|
Што се случува со нашето образование? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 28> |
Автор | ||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I uste eden moment ,temava e otvoren I stoi na toj podforum od 2008 I sekogas se slucuvalo istoto ,kako odednas toa izleze problem I zosto ?
p.s izvni sto prepishav od tebe ..se mislam nekolku dena da go pisam slicnovo i denes konecno odluchiv, neznaejki deka veke nekoj postiral nesto slichno ....... Изменето од Kastro - 14.Ноември.2013 во 21:27 |
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Проблемот е во Градинките
Таму наместо да го учат Менделеевиот систем и рамнењето на равенки,Њутновите закони,пеат Кинески песмички,учат Маја и Фотошоп, ги читаат делата на Хегел,Декарт ..децата си играат со играчки,си чкрткаат по боенките,спијат,јадат и по цеел ден мочкаат . После книга не факале .... Изменето од Alekxandar - 14.Ноември.2013 во 14:29 |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со затворање на темата Писмени,состави... ќе го подобрите образованието???
ај живи мајка оној кој нема ученици дома може и да мисли дека е тоа така а кој има знае од шо се распаѓа нашиот образовен систем... погледнете ги само учебниците од првачињата па натаму кој стигнал ископирал учебник од википедија кога во учебник по географија може да стои податок дека Грција излегува на три мориња и тоа-Средоземно,Јонско и Јадранско,наставникот тоа да го земе за точно и да им го даде на децата како таков да го учат не знам колку темава во идивиди е проблем за расипување на учениците зошто не читаат книги? катастрофално лош избор на лектири кои им се сервираат,тотално непогодни за нивна возраст П.С Мое мислење е дека затворањето на темата е глупост,самата тема за тоа првично и беше поставена Алармантното што таму треба да се направи е да поставите некој што сето тоа таму би го СРЕДИЛ! Имате мал милион страни кои непотребно стојат во темата Средете ја прегледноста на темата !!! Изменето од Andjelina - 14.Ноември.2013 во 12:30 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Децата имаат толку многу за “читање“(лекции), што за читање немаат време. А и поголемиот дел од лектирите не се прилагодени за нивната возраст, со што само се јавува одбивност кон убавиот пишан збор.
|
||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Админ ?
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aмин.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Не сум сигурна дека со затварање на темата ќе го решите проблемот. Сигурно не ви е тоа ни идејата. И да помогнете некое од децава да се одврати од барање готови текстови, ако не тука - ќе ги најде на друго место. Гуглето знае се'. Тој што решил да препишува, ќе си го најде од друго место на соџвакано. Секој нема дарба (или афинитет) за убаво книжевно изразување или дарба за анализа на покомплексни текстови, ликови и литературни дела. Како што секој си нема дарба за математика, физика, изразување преку музичка или ликовна уметност... Она што не разбирам е дали родителите ги следат своите деца што прават или и тие им помагаат во барањето на готово? Наместо да им помогнат со разговор, да им дадат насоки како и што да анализираат (и основно - да им всадат љубов кон читањето од мали), тие по секоја цена ги форсираат децата да препишуваат текстови со основна цел - подобра оценка. Наместо трска за ловење, оп на децата рибата на масата на готово и утре пак нема да знаат. Децата треба да се научат кои се придобивките од читањето, прво поради самите нив како личности. За да станат успешни жонглери со зборови, мисли, впечатоци од прочитаното, не треба да им се помага на ваков паразитски начин. Вака само се стимулира некреативност, мрзливи мозоци и лажни дипломи за финале. А кој е крив во целата ситуација - не знам. Дали се децата, па родителите, па наставниците, па децата, па родителите, па наставниците.... Некако ми се врти во круг. |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Внук ми за тоа знаеш што вика кога гледа филмови? Тете, чичково не знае да си земи сам што му треба па вика по тетката? Зошто работи ако вика по тетката? Мал е Андрејчо па и да му кажам нема да разбере Ова твоево ќе излезе како рекламата на E! за едно како што они го нарекуваат ток шоу
|
||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тамаам ги спремив составите за оваа недела вие клучот на темата.
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па види сега...Има еден дел каде хирургот довикува:
-Сестро ово... -Сестро оно... -Сестро марамче... И мислам јас кога би бил доктор ако таа сестра е некоја калеша па и Анѓа многу би ми помогнала |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алал да ти е ако на еден доктор му помогнала Калеш Анѓа при давање инфузија. Може само да му се сонила
|
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Искрено ни јас не би му посакал како што велат ни на душманот.
Неблагодарно е да ги поврзувам некои од случувањата во здравството со последици,дека се од ваков тип на лекари. Но Боже прости ми прво во тоа ми отиде паметот. |
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Messenger,ne veruvam deka Vie na nekoj nachin mu pomagavte na decata da "jadat od tacna"
Mislam deka vo posledno vreme,taa zasluga ja imam samo jas! Ne se obvinuvajte Vie ,si se prepozna vinovnikot! P.s Sega namesto na tema da baraat sostavi,kje baraat preku lp! Nishto od idejata da se zatvori temata! Изменето од Valerija - 12.Ноември.2013 во 20:55 |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |