IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8081828384 98>
Автор
Порака Обратен редослед
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 11:25
takvi gluposti da trese eden episkop, e krajno neprifatlivo!

zatoa i ni se smeat site od drugite veri i sekti!poradi takvite ,,popovi,,!

no treba da znaat deka toa nema vrska so pravoslavie,tie i takvite poedinci samo se sram za pravoslavnata crkva!
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 10:55
Originally posted by aladin aladin напиша:

Originally posted by Dogi Dogi напиша:

Дали некој го гледаше дедо Наум вчера и дали е точно тоа дека паричето и бадниковите гранчиња се српски изум?

ne znam sto drugo moze da izmisli toj vladika ,,bez fakultet so somnitelno minato i gordosrdecna molitva!

sepak fakultetot i znaenjeto ponekogas mozat da ,,opravdaat nekoj svetogorec,,! -dokolku go zavrsi!

Само во одредени случаи АЛДИНЕ!Wink
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 10:40
Originally posted by Dogi Dogi напиша:

Дали некој го гледаше дедо Наум вчера и дали е точно тоа дека паричето и бадниковите гранчиња се српски изум?

ne znam sto drugo moze da izmisli toj vladika ,,bez fakultet so somnitelno minato i gordosrdecna molitva!

sepak fakultetot i znaenjeto ponekogas mozat da ,,opravdaat nekoj svetogorec,,! -dokolku go zavrsi!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 00:10
Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

Religijata ne e kriva....
taa samo se zloupotrebuva...

pak kje povtoram
ako moze sitemot da se zloupotrebi i da ima zrtvi
necini sistemot a ne ljugjeto sto se vo nego involvirani
sitemot go kreirat lugjeto
no potoa dobriot sitem gi kreira lugjeto obratno

Изменето од anakin - 15.Јануари.2007 во 00:10
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 23:37

se slozuvam so moderatorot i so drugite pravoslavni deka podobro e da se pee troparot na Hristovoto raganje otkolku nesto sosem razlicno i sekako deka parickata i jas mislam deka popravilno bi bilo da se stava na pravoslavnata nova godina Vasilica, a za badnikovite grancinja i slamicka mene mi e ubavo ee taka me doblizuva do atmosferata, vo pesterata koga se rodil Hristos seto toa potkrepeno so molitvena prozba
i blagodarnost kon Boga, so zapalena svekicka i miris na temjance...a posebno e prekrasno nautro na Bozik vo crkva, kaj nas sekogas podot vo crkvata e so slamcicki i livcinja i grancinja od badnikovoto drvce......prekrasno e!  

Изменето од belichka - 12.Јануари.2007 во 23:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 20:24
2.prasanje

sto mu fali na gregorijanskiot kalednar?

vcera na svetla tocka nekoj probal da mi objasni
no togas se zamisliv jas ili toj e lud
eden od nas e sigurno
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 20:12
Originally posted by anakin anakin напиша:

AKO RELIGIJATA E DOBRA
ZASTO ima TOLKAVA OMRAZA?

ne sum sretnal vo covekovata istorija da ima ni priblizno tolku zrtvi poradi nekoja druga rabota

ili  religijata e samo izgovor za zrtvite?

znaete sto prasuvam?
ako ova dozvoluva da se slucuva togas necini

stom eden sistem dozvoluva lugjeto da go zloupotrebuvat togas sistemot necini

Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 17:39
Originally posted by beleg beleg напиша:

kolku bi bilo ubavo da se pee togash nekoja crkovna pesnaSmileili nekoj da se najde pa da objasni od kade doshla taa pesna i dali e paganska ili kakva li e

Поубаво да се испее Црковна Песна !

А наместо лепче со паричка, пред или после Бадниковата Вечера многу поубаво би било  да се прочитаат Деловите од Светото Писмо каде што е опишано Христовото Раѓање
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 17:38
јас знам дека погача со паричка се меси на денот на св.Василиј (василица) стара нова година,  и знам дека тоа нема врска со србите туку со царот на Византија, Василиј кој ноќе се преправал како монах и им давал на луѓето од врата на врата лебче со златна паричка внатре. Како луѓето не би се осеќале наградени.

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 17:34

Изменето од oblachinja - 29.Ноември.2007 во 21:06
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 17:29
Originally posted by beleg beleg напиша:

Беличка а ти што мислиш во врска со ова прашање,јас и во темата за црквата поставив нешто слично околу песната коледе-леде во која не гледам ништо со Исус врзано
песната и мене не ми се допаѓа
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 17:26

Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 17:19

i ti go gledase dedo NaumConfused
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2007 во 17:17

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8081828384 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,189 секунди.