![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 138> |
Автор | |
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Сега сум тука ЈАС
сама и тажна А таму далеку си ТИ а недела е неважна Јас секогаш мислам на тебе. Ме сакаш ли бар малку ти мене. Ма баш ти е гајле за мене. Ти си среќен со неа нема дилема за тебе. Останува само да чекам јас. Бар за миг да се сетиш денес на нас. |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Оригинално нема што ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Он ја сакаше неа,
она го сакаше него, и тој ја сакаше неа и таа го сакаше него кавги имаше многу зошто она муабет му прави на тој што ја сакаше неа, а она му викаше многу зошто па тој муабет и прави на таа што го сакаше него. Кучко една, опашка ти мрда ! Мајмун еден, јајцата ќе ти ги сечам ! Јурнаа еден од друг по оружја ладни кој од дедо кој од баба кој по сабја кој по менгеме низ подруми мрачни оќорени така се акнаа ептен еден па во друг убаво им дојде. Еј, друг пат немој, ако ? Бузиче ми дај, нервозно едно ! Цмок, шљок, срк, лиз, мљац ! Ах, ах, ух, ух ! Воов, колкав ти е ! Уау, ама ти е слатка ! |
|
![]() |
|
Дак ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
П И С М О
Во раце треперливи збрчкани од години долги стуткано,пожолтено писмо избришано мастило,букви замаглени. Од капки солзи ли се или дождот ги испрало можеби сонце ги испржило или време букви замаглило. Долги години низ писмо проткаеани живот,искишенија насобрани тажен поглед,солзи исушени треперат усни, писмо читат. „Мила мајко,мили татко долги години изминаа туѓина клета невеста ми стана студој, душа,срце ми закова. Железни ококови ми стави темни денови,сонце не изгрева дали кај вас сонце грее или темнина во срце ви царува. Илина, тагува ли по мене име дали ми спомнува ме чека ли под оревот стар везило за дар го навезе ли. Класјата се нишаат ли на ветрот златно жито го ожневте ли во поток брз кошули дали испра птиците пеат ли во летните ноќи. Татко,нива дали насеа коски стари го служат ли помал брат нека му помага тебе мајко, студена вода од бунар донесе. Другари дали на собор одат невести млади под око гледат Стевче,се омажи ли за Мара невеста во куќа прибра ли. Длабока ноќ се спушти свеќата скоро догорува сега само месецот свети по некоја ѕвезда трепери. Повторно јас писмо ќе напишам штом пари за мастило соберам најубава бела хартија ќе купам поздрав од туѓина ви испратам. Каде и да сум,со кого и да сум мила мајко,мили татко во срце ве чувам парче света земја во душа јас носам небо сино на него сонце изгреано.„ Изминаа години, писмо нестаса дали хартија не купи или мастило пресуши стара мајка болен татко лекува син во туѓина вечно остана. Даница Петровска „08„ |
|
Љубов и само љубов
|
|
![]() |
|
Ноќва ќе те чекам
додека блицови и мисли ми светкаат за она се што беше и што можеше да биде дали на можење и натака ќе биде за желби кои се множат за само една цел како кула надвисува во облаци врв стрмни скали задишан и слеп пред себе пипам нешто бар малку да потсети на тебе нема враќање немам каде отсекогаш само ти никогаш друг избор и немаше само судбина имам за да те имам. Изменето од zbunet - 17.Јануари.2009 во 20:15 |
|
![]() |
|
Дак ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
П О Р Т И
Во мојата визија,во менталниот филм видов ходник.Беше тесен,мал, но почувствував дека ходникот е долг.Од левата страна на ходникот имаше две порти.Едната порта обоена во сина боја,другата порта обоена розева боја.Од десната страна на ходникот уште две порти.Едната порта обоена во бела боја,другата порта обоена во црна боја.Стоев сред ходникот гледајќи ги портите. Имав потреба да влезам во розевата порта,да видам што има кога ќе ја отворам.Полека ја отворив розевата порта која ми отвори прекрасен видик.Насекаде зеленило.Во далечина го гледав возот кој поминува,а јас тажно го гледав.Се прашував зошто сум тажна,зошто тагував додека гледав како заминува возот.Излегов од розевата порта.Повторно се најдов во ходникот кој беше бел,светол,многу појасно го видов во мојата визија.Сакав да видам што има зад сината порта.Кога ја отворив видов како небото и водата беа споени,прекрасна глетка,необјаснива за да се прераскаже.Не се задржав долго пред сината порта и ја затворив.Се свртев за да ја отворам белата порта.Колку и да сакав да ја отворам некоја необјаснива сила не ми дозволи.Од друга страна го ослушнував мојот внатрешен глас кој ми велеше дека не ми ед место,не ми е време да ја отворам белата порта.Послушно се тргнав од белата порта,понесена од мојот внатрешен глас кој ме водеше кон црната порта.Самата црна боја ми создаваше страв,боја која ме потсетува на нешто темно,црно,но сепак ја отворив.За мое големо изненадување пред мене безброј ѕвезди,мали,големи,трепереа со сиот нивен сјај.Се чувствував како предмене да е целиот космос.Понесена од мојата визија слушнав неопределен глас кој ми велеше дека е време да завршам,повторно да сум во ходникот.Зад затворените порти се слушаше тишина.Гласот повторно го слушнав кој ме праша ако повторно би сакала да отворам било која од портите,која за последен пат би сакала да ја отворам,во која порта највеќе би сакала да останам?Без големо размислување посакав да ја отворам розевата порта и во неа да останам. Зад розевата порта се наоѓало моето детсво.Возот кој тажно сум го гледала додека заминувал всушност сум жалела за изминато безгрижно детство. Зад сината порта се наоѓал мојот дух,изгубен во бесконечното синило.Мојот дух се наоѓа во бескрајното небо,слободен како птица.Во длабочините на водата,скриен свет кој сеуште не е откриен, преполн со неоткриени нешта. Зад белата порта смрт.Гласот кој ме водеше ми кажа дека не ми е место,дека не ми е време.Најверојатно ќе поживеам долго. Зад црната порта мојата романтичност.Ах,тие ѕвезди.Ја открија мојата бескрајна романтичност,бескрај во бескрајот. А,белиот ходник,што би било ако не мојата душа,светла,сјајна. Отворете ги портите во вашата душа,која желно ве исчекува да се отворите пред себе,да ѕирнете и во најсветлиот дел во ходникот. Даница Петровска „09„ |
|
Љубов и само љубов
|
|
![]() |
|
Меѓу дланки мои
лице твое меѓу усни мои усни твои меѓу коси твои прсти мои меѓу желби мои на средина си дур светиш темнина бркаш онаа студена за тебе кога не знаев дур ко факел горам осветлувам ходници зидови чии се рушат пространо е секаде не има доволно за живот да го наречам најпосле можам. Изменето од zbunet - 17.Јануари.2009 во 03:49 |
|
![]() |
|
Vukodlak nokti ne sece
ruski konzervi otvara belja ke prai go gleam seriozen e ama ja saka ama ja baci taa dudl..pardon vukodlackata woow...toa e gz oni se goli epten se goli ako u Rusija ako e ladno ako gas nema kako gleam ne im e gajle ama ic |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
teorija na zavera
1, rusite sakat da sitnat celik so skapa cena so ukraina zaedno 2. evropa kupuva od kina eftin 3. rusija i ukraina se zaebavat so drz nedaj za gaz 4 dodeka merkel ne potpise dogovor za celik joktur gaZ |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Rusive go naebale
gas da dadat nekat ima da dadat ako nekat krv ke padne neka pukat neka se mrstat ama da gi bide nema Изменето од zbunet - 17.Јануари.2009 во 02:58 |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
сега на нова
полу вукоглакот кје ги сјебе тие вампирите со помош на кејт бекинсејл, шо ми се допаѓа до усерување но и таа е вампирка |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
se mavaa i gi istepaa tie losite vukodlaci i ostanaa toj deckoto so bese mnogu jak i taa zenskata, da ne ti vleze u kuka, se zalapaa i se taka svrsi
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |