sosema drugo sekako e podobro od bescelno gubenje na vreme so nerealni kompjuterski igri [:)]
pozdrav www.aikido.org.mk p.s "Lugjeto koi se trudat da go soedinat i harmoniziraat svetot, se pravite izvorni lugje" - O Sensei Morihei Ueshiba |
||
DamjanC
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За ова сосема се согласувам со Ошавков и го делам истото мислење. |
||
DamjanC
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби и би се согласил со Вас, но во ситуација каде што припадниците на „Реалното аикидо“, а посебно неговиот творец, не бираат зборови за да ја омаловажат вештината аикидо нарекувајќи ја со низа епитети кои ни оддалеку не и прилегаат, едноставно морам да ја поддржам другата страна (на која всушност и припаѓам) да возврати со иста мера за да не биде борбата нерамноправна. Најдобро би било кога би ги немало ваквите плукања, ама ете, навистина не сме ние (љубителите на аикидота со потекло од јапонија) тие кои први започнале со ваквиот говор на омраза. Она што јас сакав да го кажам со претходната порака е да не се навредуваме ЛИЧНО. Тоа е она што ми се чини дека е невкусно и не прилега на нормално воспитани луѓе. Изменето од DamjanC - 16.Јуни.2009 во 13:16 |
||
osavkov
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 15.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Г-дине Модератор,
Покажувате многу низок праг на толеранција и превисока чувствителност! Јас само ја коментирав оваа презентација. Никаде не спомнав реално аикидо. Лицемерно би било кога би се согласил со вас дека е тоа прекрасно, а навистина не мислам така. Иако, убеден сум дека сепак секој ќе ја задржи сопствената "убавина", тоа не значи дека понекогаш не би требало да размениме по некој коментар или дискусија. Секое добро! Поздрав! Изменето од osavkov - 16.Јуни.2009 во 10:16 |
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исто така е невкусно реалното аикидо да се нарекува театар со добра костимографија , имитација на животот . |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
DamjanC
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само за да не останат очекувањата залудни, еве, да се јавам. И јас мислам дека децата се супер, и треба да си играат. И ние возрасните сме деца понекогаш, па и ние си играме... Помалку сме смешни, оти не ни прилега баш, ама кога не знаеме да бидеме сериозни, тоа е. Патем, благодарам и за укажаната почит. И уште еднаш би апелирал да нема навреди, стварно е невкусно. Лицемери, вакви, онакви... аман! |
||
osavkov
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Децата се супер! За нив е тоа игра и коментарот не беше упатен толку кон нив туку повеќе на презентацијата што следи потоа.
И немаше намера за провокација! Само мои впечатоци! Поздрав! |
||
Tatanka Yotanka
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 18.Април.2009 Локација: Niger Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Procitao sam izmedju redova sta si hteo da kazes malo provokacije ali ne nasedam!
Ovo je bilo polaganje deteta od 12 godina za braon i crni pojas !
|
||
Tatanka Yotanka
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 18.Април.2009 Локација: Niger Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OK , nisam mogao temu da nadjem
|
||
osavkov
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ах, г-дине Модератор, голема чест и за мене, штом лично ми се обраќате! И јас би ве поздравил кога би го знаел вашето вистинско име!
Еднаш веќе кажав на овој форум дека ги почитувам сите што искрено вежбаат! Мојот коментар се однесуваше на посочениот линк на youtube. Вас не ве познавам и не знам што вежбате! Се согласувам со вас! Проституирањето на боречките вештини го убива духовниот дел од тренингот. Нашето аикидо ќе биде одраз на сите наши компромиси! Изменето од osavkov - 15.Јуни.2009 во 13:56 |
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |