![]() |
|
Трпе |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 48> |
Автор | |
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Трпе водел дневник:
20.10. Цела недела врне дожд – истура. Трпана е тажна, цело време гледа низ прозорецот. Се плашам дека ако потрае вака ќе мора да ја пуштам внатре. |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Трпана доцна во ноќта со сукалото во раката го чекала својот пијан маж. Трпе кога се појавил на вратата таа почнала да го кара:
- Секоја ноќ едно и исто! Си доаѓаш доцна дома, си легнуваш и ништо не зборуваш! Мажот: - Види жено, секоја вечер ме чекаш со сукалото во рака и ми се караш, а јас пијам еден ден винце, друг ден ракија, трет ден мастика… Кој прави едно исто? |
|
![]() |
|
Трпана му вели на Трпе:
- Кажи ми колку ме сакаш? - Погледни нагоре, преброј ги ѕвездите, и ќе знаеш! - Ама ден е! - Е јебига. |
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Трпе му вели на синот:
- Сине, не трчај по секоја сукња. Во Шкотска сме. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
Трпе седи дома по гаќи и чита весник. Кога, ете ја Трпана, како без здив:
- Бргу, бргу облечи се, комшивката доаѓа на кафе, и не е убаво да ги гледа тие твои стари коски. - Па добро де, нека види колку лошо ми готвиш, затоа сум ваков, кожа и коски. А Трпана, да не остане должна: - Тогаш соблечи ги и гаѓите, па нека се запраша зошто воопшто ти готвам! |
|
![]() |
|
Отишол Трпе дома и ја гледа жена му со друг во креветот, и им вели:
- А бре Трпано еднаш сама да беше во креветот. А на тоа Трпана му вели: - А ти еднаш да дојдеше покасно дома. |
|
![]() |
|
Малиот Трпе го прашува татко му:
- Тато, какво дете сакаше повеќе, машко или женско? - Сине, јас сакав само убаво да си поминам! |
|
![]() |
|
Надвор врнело дожд како од кабел, а кај Трпе некој ѕвони на вратата. Ја отвара и гледа пред вратата, на дождот стои неговата ташта.
- О, Господе бабо, што стоиш на тој дожд, зошто не си одиш дома? |
|
![]() |
|
Трпе го унапредуваат во чувар на затвор.
Управникот на затворот му вели - Г-не Tрпе, имате за задача меѓу затворениците да воспоставите ред и дисциплина! - Нема проблем, кој нема да слуша, веднаш ќе го пратам дома! |
|
![]() |
|
Оди малиот Трпе кај татко му:
- Тато од школо ни кажаа да купиме атлас. - Сине, а да почекаме да се среди светов? |
|
![]() |
|
Отишол Трпе на лекар и почнал да се жали од тоа дека има многу деца.
Тогаш лекарот му кажал: - Трпе јас мислам дека е време ти да си земеш кондоми. После неколку месеци пак доаѓа Трпе и пак му вели на докторот дека жена му е трудна. - Добро бе Трпе, па како ги користеше кондомите? - Епа како бе докторе пред секој секс голтав по еден! |
|
![]() |
|
Малиот Трпе му вика на татка си:
- Сакам да ми купиш барабанче! - Не може, ќе ми тропаш додека гледам телевизија и читам весници! - Нема тато ветувам, ќе тропам додека спиеш! |
|
![]() |
|
Трпе оди накај дома доцна во ноќта, а Трпана луто го чека пред врата и му се дере:
- Како не ти е срам волку касно да се враќаш дома?! А Трпе на тоа одговара: - А кој рече дека се враќам? Дојдов да ја земам гитарата. |
|
![]() |
|
рпе и Трпана отишле на коктел организиран од фирмата на Трпе. После некое време, Трпана го критикува Трпе:
- Добро бе, нели ти е срам да те гледаат колегите пет пати како се враќаш кај масата со храната?! - Не бе, зошто срам. Секој пат и кажувам дека го полнам твојот тањир. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |