IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Математика
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Математика

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 18>
Автор
Порака Обратен редослед
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 23:00
Vo red, se izvinuvam za nejasnata prezentacija na zadacata i ke se obidam da pojasnam.

Znaci dadena e pocetna brzina na predmet koja e 20m/s. Se bara agolot pod koj treba da bide nasocen istiot za da pogodi objekt na 20m odalecenost tocno na 5m visina.

Se nadevam deka sega e OK.
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 15:40
Originally posted by Petkovsky Petkovsky напиша:

Zdravo zdravo

Mi treba pomos vo vrska so edna zadaca od fizika.

Dokolku nekoj ima vreme da pomogne neka pise tuka.
Malce e na brzina pravena slikata no mi treba itno pa valjda ke mi prostite.
Fala odnapred

Се бара точната формулација на задачата! (се разбира, ако сакаш да ти биде решена)
Кон врв
zajasna Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2007
Локација: Canada
Поени: 37
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zajasna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 01:49
Dete fati se za ucenje zs tuka pomos nema da najdes
Sekogas e ubavo da se slusnat razlicni mislenja zasto toa ja zbogatuva idejata
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 18:29
Zdravo zdravo

Mi treba pomos vo vrska so edna zadaca od fizika.

Dokolku nekoj ima vreme da pomogne neka pise tuka.
Malce e na brzina pravena slikata no mi treba itno pa valjda ke mi prostite.
Fala odnapred

Изменето од Petkovsky - 09.Декември.2007 во 21:46
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 23:37
Originally posted by breza breza напиша:

DA SI POMAGAME VO RESAVAWE NA ZADACI

Ајде да почнеме.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
NoShame Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 20
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NoShame Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 22:14
Originally posted by Eli Eli напиша:

Kolku i da se trudam da ja razberam ne mozam..Ke sednam doma da vezbam i so??Ke ja otvoram zbirkata,ke pogleam nekoja zadaca i nema sansi..znam deka za dzabe sum sednala..A ne deka ne pratam na casovi ili sl.Zatoa naravoucenie,ucam den pred test za nekoja 2..poso isto mi se faka i da ucam eden mesec unazad..taka da se pomiriv deka so matematika neam veke rabota

jas pak ni doma vezbam ni kniga otvaram ama pak znam...плазењеsamo gi fakam klucnite zadaci od casot...ostanatoto e ist prinicip...za test lifce so formuli ...плазење
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 21:22

nikogas ne sum ja sakala...ama se raduvam sto' decava 'ja razbiraat...za razlika od mene....

Изменето од blashka - 02.Февруари.2008 во 11:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 12:03
Originally posted by inessX inessX напиша:

Matematikata ne se razbiraTaa treba da se znae

Глупост.
Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 12:02
Ja bas tako postupujem.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 12:01

Originally posted by Eli Eli напиша:

Kolku i da se trudam da ja razberam ne mozam..Ke sednam doma da vezbam i so??Ke ja otvoram zbirkata,ke pogleam nekoja zadaca i nema sansi..znam deka za dzabe sum sednala..A ne deka ne pratam na casovi ili sl.Zatoa naravoucenie,ucam den pred test za nekoja 2..poso isto mi se faka i da ucam eden mesec unazad..taka da se pomiriv deka so matematika neam veke rabota

Карактеристично за 80% од децата. Не знаете како да учите!
1. Прво се отвара учебникот, и тоа не ден пред писмена, туку дента кога се работи лекцијата (или ако се нема време, најдоцна сабота).
2. Потоа се чита лекцијата и не се преминува на наредното дури не се расчисти првото. И така до крајот на лекцијата.
3. Потоа се работат задачите за вежбанје од учебникот
4. Задачите од збирката се работат во текот на наредните денови, за да има време знаењето да слегне.
5. Не се бориме за двојка, туку за знаење. Не гледам причина зошто математика не би му одела некому ако постапува вака.

Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:34

eve ja je poznajem.

Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:17
Matematikata ne se razbira
Taa treba da se znae
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2007 во 19:55
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2007 во 19:18
Море ај да земеме заедничи да учиме, а не да се помагаме.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.