|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Автор | ||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gledam dva pati mi repliciras na ist post, sto e neseriozno,... i toa so istata demagogija: "Ako si protiv pederlukot togas si peder" :) Aj bidete malce pointeligentni i smislete nesto novo, posto istava glupost ja povtoruvate i veke dosadni ste za diskusija(vie devijantite).
Inaku okolu javnosta i intimnosta,... nekoi raboti se za da se pravat na intimno mesto zosto se organski gadni za mnozinstvoto. A osobeno homoseksualniot cin. Da vidis dvajca pederi kako se shlapaat na plostad e pogrozmorno od nekoj da vrsi golema nuzda na sred plostad. Znaci daj postedete go normalnoto mnozinstvo kako odraz na kultura i domasno vospituvanje. A za zemanjeto na raboti vo svoi race, ne se sekiraj se raboti na slucajot, no toa e dolgotraen proces, a rezultatot ke bide neposakuvan za gej populacijata i nivnite podrzuvaci. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh Adzijo Adzijo, pa nie ne ziveeme vo Religiska Drzava pa Biblijata da ni e Drzaven zakon. Ne mozes nekomu da nametnes nesto sto ednostavno ne go prifakja. Religijata e za tie sto veruvaat, i religijata sekoj razlicno si ja tolkuva. Taa biblija ja napisale LUGJE, sigurno ne padnala od na nebo direktno napisana od Gospod. Si pisuvale svestenicite onaka kako sto im se dopagjalo niz vekovite, pisuvale pa dopisuvale, a samite ne go pocituvale toa sto go pisuvale.. Verbata vo Gospod e nesto duhovno, a ne materijalno.A samata kniga Biblija e materijalna rabota, sozdadena od covek...I povtorno se prasuvam dali covekot e merodaven da se sporeduva so Boga???? |
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali ti veruvas deka ako se druzis so homoseksualci, mozebi ke te napravat Gay(Peder)????Kako moze nesto sto e psiholosko , ili vrodeno da se PRENESE?Samiot si kontradiktoren. Pa Homoseksualizmot ne go prenesuva bakterija za da mozes da se "zarazis" Samo smeski slusam na ovoj forum .... Ako ti mislis deka Homoseksualizmot e kako Islamot i se siri, togas samiot si nesiguren dali toj Peder(kako sto sakate popularno da gi narekuvate) vo tebe,tlee pod maskata koja sakas da si ja nametnes vrz sebe... Strav od vistinata, ili pak roden homo vo odrekuvanje? ti izberi... |
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne si TI toj da mi kaze sto i kako ke zboruvam, toa na decata ili na majka ti i tatko ti da ima go kazes, RAZBRA?So koe pravo davas naredbi, me cudi... "A JESUS LOVES US ALL" NE E BOGOHULENJE,Toa e edna religiska pesna koja mnogu dobro kazuva za Gospod Bog, i ljubovta koja ni ja daril na zemjava da ne zblizi,bez razlika na nasite razliki,bez razlika dali sme ili sme bile gresni. A mozes da mi navedes nekoj covek poedinec koj dosega ne napravil nitu eden grev vo svojot zivot??? Eve pocni od sebe, i kazi ,Dali nekogas si izlazal,izvrsil preljuba, zaviduval na najbliskiot.Dali ako tvoeto dete ako eden den ti kaze "Tato jas sum gay", ke go ljubis kako sto nalagaat Bozjite Zapovesti, ili pak ke go otfrlis i sramis od nego????? Ama toa za tebe ocigleno ne vazi....pa sakas Monopol da vrsis vrz Imeto Bozjo,pa mi nareduvas kogo i koga da spomnuvam... Samo mozes da si sonuvas.... |
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imas nekoi Garancii deka ke go nasledis, pa bratce so sirenje omraza,namesto tolerancija i ljubov, ne veruvam deka ke stignes do tamu. OSTAVI BOG DA SUDI,a ne ti! Изменето од Neonic - 18.Декември.2007 во 13:51 |
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Demek ako ja turneme "prasinata" pod tepihot, taa nema da postoi??? Smesno... Accept it and Face it, a ne kukavicki da turkash se i sesto pod tepihot! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А сеа?
1 Коринќаните 6:9-11 „Зар не знаете дека неправедниците нема да бидат меѓу наследниците на Божјото царство? Немојте да се залажувате! Ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубниците, ни полово изопачените, ни хомосексуалците, ни крадците, ни алчните, ни пијаниците, ни клеветниците, ни измамниците нема да бидат меѓу наследниците на Божјото царство! И некои од вас бевте такви, но сега сте исчистени, станавте свети и оправдани пред Бог преку делото на Господ Исус Христос и Духот на нашиот Бог. Некои од вас велат: „Имам слобода да правам што сакам!“ Да, но не е се полезно! Иако имам слобода да правам што сакам, нема да дозволам да робувам на нешто.“ |
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај молим те аџија дај ми точен извор каде во библијата пишува „хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“. |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се работи за регрутирање... Туку се работи за натурање и наметнување...
Изменето од Eleni - 16.Декември.2007 во 17:09 |
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aко ти се плашиш дека можиш да бидиш „регрутиран“, тогаш sorry honey, but you are GAY |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe da necitam mnogu porano pisuvano
samo na kratko religija i homosexualnosta ima nekoja dopirna tocka?? osim so demek religioznite ne se homo... hahhahahahahah so ne e tocno oti - toa navistina nema nikakva dopirna tocka paradi pravat-- za ba se izborat da nepravat paradi normalen maz e toj so e normalen ... so ima sex opredelba so toa???? Изменето од anakin - 16.Декември.2007 во 12:51 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Problemot e sto intimniot zivot na homoseksualcite voopsto ne e intimen. Zatoa postojat gej paradi za da se sexaat pred kameri i da go nametnuvaat nivnoto. Ako pederastijata si ja cuvaa vo spalnite(ili veceata) nemase da ima nikakvi kontroverzi. Deneska homo dvizenjeto niz cel svet e edno radikalno dvizenje, slicno na islamot, koe so psiholoski nasilni metodi saka da go zgolemi "clenstvoto". Site normalni mazi imaat logicna reakcija na ovoj atak, i veke od namera da se pomogne na bolnite, situacijata evoluira vo konflikt. Изменето од sensei - 16.Декември.2007 во 12:44 |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |