IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Работа во Ирак и Авганистан
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Работа во Ирак и Авганистан

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 135>
Автор
Порака Обратен редослед
dare120 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Август.2010
Статус: Офлајн
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dare120 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 17:22
u Aleksandar palace direktno ke otides i ke ti zakazev za intervju
Кон врв
zoka_79 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 15.Септември.2010
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zoka_79 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 14:36
ve molam najiskreno da mi pomognete so informacija ,veke podolgo vreme apliciram na fluor megutoa nekako neuspesno.dali ima nekoj posiguren nacin ili direktno tuka nekade da se aplicira ..vi blagodaram
Кон врв
fortitudo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Септември.2010
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fortitudo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 09:03
kumanovo 74, ne se nadevaj na nisto od toj Davor, zatoa sto ispadna deka deckoto e najgolem prevarant vo Kumanovo, im drzese k*rsevi za angliski jazik na luge, im pravese testovi za proverka na znaenja, im trazese odnapred pari po 500-1000e za da gi kao demek ubrza proces za Afghanistan, i izede krivicna prijava, jas bev vo policija koga go privedeoa deckoto. Inaku da znaes deka ni eden covek nema otideno preku Davor od mpi, a od Resallc ima otideno okolo 200 dusi do sega. Ne gubete nadez, ke otideme site, se gradat 80 novi bazi vo avganistan, kako i da e im treba golem personal. Pozdrav decki, pa ako ima nesto novo pisete!
Кон врв
butterfly8 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 21.Јуни.2010
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 08:49
Originally posted by kumanovo74 kumanovo74 напиша:

Moze li objasnuvanje koj znae da mi pise:

Vaka: Procesot vo mpi mi bese Intervju so Davor..dadena pozicija ..potpisuvanje dokument so pecat negov i na dayn.tie mi gi pratija dok. od usb na mejl kade sto treba i od 08.06 do sega nemam ni mejl ni informacija dobieno...Po nova procedura od juni koga jas bev tamu se potpisuva dok.na koj ima pozicija i plata godisna kolku cini...nesto kako OL koj go pracaat otposle po mejl...predhodno neznam kako bilo vo mpi za ressalc znam

Dali doprva sleduva popolnuvanje na dokumentacija...medical,banka ili e toa samo vo rissalc a vo mpi e na dr nacin Citam pogore deka pak vi pracaat OL na potpis i deka nekoi cekaat karta i viza ..pa bi sakala da mi kazete kaj sum so procedura na pocetok ili????
Butterfly , Saso dali mozete da mi odgovorite na prasanjata dokolku znaete
Pozdrav na site i so sreca na tie koi se pri kraj..trgnalo velite konecno

izvini ama neznam sto i kako si sreduval so dokumentite i intervjuata zasto jas bev direktno kaj regruterite od DynCorp vo Alek.Palace.Prethodno bev kaj Pece od Resallc ama od niv nikakov aber nemav posle toa intervju.Mi rekoa cekaj , ke bide ama nikoj ni mi se javi ni na tel., ni na mail..nisto.
navistina neznam sto da ti kazam.
Кон врв
master1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Мај.2010
Локација: Afghanistan
Поени: 66
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај master1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 04:23

Изменето од master1 - 17.Февруари.2011 во 04:09
---=== Мастер1 ===---
http://afgantura.wordpress.com
Кон врв
talamasca Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 15.Септември.2010
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај talamasca Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 03:27
Brat dzabe cekas preko Davora..... nema sanse preko njega. Zavrsilo mu e regruterstvo, a + lze koga stigne. Sakam da ti kazu da prestanes da se nadas, podobro podnasaj preko fluor, mozda pobrzo ke te viknev... pozzz
Кон врв
kumanovo74 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 14.Септември.2010
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kumanovo74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 02:47
Moze li objasnuvanje koj znae da mi pise:

Vaka: Procesot vo mpi mi bese Intervju so Davor..dadena pozicija ..potpisuvanje dokument so pecat negov i na dayn.tie mi gi pratija dok. od usb na mejl kade sto treba i od 08.06 do sega nemam ni mejl ni informacija dobieno...Po nova procedura od juni koga jas bev tamu se potpisuva dok.na koj ima pozicija i plata godisna kolku cini...nesto kako OL koj go pracaat otposle po mejl...predhodno neznam kako bilo vo mpi za ressalc znam

Dali doprva sleduva popolnuvanje na dokumentacija...medical,banka ili e toa samo vo rissalc a vo mpi e na dr nacin Citam pogore deka pak vi pracaat OL na potpis i deka nekoi cekaat karta i viza ..pa bi sakala da mi kazete kaj sum so procedura na pocetok ili????
Butterfly , Saso dali mozete da mi odgovorite na prasanjata dokolku znaete
Pozdrav na site i so sreca na tie koi se pri kraj..trgnalo velite konecno
Кон врв
dare120 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Август.2010
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dare120 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 23:10
ovaa veke bidna istorisko cekanje
Кон врв
butterfly8 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 21.Јуни.2010
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 22:49
eve i jas da se javam

im prativ denes i nov(abdejtiran)OL koj ustvari e istiot kako i prethodniot samo so denesen datum a prviot mi bese so data od 01.07.2010.isto im prativ i prevod od TBC testot i se mi zakacile na profilot. masala ama se brzi koga sakaat!
lugje bez panika ocigledno trgnaa rabotive od mrtva tocka i sega pravat grupi od tie pozicii sto im se pohitni a ne koj koga potpisal   
Кон врв
DeniMK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DeniMK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 20:33
Originally posted by sasohamer sasohamer напиша:

NE MU MISLAM NEGO ZASTO TI DALE NOV OL ZA POTPIS A USTVARI STATUSOT NI E IST

Ne znam da ti odgovoram na ova prasanje... samo na tie od mojata pozicija im pratija OL...na drugite pozicii ne, a statusot im e Finalizing( ke se javat ovde ke pisat, ne sakamjas da gi imenuvam)...mozebi odat pozicija po pozicija...ne znam navistina...da ne siram dezinformacii
Кон врв
anadam Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 28.Јули.2010
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anadam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 20:19
Pozdrav Master1, prasanje: "Spin Boldak" FOB li e, i ako e, kako e tamu?

Изменето од anadam - 14.Септември.2010 во 20:19
Кон врв
sasohamer Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Јули.2010
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sasohamer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 20:14
Originally posted by DeniMK DeniMK напиша:

Originally posted by abvgd abvgd напиша:

deni dali vo noviot offer platite se pogolemi,zosto imam slusnato deka pred dobivanje na vizite prakaat nov offer so povisoki plati.
ako ne e problem pisi za koja pozicija si i kolku e platata po noviot offer.
pozdrav

abvgd, platata e ista, skoro se e isto, samo trebase da e so ponov datum...pozicijata mi e Laundry Attendant(peralna)

Saso, kaj mene se uste ne e promenet statusot, a im prativ i TST skin test-preveden, slika odamna prativ, eve denes i OL...ke ve izvestam sto ke se slucuva ponatamu

DeniMK me cudi ova so OL bidejki kaj mene po novo 'OL Revised Signed'(reviziran,revidiran, potpisan )

sega i kaj mene stoi istoto OL Revized Signed, i statusot e Finalizing aplication...vo red e kaj tebe, ne mu ja misli

NE MU MISLAM NEGO ZASTO TI DALE NOV OL ZA POTPIS A USTVARI STATUSOT NI E IST
Кон врв
DeniMK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DeniMK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 19:12

deni dali vo noviot offer platite se pogolemi,zosto imam slusnato deka pred dobivanje na vizite prakaat nov offer so povisoki plati.
pozdrav

abvgd, platata e ista, skoro se e isto, samo trebase da e so ponov datum...pozicijata mi e Laundry Attendant(peralna)

Saso, kaj mene se uste ne e promenet statusot, a im prativ i TST skin test-preveden, slika odamna prativ, eve denes i OL...ke ve izvestam sto ke se slucuva ponatamu

DeniMK me cudi ova so OL bidejki kaj mene po novo 'OL Revised Signed'(reviziran,revidiran, potpisan )

sega i kaj mene stoi istoto OL Revized Signed, i statusot e Finalizing aplication...vo red e kaj tebe, ne mu ja misli
Кон врв
sasohamer Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Јули.2010
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sasohamer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 18:43

pozdrav

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8687888990 135>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.