IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РЕЛИГИЈАТА И СЕКСУАЛНОСТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РЕЛИГИЈАТА И СЕКСУАЛНОСТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
Автор
Порака Обратен редослед
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 21:45
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Да додадам. Педофилијата се смета за ментално растројство. Хомосексуалноста, според Светската Здравствена Организација, од 1972ра па наваму - НЕ. А СЗО е составена од најголемите експерти во медицината од цел свет, кои поминале години и години во испитување на таа појава и утврдиле дека хомосескуалноста навистина НЕ е болест. И според мене тие се најкомпетентни да кажат што е болест а што не.

Rebel, жалам што ќе те разочарам, но одговорот "Хомосексуалноста не е болест" на СЗО не излегол од епрувета, ниту од лабораторија, ниту пак од некоја научна анализа, туку од политиката на СЗО, со квази-демократско гласање, притиснати од светските хомосексуални организации кои секојдневно ги пропагираат правата на хомосексуалците и неуморно ја бараат сопствената толеранција во секое ќоше, во секој кабинет, кај секој политичар, по секакви владини и невладини организации.

Повели дифинирај ми што е "болест" и јас на основа на твојата дефиниција, ќе ти докажам дека и педофилијата и хомосексуалноста се абнормални појави кај човекот т.е. болести.

Има многу други поштетни работи денес отколку хомосексуалноста. Тргни од самата ОБЛЕКА која ја носиме. Да не расти случајно на дрво? Нема резон да продолжиме да дискутираме за природноста на работите.

Дали тоа што постојат "поштетни" работи од некој друга работа, тоа ни ја прави првата корисна?
Дали тоа што постои хероин, ја праваи марихуаната корисна?
Дали тоа што постојат болести како ракот, сидата, сифилизот, хапатитит Ц итн, ги прави другите болести како: сипаниците, хепатит А и Б, мигрената, тромбозата итн корисни болести?
Дали тоа што постојат сериски убијци и манијаци, ги оправдува малите крадци?
Дали тоа што постои ограбувач на банка, го оправдува ограбувачот на менувачница?
До кога ќе ги спуштаме морално етичките стандарди на ниво на човечката просечност и ќе се прикажуваме себе си како светци притоа споредувајќи се со 'најлошите" луѓе?
Сепак ми е мило што рече "има поштетни работи од хомосксуалноста". Се надевам дека со оваа реченица барем признаваш дека таа појава е штетна.

Нема резон да продолжиме да дискутираме за природноста на работите.
Анусот бил само за вршење нужда. Ами и устата е само за јадење и пиење, па луѓето ПУШАТ ЦИГАРИ!! Што е многу поштетно од хомосексуалноста.

Напротив, сметам дека и те како има резон да се дискутира за природноста на работите. Се во природата е создадено плански и со цел. Не вели дека облеката не расте на дрво. На човекот му се дадени 10те прсти, интелигенцијата и креативноста за да ја користи, обликува и приспособува природата.
Носот ни служи за дишење, очите за гледање, ушите за слушање итн.
Зошто не јадеш со нос? Зошто не гледаш преку уво? Зошто не ти шепкаат во око?
На сите ни се повеќе од логични и јасни овие работи, но големата изопаченост во сексот ни ги заслепува очите за оние други работи кои треба исто така да ни бидат логични како овие горниве.
Што е следно во sex fashion? Секс во уво? голема%20насмевка

Аналот е крајниот орган на дигестивниот систем. Од него се исфрлаат отпадните материи од храната кој ја внесувате, популарно наречени "измет" (во други преводи гомна, лајна и сл.) Тој е мускул со нежна слузокожа која лесно може да биде оштетена (заедно со жлездите на неа). Не е редок случајот оние кои практикуваат анален секс, било да се тоа девојќи или хомосексуалци, да завршат со катетар во анусот до крајот на својот живот. Тажен крај кој на никој не би му го посакувал.

Господ ги создал Адам и Ева. Точно - според Библијата. Библијата исто така осудува било каков секс пред брак. Осудува и мастурбација. Осудува јадење на свинско. Осудува јадење на морска храна. Едно време црквата велеше дека светот е плоча и дека сонцето се врти околу земјата. Ги палеше на плоштад сите кои викаа поинаку. Библијата исто така осудува и жени кои се облекуваат како мажи - во пантолони, фармерки и сл. Според Библијата жената секогаш мора да му биде покорна на мажот и не смее да го подучува. На колку од вас им се дига на вашата ПРОФЕСОРКА??? Уште еднаш, нема резон да се дискутира што Библијата кажува, колку е тоа точно и колку луѓето ја почитуваат.

Очигледно си читал само коментари од брошурчиња за и околу Библијата, бидејќи ако си ја читал Библијата ќе знаеш дека таа не осудува јадење на свинско и на морска и на било каква храна (Марко 7:19). Свинското било забранета храна само одреден период и само меѓёу евреите со одредена цел, но да не се оддалечувам од темата.
Библијата и Христовата Црква никогаш не трескале такви зелени дека Земјата е плоча и дека сонцето врти околу Земјата. Напротив таа уште многу многу пред науката да открие (зборувам за 7-8 век пред Христос) објавува дека Земјата има кружна форма и дека е закачена за ништо во празниот простор.
Тие кои трескале киксови во името на Библијата, вршеле инквизиција, ги палеле научниците, воделе крстоносни војни и сл биле всушност тогашните политичари маскирани во римокатоличката црква и не нужно се воделе по Бибилјата, туку се воделе по парите, власта, моќта итн. Оттука следи и продажбата на идулгенции, прошталници за гревови, пасоши за во рајот, избавувалници за роднини од чистилиштето итн.

Претерав со ова...да не се одалечуваме од темата...
Паролата "Gay is 'Ok", се римува, интересно звучи, но нејзината веродостојност е на стаклени нозе. Ако ти звучи погрдно зборот ненормална појава, тогаш наречија абнормална, или наднормлана, но никако немој да ја нарекуваш хомосексуалноста нормална појава, бидејќи таа појава е веќе резервирана: машко-женско.
Пенисот комплетно се вклопува во вагината и заедно прават совршена нормална целина среќа
Поздрав пријателе, се надевам правилно ќе го разбереш мојот совет, за кој малку и се намачив додека ти го срочам големо%20гушкање
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 18:15
Ееееее ете мој наследник на идивиди форумотголема%20насмевка Браво Диоген!! аплауз
--

Хомосексуалноста, според Светската Здравствена Организација, од 1972ра па наваму - НЕ. А СЗО е составена од најголемите експерти во медицината од цел свет, кои поминале години и години во испитување на таа појава и утврдиле дека хомосескуалноста навистина НЕ е болест. И според мене тие се најкомпетентни да кажат што е болест а што не.

Има многу други поштетни работи денес отколку хомосексуалноста. Тргни од самата ОБЛЕКА која ја носиме. Да не расти случајно на дрво? Нема резон да продолжиме да дискутираме за природноста на работите.

Анусот бил само за вршење нужда. Ами и устата е само за јадење и пиење, па луѓето ПУШАТ ЦИГАРИ!! Што е многу поштетно од хомосексуалноста.

Господ ги создал Адам и Ева. Точно - според Библијата. Библијата исто така осудува било каков секс пред брак. Осудува и мастурбација. Осудува јадење на свинско. Осудува јадење на морска храна. Едно време црквата велеше дека светот е плоча и дека сонцето се врти околу земјата. Ги палеше на плоштад сите кои викаа поинаку. Библијата исто така осудува и жени кои се облекуваат како мажи - во пантолони, фармерки и сл. Според Библијата жената секогаш мора да му биде покорна на мажот и не смее да го подучува. На колку од вас им се дига на вашата ПРОФЕСОРКА??? Уште еднаш, нема резон да се дискутира што Библијата кажува, колку е тоа точно и колку луѓето ја почитуваат.

Поздрав!намигнување

Изменето од Eleni - 09.Декември.2007 во 01:21
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 15:43
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Диоген,

Не сум знаел дека и Господ имал избор голема%20насмевка интересно...
Никој не дебатира ниту пак ти го одзема правото на избор. Но знај дека слободната воља повлекува со себа и одговорност. Секој избор си носи и соодветни последици. Јас сакав само да ти укажам на некои од нив и да го дадам моето мислење на темата што ја отвори. Мојот став е дека хомосексуализмот не е во ред, и затоа бидејќи почитуваш толеранција, толерирај го и мојот став голема%20насмевка

ma bez gajle..od moja strana si potpolno istoleriran среќасреќасреќасреќасреќасреќасреќасреќасреќасреќасреќа
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 15:41

Диоген,

Не сум знаел дека и Господ имал избор голема%20насмевка интересно...
Никој не дебатира ниту пак ти го одзема правото на избор. Но знај дека слободната воља повлекува со себа и одговорност. Секој избор си носи и соодветни последици. Јас сакав само да ти укажам на некои од нив и да го дадам моето мислење на темата што ја отвори. Мојот став е дека хомосексуализмот не е во ред, и затоа бидејќи почитуваш толеранција, толерирај го и мојот став голема%20насмевка

Изменето од EvAngelos - 01.Декември.2007 во 15:41
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 15:32
...nemam namera bilo komu da predavam...rabotata e sto sekoj ima pravo na izbor..pa duri i Gospod....ne sakal zelencuk..ali zatoa malku meso bilo prifatlivo.
..Daj be veke mi e sramota vo 2007 godina za ovie raboti da debatirame....sekoj ima pravo na izbor...sakas zelencuk...ili pak mevce (ovco)збунетостсреќанамигнување
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 12:25
.

Изменето од Azrael - 14.Април.2008 во 23:44
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 12:21

ama sveto mesto e dzamijata .......nemoj so vicevi da pocneme te molam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 12:20
.

Изменето од Azrael - 14.Април.2008 во 23:51
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 12:15

EEEEE       SEGA HOMO VO DZAMIJA

ZAMOSLI PRED NEGO NEKOJ SE ,,TRTI,, MISLAM SE KLANJA A OVOJ STO KE ZDIVIVA ........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 10:57
.

Изменето од Azrael - 14.Април.2008 во 23:44
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 09:14
Nema gajle, za toa sme tuka, da se pomagame i poddrzuvame!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 13:58
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Kashali...   na takva poremetena osoba,ne mu e mestoto vo Dzamija,tuku vo ludnica. Koga sam homosexualec bi posol kaj Imamot i go prasa dali kako takov moze da vleze,ili prasa nekoi od Odborot,SIGURNO NEMA DA MU BIDE DOZVOLENO.

Znaci,nego nemu e mestoto nitu vo maskiot pol nitu vo zenskiot zatoa sto e POREMETEN.
Znaci koga za sigurno bi se znaelo,za nego nema pristap.Po serijatski zakon toj bi trebalo DA SE KAZNI  a kamo li da vleze vo Dzamija.
Allah na pocetokot stvoril Masko i Zensko a ne dva mazi nitu pak dve zeni. Kkavo i da e... masko,vo mestoto kade sto zeni obavuvaat molitva nema pristap kako ni zenskoto,ako e i taa poremetena nema pristap kaj maskite. Toa e Apsurd.
I sto ima toj da obavuva molitva koga ednostavno raboti PROTIV ALLAHOVIOT ZAKON ?
Dokolku ne se znae deka e homosexualec,kako sto veli transcript,togas nebi znael ni dzemaatot,,, no od Sozdatelot nemoze nisto da sokrie. Vo toj slucaj sam treba da presudi dali e dostoen za Tamu ili ne. Kako TAKOV,POGOLEM E GREVOT DA OTIDE VO DZAMIJA NA MOLITVA (Homosexualecot) otkolku da nepojde (mada zanego Dzehennem e zagarantiran).
 Halali brate, no potrebna e malku serijatska redakcija na tekstov:
Kashali,ako si Musliman,znaes koi se pravilata za obavuvanje na Molitva. Edno od pravilata e da bides cist,ako pojdes necist,znaj deka pogolem grev pravis ! Ako sum jas Dzunub (baksuz ova ne znaci baksuz tuku necist za molitva i postenje i adzilak, za odredeni ibadeti) znam deka sekoj cekor na zemjava kako takov mi e GREV i deka takov ne sum dostoen pred Allah naprotiv, toa ne prestavuva grev, osven ako ne si go steknal dzunublukot na gresen nacin, i sekoj cekor ti e kako ostanatite obicni, no ne i kako onie koga so abdest odis i se vrakjas od dzamija!
Znam dea pogolem grev e vo takva situacija koga bi posol i obavil namaz.
Dali sum jasen ?
Jas mozam i bez Abdest da pojdam vo dzamija i nikoj da ne znae za toa (osven Allah koj za toa KE ME KAZNI) no ako znaat drugite deka odam bez Abdest,togas imaat pravo da me izbrkaat da bides vo dzamija bez andest ne e sporedlivo so peder 16 pati izmien !!!

Znaci Epten e jasno.

Ne bi sakal da se prepiname. Nekoi raboti gi spomnav samo za podobro razbiranje,kako Dzunub so Baksuz. Vidi podolu istiot zbor odma go spomna za istata rabota "dzunubluk" vo smisla na Baksuz.
Ponataka,dzunubluk e dzunubluk,,, dali toa go pravime so sopstvena zena ili so tugja,ne cisti sme i treba da se ocistime (ako na toa mislese). Se razbira deka sledi nagrada za onoj koj ke umre vo postela kako takov so svojata zena,no ako go razdeni,treba da se ocisti ! 
I za poslednoto.Sekako deka ne e isto bez abdest da otides vo Dzamija i da bides homosexualec. Zedov samo primer,sto sakav da kazam jasno e.
Ako ne' citas vo kontext togas ke znaes sto sakav da kazam. Prasuva dali e dozvoleno homosexualec da odi vo Dzamija i dali bi mu dozvolile drugite. Kazav deka ako se znae deka e takov ima pravo sto rece i od minare da go frlat,no ako neznaat,togas nemozat nisto da napravat zatoa sto ednostavno NEZNAAT. Kako NA PRIMER,znaeme deka pred sekoj Namaz treba da se zeme Abdest,no koj znae koj zel abdest od Dzematot a koj ne... no ako znaat deka jas od vo kafeana sum stanal i pravo vo dzamija,togas imaat pravo i da mi zabranat (AKO ODAM MOLITVA DA OBAVAM).

Vo sekoj slucaj,ti blagodaram mnogu za popravkata.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 09:52
Originally posted by Kashali Kashali напиша:

е супер што вака почна дискусијата..

Муслиманите верници знаат дека никој од нас/нив не може да залепи етикета на  ќафир или неверник на друг човек. Никој од нас не сме достојни да пресудиме за нечија исправност пред Бога и нивната вера. грешка! Постојат начини и институции во исламот кои што меѓу другото укажуваат и на тоа кога човек и поради кое дело излегува од исламот. информирај се подобро.

Тоа го оставаме на Алах џ.ш на судниот ден (кијамет). според Ку`ранот и на овој свет се решава ова.

Е сега, во зборот никој спаѓаат сите овде на форумот, имамите (оџите), и сите што се скромни и не ја превземаат улогата на Господ. не е тоа превземање нечива улога, тоа е спроведување на шеријатот врз муртедите. На пример, ако видиш некој Џемо, кој не клања и не пости, редовно оди во црква, а вели дека е муслиман, што правиме тогаш? На што личи тој? на мајмун!!!!

Но, затоа што знам дека во пракса постапуваме поинаку, вистина ме интересира да прашам оџа дали ке дозволи геј момци да клањаат намаз со останатиот џемаат (сите кои клањаат). И ако оваа тема се отвори на дерс (предавање, дискусија)  ме интересира дали луѓето би се осекале покомотно ако знаат дека геј луѓето ке клањаат во делот со жените за да се избегне моментот со сексуална возбуда.. (оваа ми е стереотипна претпоставка, незнам дали така би предложиле)

но, ако одат да клањаат со жените.. тоа по дефиниција е спротивно од основните принципи на Исламот и родовите улоги во него.

значи што би било решение помеѓу: сексуална возбуда наспроти два пола да клањаат заедно...

до следното пишување...

да има некој таков, џематот без имамот ќе му ја пресуди, а дали има право или не, тоа не Судниот ден, а?намигнување
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 09:46
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Kashali...   na takva poremetena osoba,ne mu e mestoto vo Dzamija,tuku vo ludnica. Koga sam homosexualec bi posol kaj Imamot i go prasa dali kako takov moze da vleze,ili prasa nekoi od Odborot,SIGURNO NEMA DA MU BIDE DOZVOLENO.

Znaci,nego nemu e mestoto nitu vo maskiot pol nitu vo zenskiot zatoa sto e POREMETEN.
Znaci koga za sigurno bi se znaelo,za nego nema pristap.Po serijatski zakon toj bi trebalo DA SE KAZNI  a kamo li da vleze vo Dzamija.
Allah na pocetokot stvoril Masko i Zensko a ne dva mazi nitu pak dve zeni. Kkavo i da e... masko,vo mestoto kade sto zeni obavuvaat molitva nema pristap kako ni zenskoto,ako e i taa poremetena nema pristap kaj maskite. Toa e Apsurd.
I sto ima toj da obavuva molitva koga ednostavno raboti PROTIV ALLAHOVIOT ZAKON ?
Dokolku ne se znae deka e homosexualec,kako sto veli transcript,togas nebi znael ni dzemaatot,,, no od Sozdatelot nemoze nisto da sokrie. Vo toj slucaj sam treba da presudi dali e dostoen za Tamu ili ne. Kako TAKOV,POGOLEM E GREVOT DA OTIDE VO DZAMIJA NA MOLITVA (Homosexualecot) otkolku da nepojde (mada zanego Dzehennem e zagarantiran).
 Halali brate, no potrebna e malku serijatska redakcija na tekstov:
Kashali,ako si Musliman,znaes koi se pravilata za obavuvanje na Molitva. Edno od pravilata e da bides cist,ako pojdes necist,znaj deka pogolem grev pravis ! Ako sum jas Dzunub (baksuz ova ne znaci baksuz tuku necist za molitva i postenje i adzilak, za odredeni ibadeti) znam deka sekoj cekor na zemjava kako takov mi e GREV i deka takov ne sum dostoen pred Allah naprotiv, toa ne prestavuva grev, osven ako ne si go steknal dzunublukot na gresen nacin, i sekoj cekor ti e kako ostanatite obicni, no ne i kako onie koga so abdest odis i se vrakjas od dzamija!
Znam dea pogolem grev e vo takva situacija koga bi posol i obavil namaz.
Dali sum jasen ?
Jas mozam i bez Abdest da pojdam vo dzamija i nikoj da ne znae za toa (osven Allah koj za toa KE ME KAZNI) no ako znaat drugite deka odam bez Abdest,togas imaat pravo da me izbrkaat da bides vo dzamija bez andest ne e sporedlivo so peder 16 pati izmien !!!

Znaci Epten e jasno.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.