|
ЈАС ЗНАМ , НАУЧИ И ТИ..... |
Внеси реплика | страница <1 789 |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На самото кесе пишува во каква температура се готви таков помфрит.
Се пржи пи 180-200 степени во предварително загреjана фритеза со мазнина(олио) ,за около 3-5 минути.
А на прашанjето како се приготвуват-неможеш во домашни условиja да си ги приготвиш Бионсе.
Прво се селектираат специални сортови помфрит.После минуват преку машина што ги лjупи.После тоа друга машина ги реше во познатата форма.Чак после тоа се пржат во специална мазнина за кратко време.Се чека да се оладат и тогаш веке ги спакуват за нашата трапеза.
Колку позамрзнат го туриш помфритот во загреjаната мазнина ,толку по квалитетен помфрит ке jадеш. Изменето од емил - 28.Октомври.2009 во 18:42 |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Deneska mi se prijade pomfrit......
go koristam germanskiot poluobraboten od ,,Kam,,....... nekolku pati se imam prashano samata sebe kako se prigotvuva... na samoto kese nema nikakvo upustvo za prigotvuvanje....... samiot pomfrit e polugotov malku mrsen od zejtinot na obrabotka i smrznat so siten mraz na nego..... prasanjeto mi e ako nekoj znae pravilno : 1.dali vednash od keseto pomfritot se stava vo predhodno zagreana tava ....??? 2.dali se cheka edno 10 min da se odmrzne pa posle se stava vo zagreana tava...???? 3.dali se mie samiot pomfrit so ladna voda da se ostrani sitniot mraz pa se stava vo zagreana tava..?? 4.ili se mie , i se cheka da se odmrzne pa se stava vo zagreana tava.....???? ajjjj sea koj ke kaze??? Изменето од bijonse1 - 28.Октомври.2009 во 18:08 |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кората од банана служи за слизнување и паѓање на газ
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Видов ке Бионсе е отворила нова тема и чек и jac да се искажем еднаш паметно во овоj форум...... Сите знаеме ке сега е моментот кога се тура зимница.И сите правиме нашиот умилен и драг аjвар.Многу често ни се случува да ги заборавиме пиперките врз местото каде ги печеме и они да изгорат као кумур.За да не се случува тоа нешто мора да се печат една идеа по малце и кога се турат во судот или било што да се тура врз нив сол.Од самата пара солта ке се разтвори и ке проjаде пиперката ,а во истото време "месото" на пиперката ке си остане со целото месце врз неja и тако ке се намали загубата на количество.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од bijonse1 - 27.Октомври.2009 во 17:18 |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секое знаење и искуство е добродојдено за сите....
ај овде да ги споделиме нашите мали тајни околу храната.... или било што во врска со некои финесии кои само вие ги знаете ...... пренесени на вас од башите мајки , баби , прабаби...... или било што знаете околу растењето, одгледување , приготвување ..... Зошто бананите се искривени ?? зошто не се прави?? Баш поставив вакво прашање...... и одговорено ми е дека..... растењето на следната, па следната банана е овозможена баш поради таа искривеност... новите банани растат над само ако тие се искривени ... да би биле прави бананите ќе биле само по една , а не повеќе .. Секое поединечно овошје има надворешен слој и внатрешен дел. Двата дела, кожата и внатрешниот дел, може да се јадат сурово или зготвени. Западниот свет го јаде само внатрешниот дел и ја фрла кожата....... додека некои азиски култури генерално ја јадат и кожата. Бананите се вреден извор на витамин Б ,витамин Ц и калиум . Бананите исто така може да се сечат па да се сушат и потоа да се јадат како чипс. Сушени банани, исто така, можат да бидат мелени во брашно. Изменето од bijonse1 - 27.Октомври.2009 во 16:42 |
||
Внеси реплика | страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |