|
Просјаци |
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
брза,
ако никој друг, Господ ти дава... Или мислиш дека нема и попаметни и поспособни од тебе (и мене!) кои завршиле на улица? Тоа што имаме е чист благослов од горе... и никаква наша заслуга... поздрав... |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene nikoj ne mi dava,...pa,sprema toa..... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Давам. Не секогаш. Понекогаш разговарам со нив (ако се мали деца или млади). Во Париз кога живеев имаше еден клошар покрај излезот од метрото кому редовно му давав цигара/и. Инаку зависи од луѓето. Интуитивна селекција.
Интересно е да се каже дека по белиов свет постојат клошари кои се такви бидејки
животот ги навел (судбина, лична несреќа, катастрофа, алкохолизам, дроги, некаква слабост, губитници/лузери)
самите тоа го бираат (живее на отворен простор со куче, делува продуховено; постојат аристократи или богаташи кои бираат така да живеат за да ја видат другата страна на животот)
порано бегав од таквите(мислам на возрасните, не на младите се разбира), не дека сум се плашела, ама ми биле непријатни, страшно непријатни. Сега не. Воопшто....
зарем не живееше Диоген во буре? И е до ден денес еден од најпознатите филозофи? А што би било со него --- денес, кога денес би постоел и би живеел во - буре?
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Циган му вели циган на циган = ОК
Друг му вели циган на циган = Навреда! Црнец му вели црнец на црнец = ОК Белец му вели црнец на црнец = Навреда! Шиптар му вели шиптар на шиптар = ОК Наш му вели шиптар на шиптар = Навреда! ОДИ СЕГА РАЗБЕРИ СЕ... Па ова е Вавилонска Кула... |
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја мислам дека треба да се цензурира зборот .. и да се употребува роми... Они се шегуваат со тој збор ама едно е сам шеги на своја сметка да си прави а друго на туѓа... преоѓа во навреда...
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа токму тоа... Да навлеземе малку во подлабоките причини за сиромаштијата... Не е толку нашето давање или не, туку општествениот поредок, за кој сите сме виновни. Сега малце може ти се чини далеку од темава, ама баш затоа Христос како најголем општествен револуцинер се обидел токму тоа да го покаже дека целата наша трка по богатство допринесува за неправдите во светот...
Че Гевара ќе каже: Секој што огорчено се стресува на секоја неправда е мој пријател. Да му бидеме пријатели на Че Гевара... |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од maja - 08.Декември.2006 во 13:41 |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е работата до животот, туку до нас луѓето. Планетава има премногу богатство за сите да има и предоволно...
Ама за да има Рокфелери мора да има и просјаци... Ние то не го согледуваме во нашата секојдневна трка за богатство, која (ако успееме) ќе остави некого со празни раце... |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А со што ќе се греат и кај ќе си легнат? Со ќумбе на помаранџи?
|
|
maja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Im davam sekogash nikogash ne sum gi odminala.Nekako mi e zal za niv iako sum svesna deka parite ne se za niv i deka so ova im odmognuvam, no ne mozam da ne im podadam.
Koga veke se dojdeni na vrata doma e togash obleka, hrana.. Vo Italija istoto go pravat na rskrsnici, no ne samo cigancinja, gi ima od sekade pred se marokinci |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе во право сте вие. ама сметки не се плаќаат со леб. А човек денес мора да има и ќумбе кај да се загрее и кревет кај да легне... А тоа не се купува со стара облека и со помаранџи
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога имам ситни во џеб давам и не бројам него колку имам ситни толку... или ако знам 10 денарка дека ми се мота ја давам...
Таква сум и овде... стално стојат пред продавница алкохоличари и ако ме застане и директно ме праша дали имам ситно... брцам во џеб и колку ситни имам толку давам... среќа не се случува тоа често... пошто понекогаш и три пати во продавница одам... а и не ми бараат стално, ептен ако видат нова фаца да влегува во продавница тогаш и бараат... Дрскост не поднесувам и на такви луѓе не давам... |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога давам, давам леб.
Пари не, бидејќи со парите може да купи: цигари, алкохол - тој или татко му, таа или мајка и’. Вака, ако е гладен (гладна) - повели храна
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |