IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - За бракот и интимноста...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За бракот и интимноста...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 18:19
Se setiv na neshto, shto bi sakal vernicite da objasnat... primerov ne e hipotetichen, tuku e sekojdneven.

Dokolku mladite povekje ne se vo brak od bilo koja prichina (znachi devojkata ne e povekje devstvena - ova e doobjasnuvanje za muslimanskite chlenovi) , dali moraat da ja apstiniraat intimnosta dodeka povtorno stapat vo brak so nekoj drug ili ne?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 18:11
Togash napravi ja kako popara, pa kje bide pomeko za site.

Ne e rabotata do chitatelite, tuku do pishuvachot, dali kazhanoto e razbirlivo (svarlivo) ili ne.

I uzhte neshto, kolku da ne otidesh andvor od temata...

Tuka ne se govori za tajnata na brakot, tuku dali mladite mozhat/trebaat da bidat intimni pred da skluchat brak ili ne?

Изменето од Messenger - 28.Ноември.2009 во 18:13
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 18:04
.

Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 15:20
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 17:41
malu nearno ovja ka za kozi i stoka da pisvit ama sve imet po svetov eto i diogen si pisese za sebe ama nikoj nikomu ne mojt da sudit sve dur ne prajt zlo na drugi
Кон врв
vistinskipravoslavec Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Април.2009
Поени: 70
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vistinskipravoslavec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 00:07
Подобро е да зениме/мазиме зошто без едното или другото има повекје искушениа.
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 00:04
Originally posted by Stojadin Lord Stojadin Lord напиша:

.........pop ne nije hteo vencati
sudba mi je takva bila
u skrisniu plevnu da je ljubim
nevesta mi ne bi bila...

intiman sm od rodzenja
telo joj svoje pruzam
ona cednost ne sakriva
gori sva od plama
nema popa nema crkve
ljubav nasa je za srama

U braku smo nevencani
ona meni radost daje
pop nas nece
crkva goni
moja Stoja suze roni

Mesto prsten ona zvono nosi
svako me jutro ss toplim mlekom budi
zenica je nevencana moja
to je Stoja
to je Stoja

Прекрасно аплауз
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Stojadin Lord Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2008
Локација: United Kingdom
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojadin Lord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 23:58
.........pop ne nije hteo vencati
sudba mi je takva bila
u skrisniu plevnu da je ljubim
nevesta mi ne bi bila...

intiman sm od rodzenja
telo joj svoje pruzam
ona cednost ne sakriva
gori sva od plama
nema popa nema crkve
ljubav nasa je za srama

U braku smo nevencani
ona meni radost daje
pop nas nece
crkva goni
moja Stoja suze roni

Mesto prsten ona zvono nosi
svako me jutro ss toplim mlekom budi
zenica je nevencana moja
to je Stoja
to je Stoja
u mojoj kozi najbolje disem....
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 22:45
blagorodna , na forumov komentirame za temite, a ne za komentatorite.

Кон врв
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 15:48
Intimnost, pa brak. Uzas e da vlezes vo brak po sekoja cena bez ljubov. Ili kako sto veli sv.Pavle: Na moite braka im velam, ostanete kako mene (nezeneti), a koj se vljubi neka se ozeni.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 06:23
Абе шо е ова 8 страни за една вечер - од кај да почнам да читам сега... азбунетост
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 05:34
Prijatna sebichnost!
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 05:25
\

Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 03:40
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 05:22
Imanjeto ili nemanjeto predbrachen seks ostanuva edinstveno lichen izbor na sekoj chovek.

I sebichnosta isto taka.

Изменето од Messenger - 26.Ноември.2009 во 05:22
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 05:18
\

Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 03:41
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.