![]() |
|
Диети |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 33> |
Автор | |
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Изгледа кај различни луѓе делуваат различно - и јас ги пиев, и мајка ми - кај неа имаше ефект, кај мене не - тие делуваат на варењето, поточно помагаат во редовното празнење на цревата - мајка ми имаше таков проблем, па и помогнаа и ослабе 10-тина кг... кај мене немаа никаков, ама баш никаков ефект - а кога го сменив начинот на исхрана (читај исфрлив благо и редуцирав леб, т.е оброците ги базирав на млеко и млечни производи, и ги преполовував порциите) симнав најмалку 15 кг... ама не за месец дена, туку за година дена - морав така, заради анемијата, не сакав да ми се врати ![]() |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
dietalno blagicko i toa ednas mesecno
![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Тоа кај сите функционира, работата е дали има нешто така мислам...да се јаде благичко а да се слабее? ![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
znam sonce
![]() |
|
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Абе после јадење се пијат, 2-3 таблети после оброк со доста вода. Е сега ако мислиш како превентива не знам не сум ги користела во таа намена. |
|
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
зелен чај наместо вода
пола саат до 45 минути орбитрек пешачење благо ![]() газирано ![]() црн леб...во минорни количини бар кај мене, тоа функционира диети не ме слабеат...ме дебелат...кога си речам- од утре на диета,главата ми е нон стоп во фрижидер ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Cuce jas tie ne bi gi koristela za dieta bas poradi toa sto otvora apetit...ama zatoa pij gi posle jadenje i zagarantirano nema da se zdebelis....
|
|
|
|
![]() |
|
Ги купив Божен таблетите да симнам некое кило, нели “С љубављу Божен“, а се што е со љубов дадено мора да дејствува, но ми се отвори еден апетит, па качив 1 кило.
|
|
|
|
![]() |
|
solunskaglava ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Ima li nekoj sto probal od eden caj sto se vika ,,PAIYOUJI CAJ,, za slabeenje, kade da go nabavam, bil efikasen za slabeenje bez dieta?? ako nekoj znae neka mi kaze kade da go najdam
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Наместо да бараш брзи резултати, подобро барај ТРАЈНИ резултати..
Сакаш да ослабнеш многу и за месец дена пак да бидеш дебела? Или сакаш да слабееш полека (за 2-3 месеци ќе бидеш во топ форма) и да си ја задржиш убавата линија? Исфрли ги од исхраната колачите, тортите, бисквити, бонбони, чоколадо....ако ти се јаде благо заблажи се со една бонжита... Исфрли ги сите сувомесни производи (шунка, врат, печеница, чајна, колбаси итн)... Не јади: пица, хамбургер, пржени компири Се друго јади си (грав, грашок, леќа, боранија, ориз, компири, секаков зеленчук, овошје, јогурт, сирење..) Вежбај што било. Тоа што тебе ти прави ќејф....ако сакаш денс аеробик..нека ти биде.....ако сакаш трчај, пливај, скокај јаже, вози точок, оди во теретана, оди на стомачен танц или било каков друг......се што се вика физички да се оптеретиш.... |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
LaSolitude, јас би ти рекла да не експериментираш со нездрави диети.Експериментирајќи на тој начин го загрозуваш сопственото здравје.Еве ќе ти кажам за другарка ми.Сакаше брзо да ослабне оти веќе и здосадило да била дебела и не сакала да чека.Држеше една строга диета (да не речам цел ден беше на смоки и салата).Ослабна 12 килограми за еден месец.Беше пресреќна.После месец дена среќата и ја поматија здравствените проблеми кои си ги навлече поради неправилната исхрана: крварење, хормонска нерамнотежа, пореметување на работата на јајниците. Докторот-гинеколог и забрани повеќе и да помисли на диета, а камо ли да ја практикува....
Е, сега ти си знаеш.....не е ова единствен случај.Ти може млада си и нема веднаш да осетиш, но телото памти....ако го измачуваш ќе ти врати....порано или подоцна. |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
LaSolitude ![]() Нов член ![]() Регистриран: 31.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Aман 50 пати ја напишавте "диетата".Не сте интересни! Инаку да не знае некој дали има ефекти од денс аеробик? Изменето од LaSolitude - 13.Септември.2009 во 10:47 |
|
![]() |
|
aleksandar bt ![]() Нов член ![]() Регистриран: 02.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 25 |
jas ja znaam naj dobrata dieta i ke vi ja kazam 100% uspih slabeete brzo i kilogramite ne se vrajkaat
1.dorucek zemate edno jajce i go varite 2.rucek ictoto jajce sto go svarivte za rucek go lupite 3 vecera istoto jajce za rucek sto go izlupivte go zemate i go frlate vo kanta za gubre so ovaa dieta imate 100% uspex dietata trae edna nedela i moze da se povtoruva ama so pauza od dve nedeli NAZDRAVJE DIETATA |
|
![]() |
|
LaSolitude ![]() Нов член ![]() Регистриран: 31.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Ај некој нека ми даде совет:)
Сакам да ослабнам 10-15 кг,само незнам дали да почнам диета или онака само здрав начин на исхрана. Ја би сакала диета затоа што лани летото држев и имаше одлични резултати,ама после тоа пак почнав да јадам мн и пак се здебелив. Знам дека не е здрава диетата ама стварно неможам веке вака,требат ми брзи резултати. Прашањето ми е дали мислете дека е ок,ако држам диета две недели,(и оти стварно е строга диетата би требало да ослабнам едно 7-8 кг) и после тоа почнам здрава исхрана,дали и покрај тоа што здраво ке се хранам ке ми се вратат килограмите? Ајде споделете искуство:) |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |