IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Одговор на исламот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Одговор на исламот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Averoes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 299
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Averoes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 22:49
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Svemirski - ova e za tema politika ili Svet (tamu imash za zagovori sto temi). Kje te ostavam sam da ja kopirash tamu do popladne, a posle kje ja brisham.
Ne me razbiraj pogreshno - temata ti e dobra za diskusija, no ne e za ovoj forum voopshto.
Binomot Politika-Religija sekogas odelo zaedno.Bidejki na samata sustina na Politikata - Vlast ,Mok ,Avtoritet i slic. i Religijata nudi svoi odgovori i resenija.Samite religii sodrzat Politicki sodrzini od toa kako treba da se uredi Drzavata i slicno.
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 22:45
Pazi si ja glavata, kadijata vekje ti presudi....намигнување
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Averoes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2007
Поени: 299
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Averoes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 22:41
Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

А во демократијата Исламот е радикален а Христијанството повлечено.
Sto se podrazbira pod toa "Povleceno"?
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 03:12
Тоа е вистината , тоа е реалноста кому не му одговара нека оди кај кадибашијата па нека се жали.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:59
Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

Bravo tokmu taka.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:46
Amerikanskite prinicipi za sloboda i ednakvost se vrv na demokratijata vo koja jas ne veruvam a ti ?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:34
Ova ne se vklopuva vo amerikanskite principi koi im se nametanti na graganite...
taka temp..
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:21
sekoja navreda vrz hristijanstvoto e ok
+
sekoja navreda vrz islamot ne e ok
--------------------------------------
               = ????????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:12
Pa normalno se sto e off topic, i onaka siti sme site od politika...
Fala
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:51
Vo red... go prifakjam tvoeto objasnuvanje - zatoa, neka ostane tuka, no ako diskusijata prodolzhi vo pravec na politika, kje moram da ja prefrlam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:41
Nikoj ne rece deka lazes....
No mora da bides realen i da poglednes vo faktite, koi se deka vo posledno vreme na ovoj forum poveke se rasprava za toa dali muslimanite se teroristi i dali Quranot, pottiknuva na takvo nesto......
Naeto baranje ne te posoci tebe kako onoj sto govori takvo nesto, bidejki ti ne si govorel, tuku ostanatite na forumov, poradi toa smetam deka tekstot bi trebalo da sotane kako i site oni optuzbi na ovoj podforum, koi seuste stojat, kako i dolgite diskusii na takvite temi. iako se opomenati od tvoja strana deka se off topic, sepak ostanuvaat!
Pa vo ima na vistinata, ova treba da ostane tuka!
pozz

Изменето од Aisha - 02.Март.2008 во 01:45
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:34
Svemirski - nikade ne rekov deka toa shto go pisha e laga! Ne velam deka e vistina, no ne rekov nikade deka e laga! Nikade ne sum rekol deka samo muslimanite se teroristi, zatoa ne mi prefrlaj na mene takvi raboti.
No - navistina se obiduvam da gi zadrzham diskusiite tuka od aspekt na veronaukata i vo ramkite na verskata perspektiva na rabotite. Tezata shto ja postavuvash tuka, ja pochituvam kako tvoe mislenje, i tokmu zatoa pobarav sam da ja premestish temata, a ne ja premestiv jas.
No pak kje kazham - te molam premesti ja temata vo politika ili vo svet, tamu ima temi za teoriite na zagovor. Nema da imam nishto protiv tamu da diskutirame.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 00:00
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Da zidarski ovaa tema e za tamu, kako i sekoj onoj post so koj muslimanite se okarakteriziraa kako teroristi. A takvi postovi najmnogu ima ovdeka na veroispoved, a ne an politika.
Zatoa smetam deka ovoj post treba da ostane ovdeka, kako kontraargument na site takvi mnogubrojni tvrdenja.
Sepak, ova e moe mislenje, a kaj tebe e palkata...

Sto znaci,treba da molcime dodeka lagi zboruvaat... a ako im dades vaka DOKAZI togas ne im e mesto tuka.

Цитирај
Svemirski - ova e za tema politika ili Svet (tamu imash za zagovori sto temi). Kje te ostavam sam da ja kopirash tamu do popladne, a posle kje ja brisham.
Ne me razbiraj pogreshno - temata ti e dobra za diskusija, no ne e za ovoj forum voopshto.

Gospodine moderatore,ova za vase dobro e. Da ne si umrete neznaejki. Neznam koja boles ja poseduvate za olku slepilo... olku da ne sakate da slusnete za Vistinata.

Templarus,,,, dusha napatena... svedok e duri za "bezbroj" napadi.    Kade se dokazite.Imali barem eden edinstven dokaz ?
Do koga be so vasi oci drugi ke gledaat i so vasite usi drugi ke slusaat... i sto e naj loso,so vasi glavi drugi razmisluvaat ! OSLOBODETE SE ! Ako e temata za politika i svet,zosto ne ja prefrli do sega ? Ili sega ti tekna i sega mislis da ja zatvoris otkako vide deka Vie ste teroristi,sami se terorizirate samo Islamot da go iskrivite ?

Изменето од svemirski_duh - 02.Март.2008 во 00:02
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.