|
РЕФОРМАЦИЈАТА |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
боли боли знаааам...
|
|
harbur
Сениор Регистриран: 10.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e sea pretera adzija ,nasite vernici begaat kaj vas ,begaat nevernicite a ne vernicite ,a toa deka imate crkva vo Bagdad moze da imate bas ubavo ,ako gi nabrojam jas ovde kaj imame nie dzamii nema da stigne ni 80 stranici aj bidi mi dobar
|
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema da ti pisuvam kolku preminale vo Islam taka nema da privlecam nikogo.Ti samo zalazuvaj se so gluposti.Znaeme site koja vera e vo najbrz podem.Abe ti prates vesti?
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
напротив. сум читал и коран и МНОГУ за исламот. затоа и го разобличувам...
кефала, знам што те боли... тоа што се повеќе вашите верници бегаат кај нас... И во Багдад имаме црква знаеш? секаде. нема место каде што не нема... |
|
harbur
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke citam brate ,da vidam so kogo imam rabota , mislam deka ovie (ako ne se lazam) ne veruvaat vo sveto trojstvo ke vidime .
|
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se maci brate.Citaj malce istorija od site hristijanski sekti najgolem dusman na Islamot e protestantizmot.Pravoslavnite i mnogu drugi samo se cukaat vo gradi odma znaes deka ti se neprijateli.Ovie se najlosi od site.Koga gi misles za svoj grb tie ti zaboduvaat noz vo grb
|
|
harbur
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka potestanizmot ima po realno ucenje od drugite ,a bas me cudi toa deka i ti go napagas islamot taka od prva raka bez malce da istrazuvas, eve jas ti obekavam ke citam malce pojke za protestanizmot i ke davam moe viduvanje ovde .
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја признаваме само верата како што е проповедана од Христос и апостолите. Значи само Библијата, без сите црковни додатоци по неа. Е сега заради ова има разлики во праксата, во службите. затоа немаме икони, светци, и др. помали разлики...
|
|
harbur
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
adzija me mrzi da gi citam site strani aj ako sakas na kratko da mi objasnis za protestanizmot ,po konkretno vo sto se razlikuvate od katolicite i pravoslavnite
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читај, баш убаво... Секогаш треба да препрочитуваме за да се корегираме така ли е?
Инаку во Библијата имаш неколку ситуации каде луѓето постеле, или се советува пост. Во Библиска смисла постот е пред се духовна дисциплина - нејадењето е само последица на одлучувачкиот неприкосновен фокус врз Бога при кој на некој начин, човекот заборава и на храната... Мислам ова го кажувам фигуративно, но фокусот е Бог, преиспитувањето на човекот, исповедањето, молитвата... Затоа и храната се остава... Ако се пости само со нејадење, а се останато се прави исто, тогаш тоа не е пост, туку диета... Пис енд лав белег... |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ti kazam ke me naterash da ja preprochituvam ama sega od zbor do zbor....mene mi se dopaga tvoeto razmisluvanje i tolkuvanje zatoa te preprashuvampoinaku gledash na rabotite....otkolku shto jas gledam..isto,a tolku razlichno
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не бе, во ред е...
Мислам ти самата кажа сигурно ги немате богородични пости итн., а јас веднаш ти реков дека тоа што го има во Библијата, и во форма што го има, го практикуваме... Значи не постои разлика толку во толкувањето на самата Библија, колку во нејзината конечноста или не... Бидејќи ние веруваме дека Божјиот збор е тој, и тој треба да се почитува над се, така и постапуваме... А таму ги нема богородичните постите за светци итн, бидејќи се многу подоцнежни додатоци на православната црква. Значи ако убаво објаснив, ова е: тоа што го има во Библијата го практикувате и вие и ние. Тоа што го нема, не го практикуваме, без разлика дали православната или католичката црква го практикува. Се разбравме? |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poizvorno,pochisto..na toa mislev..nemislev neshto losho
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е како тоа мислиш „поинаку ја толкувате?“ Ајде еве објасни ми какви пости има во Библијата и ќе видиш дека сите ги почитуваме... |
|
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |