IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Сакајте ги непријателите - што со Сатаната?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сакајте ги непријателите - што со Сатаната?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
Автор
Порака Обратен редослед
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 15:31
Originally posted by mist mist напиша:

Originally posted by belichka belichka напиша:

kako moze da e prijatel satanata na covekot, mist procitaj se sto pisuvas?

се изјаснуваш дека станата е непријател .... што според Божјите закони .. како што аџија вели, треба да ја/го сакаш на сатаната! НЕЛИ?

a shejtanot tebe ti e prijatel aaaaaaaaaaaaaaaaa

aham.
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 15:18
VERNIK SI TI I TATKOTI
SAMO TI VERUVAJ SI
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 15:17
Originally posted by anakin anakin напиша:

KAKO SO NEMA GOSPOD TAKA NEMA NI SATANA, FUCIFER,PRVIOT ANJEL

Clap браво браво браво ... верник христијанин ... прекрасно!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 15:15
KJE VI JA RAZRESAM DILEMATALOLLOLLOLLOLLOL
KAKO SO NEMA GOSPOD TAKA NEMA NI SATANA, FUCIFER,PRVIOT ANJEL
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 15:12
Originally posted by belichka belichka напиша:

се изјаснуваш дека станата е непријател .... што според Божјите закони .. како што аџија вели, треба да ја/го сакаш на сатаната! НЕЛИ?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 15:10

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 15:00
hardcore, доста се вадиш со тоа да бараш МОЕ ВИДУВАЊЕ и прашуваш за Исламот.
Темава е според законите во Библијата, на база на Боженствениот закон како што вели Аџија па според Библијата и христијанството треба да коментирате, не јас .. вие да коментирате.
Дали сатаната треба да се сака? дали е наш непријател? дали сатана е ПРИЈАТЕЛ според христијанството? Ве молам ... објаснете, христијани!

Кон врв
hardcore Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Февруари.2007
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 12:27
Dali pak vo vasata vera nema bozestvenost(kako sto sam indirektno velis),pa baras odgovor na tvoeto prasanje?Spoznavajci koj/a e satanata,spoznavame i dali taa treba da se saka....Redno e kako tvorec na temava da dades svoe viduvanje,pa da vidime dali ce se slozat ucesnicite vo diskusijata ili ne...Bidejci temata ti e nedefinirana i bez tvoe viduvanje,(zboram vo svoe ime),zatoa jas dadov nekoi primeri od minatoto,a ke dadam i za segasnosta,so cel prvo da spoznaemeKOJ/A e satanata....zatoa sto i satanata ima svoe veruvanje(iako e bazirano na zlo i nasilie).E,potoa mozeme da zborime za toa dali treba da se saka ili ne...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 10:30
Оваа тема е на база на Боженствениот закон (како што рече Аџија).
Секако, се даваат мислења, одговори .. НО не на она што е прашање а јас па и другите кои ги интересира одговорот на ова прашање ќе бидеме задоволни кога ќе се коментира на прашањето а не за ... кој/а е сатаната!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 10:23
Originally posted by mist mist напиша:

.... НО не гледам некој одговор кој може да ме задоволи ..

ne mislev deka koga postavuvame tema i deka ocekuvame nekoj odgovor posebno da go zadovoluvaat kriteriomuot na licnosta koja ja otvorila temata...toa e samo diskutabilno a clenot shto ja otvori temata bi mozel da dade svoj licen-verski opredelen  stav

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 10:19
Законот за сакање на непријателите ... ОК, во ред е со него НО не гледам некој одговор кој може да ме задоволи .. нешто што може да го сметам како одговор.
Што со сатаната? Дали е наш непријател? дали според законот и сатаната треба да се сака?

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2007 во 01:40
Originally posted by аџија аџија напиша:

ме радува што некој се сети да го цитира тој возвишен, божествен закон: сакајте ги своите непријатели.

Човек, да сака да измисли религија, не може никогаш да измисли ваков закон.

Останува единствениот можен заклучок: ваквиот возвишен стандард, може да произлезе само од Бога!
ClapClapClap

Исусовата етика ја надминува старозаветната, а Мухамедовата етика?  Embarrassed

Изменето од EvAngelos - 26.Мај.2007 во 01:41
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2007 во 21:40
Originally posted by аџија аџија напиша:

ме радува што некој се сети да го цитира тој возвишен, божествен закон: сакајте ги своите непријатели.

Останува единствениот можен заклучок: ваквиот возвишен стандард, може да произлезе само од Бога!

Covekovata ljubov vo Hrista se ogleduva vo toa kolku se molime za nash*te neprijateli,

navistina prekrasno prashanje za kontemplatacija, dali e mozno da se pokae satanata?Confused

sum slushnala neznam kolku e tocno moze nekoj znae i kje me nadopolni deka Cistata ljubov kaj svetite Otci tolku bila golema kon neprijatelite sto duri se molele i za satanata...?Confused

Тема: Сакајте ги непријателите - што со Сатаната?

a sto misli mist?

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2007 во 20:03

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,609 секунди.